自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

陪月勳章

回覆:Babygirl2012 的帖子

我阿仔都係。 我好想叫老公不如返英國

象牙宮

mouth:

禁止發言

有「營」勳章 叻叻勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

男爵府

北區個d學校已經被B6攻埳了!有條件最好向南移

男爵府

引用:上年哥哥都冇咁多...今年到細佬,成班有20人

原帖由 lingwu 於 12-08-30 發表
上年哥哥都冇咁多...今年到細佬,成班有20人,但有成13,14人都係大陸
呢兩日都係觀課日,佢地d大陸家 ...
你系邊區ar?

侯爵府

翡翠宮

我個小龍囡,到時肯定仲恐怖 +

原帖由 Babygirl2012 於 12-08-30 發表
我個小龍囡,到時肯定仲恐怖
我個都係小龍女呀,我都擔心緊呢樣野,坦白講,如果佢地唔係咁無品咁無教養,我都唔會歧視亦唔會咁唔like佢地~~~

大宅

引用:Quote:原帖由+Babygirl2012+於+12-08-30+發

原帖由 小manman 於 12-08-30 發表
我個都係小龍女呀,我都擔心緊呢樣野,坦白講,如果佢地唔係咁無品咁無教養,我都唔會歧視亦唔會咁唔like佢 ...
以前讀小學中學都有新移民同學,但以前果d有家教好多

大宅

引用:Quote:naysayer+發表於+12-8-30+18:09+咁多

原帖由 Hichristy 於 12-08-30 發表
聽講d b6家長話既然b6學生多過hk學生!要求teacher用煲冬瓜授課、佢地話蝗蟲細路聽唔明cantonese woo!:call ...
痴線,咁不滿死返上去讀屎片啦

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

回覆:呀仔既新生班大多數都係大陸....睇見就煩

伯爵府

BK猜猜猜慶中秋

回覆 回覆:bb妹的帖子

上水定北區小學

大宅

回覆 Hichristy 的帖子

咁係new york, 中國人多的區域,用中文教?

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

版主 的帖子

唔出奇¸ 阿仔今年小一¸ 學校收生 100 人左右¸ 我問學校今年是否收了約 50 名跨境學童, 老師話我心水幾清, 差不多啦

hello hello ~~

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我仔學校都有,不過數量未知(中西區)

上星期六家長適應日,係禮堂,前面個一家4 口,個1歲左右b女不斷將登推到我腳邊,

我坐後d,佢又再推,我見佢媽咪未必知,話知小朋友都無意思,就無出聲,

但後來我見佢媽咪望向我邊,見到個女推都無反應,我已經無得再退後,就叫佢媽咪放

好張登,位媽咪都好合作,過後仲成日制止個女再推,

佢一家衣著都好光鮮既.

男爵府

係唔係北區?

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

點解成日有人會覺得啤住人時, 人地就會醒水知自己冒犯左人? 如果啤佢就有反應既話, 佢應該響未俾人啤之前唔攝入黎囉.

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

水晶宮

男爵府

引用:Quote:naysayer+發表於+12-8-30+18:09+咁多

原帖由 Hichristy 於 12-08-30 發表
聽講d b6家長話既然b6學生多過hk學生!要求teacher用煲冬瓜授課、佢地話蝗蟲細路聽唔明cantonese woo!:call ...
搞錯

首頁

尾頁

跳至