婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:我仲有唔夠一個月就生,99知道我有咗已經問c

原帖由 KoyeBaby 於 12-04-09 發表
我仲有唔夠一個月就生,99知道我有咗已經問c6要唔要幫手,c6已經直接拒絕咗,但係今日99突然殺上嚟,同c6講(我 ...
你都好丫! 99要返工... 我99係主婦62退左休, 仲要住樓上呀!
我好擔心朝朝8點門鐘響跟住就自己拎鎖匙開門囉!!

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

chanc9_929 發表於 12-4-11 04:40
你都好丫! 99要返工... 我99係主婦62退左休, 仲要住樓上呀!
我好擔心朝朝8點 ...

咁你嘅情況又的確更加令人擔心嘅,仲要佢哋有鎖匙自出自入...我都知唔駛一齊住已經好好彩,但係一諗到佢搞住哂,有破壞無建設,我就好難說服自己去歡迎佢...

大宅

陪月勳章

回覆:KoyeBaby 的帖子

係屋企扮瞓覺唔開門,叫c6夾定。試得㡬次應該唔上黎,不過一定有說話聽

大宅

Sammyan 發表於 12-4-9 04:42
扮產後抑鬱呢招真係work , 我坐月時99爭住湊,當正自己生咁,我半夜坐係度喊,話99搶走我個b ,C6 同佢阿媽 ...
真假抑鬱都好, 男人係要見到咁樣先會知死! 幾個月前我都係咁樣. 一於照做, 如果99唔想個仔難做就知機醒目啦. 阿孫唔係奉旨一定要同爺爺麻麻住. BB既primary carer係自己媽媽有冇咁出奇

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

十月十六 發表於 12-4-13 15:28
係屋企扮瞓覺唔開門,叫c6夾定。試得㡬次應該唔上黎,不過一定有說話聽

...

嘩~我唔敢叫c6同我夾埋,要做嘅就不如明正言順叫c6出聲stop佢阿媽!況且我之前都講過,呢度周圍都係99嘅耳目,99會俾說話之餘,仲會多咗好多唔關事嘅八公八婆知少少扮代表,見到又唔知講d咩~我次次遇到嗰d人都例必問我有無去99度,又叫我要多d帶個孫去見99呀,又猛讚99好好人呀咁!99無同佢哋講我壞話?我唔信囉~

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

karisyam 發表於 12-4-14 11:25
真假抑鬱都好, 男人係要見到咁樣先會知死! 幾個月前我都係咁樣. 一於照做, 如果99唔想個仔難做就知機醒目啦 ...

如果99係醒目嘅,已經知我唔會想見到佢啦!佢係知機嘅,之前c6講咗幾次唔需要佢幫手,佢就唔會係都堅持要不請自來啦!不過睇過咁多位意見,
扮抑鬱會係我

手鐧,但係

可以嘅盡可能都唔想用,免得c6擔心呀

!

大宅

回覆:已經預測到99會日日上嚟,點算?

一黎到即刻拎個b入房唔出去,直到佢走為止!

首頁

尾頁

跳至