自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章

ironmanmama 發表於 12-8-21 00:57
曾經係北京返香港時,空姐派餐時,不斷有d紙粒飛來飛去,又飛落我頭、仲不斷飛落一個男乘客身上。初初以為 ...

佢雙手不斷咁"初",>>>> 初咩呢? 點解會有紙既?

男爵府

引用:第一次去遊行,朋友專登係我生日出發;佢仲

原帖由 chowqv 於 12-08-22 發表
第一次去遊行,朋友專登係我生日出發;佢仲通知機長。

起飛機長開mic同我講 HAPPY BRITHDAY!
邊間airline ? 等我下次都搭下先

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

亞仔好細個果陣同佢去旅行, 回程時佢飲嘢唔小心倒濕左條褲,

我又無帶 spare 褲上機, 我除左佢條褲, 用外套遮住佢,

好彩我地坐窗口位, 我擺條褲喺窗口邊曬, 落機果陣啱啱好曬乾有得著.

男爵府

同家人搭澳航去悉尼, 前一排坐了一家3口, 媽媽 + 囝囝 (6-7歲) + 囡囡 (8-9歲)

起飛前, 空姐拿住張LIST 埋去問佢地,

空:「請問係咪訂左1 個兒童餐呢?」
媽:「呀......」
仔一輪咀話:「媽咪, 乜我地訂左兒童餐咩? 點解要訂兒童餐呀?邊個食架?」
女搶白話:「兒童餐咪俾兒童食個囉, 你咪兒童囉!」
仔:「下? 我要食兒童餐?.......」
空:「根據你地登機時的要求就係喇, 咁請問想食咩餐呢?」
仔又搶住問:「有乜野食 ?有無漢堡飽架?」
空面有難色:「唔d好意思, 我地無提供呢D野架, 不如試下魚丫........」
媽:「呀......」
仔又搶住話:「都好丫!」
空:「OK, 咁請問飲乜野呢?我地有水, 汽水, 蘋果汁, 橙汁......」
仔:「有無思樂架?」
空塊面有D黑:「唔d好意思, D野我地無架, 不如飲汽水丫!」
仔:「好啦, 咁就飲可樂啦,」
空低頭MARK 低在紙上, 打算抬起頭講句「唔該晒」時, 個仔突然好自然咁彈左句
「加大, 走冰丫唔該!」
空:「..................」

我差D笑到碌地~~~

男爵府

好媽媽勳章

搭飛機, 去toilet, 入到去, 鎖好門 (燈光由暗變好光猛),
我再chok 一 chok 度門, make sure 係鎖上的
痾痾下, 度門突然打門, 嚇得我抬頭一看, 個人驚到立即閃走, 我都唔知喊好定笑好.

請問這是趣事, 定係恐怖事???

子爵府

畀面勳章

回覆:係飛機見過的趣事,恐怖事

試過有次搭KA, 我坐出面,有個叔叔坐一面{疑似港人),空姐用廣東話同英文問我地想飲咩,我示意讓位叔叔答先,叔叔就可能唔想失威,用好港式口音嘅英文答....我坐KA, 就梗係用廣東話喇!最後,個叔叔全程扮瞓覺!

首頁

尾頁

跳至