想生BB

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

回覆 hilhil520 的帖子

咁E-mail係咩呢?找不到?

大宅

ZueChan 發表於 12-11-4 22:25

平到唔信,好似2000twd
其實唔係應該醫生主動要求先檢查嫁咩...?好似我呢d咩檢查都未做既....咁咪好唔保險lo..

大宅

BINGO-BBS 發表於 12-11-4 22:30

咁E-mail係咩呢?找不到?
搵唔到too...

大宅

回覆:hilhil520 的帖子

我一開始問佢哋有冇得檢查,佢話無,我太心急,所以做左

其實我都係睇博元個website先知子宮鏡依樣野

大宅

引用:回覆+BINGO-BBS+的帖子 我第一次去了3+day

原帖由 ZueChan 於 12-11-04 發表
回覆 BINGO-BBS 的帖子

我第一次去了3 days我第2次過左去15days第3次放雪胎去9 days
劉醫生肯幚你雪胎?

禁止訪問

引用:Quote:ZueChan+發表於+12-11-4+22:25+回覆+

大宅

Sincc 發表於 12-11-5 00:05
子宮內視鏡係最基本儀器!?咁都冇點做ivf ? 還有其他更復習的儀器喎!冇錢買定係咩呢?sorry !我接受唔到 ...
其實我都同意....所以想搵間有齊d檢查既~唔洗又俾人send黎send去~搵黎搵去....sincc~你知唔知老劉果到係咪有晒fsh果d同子宮檢查??

禁止訪問

引用:Quote:Sincc+發表於+12-11-5+00:05+子宮內

禁止訪問

引用:我一開始問佢哋有冇得檢查,佢話無,我太心

大宅

回覆 Sincc 的帖子

但老劉唔主張雪胎喎

別墅

回覆:請問有無人去過台灣博元,送子鳥同李茂盛做過LVF呀?

我9年前喺博元做過、當時診斷係「卵巢早衰」但蔡醫師當時比好重針劑、都只得一粒grade A的卵、結果當然唔成功、事後我同老公都檢討過、博元商業味過重、醫師對「卵巢早衰」可能不太願意花太多時間。姑娘算親切、但老公對姑娘一路幫我抽血一路大聲同其他姑娘傾偈嬉戲極為不滿(加上我血管好難搵、當時覺得好唔專業)加上去到鄣化(其實有些遠、除非你住台中)

近年「送子鳥」的網業做得唔錯、資訊佷充足、位於台北新竹都算幾方便(對香港或外國去)可以慳唔少交通方面時間同折騰

講到交通方便、應該算係老劉、但我最終於無選擇佢、佢在台灣風評好壞都有、但無論選擇邊個、事前真係要做多d資料參考

9年前原本想搵一位在「奇摩家族」多個討論區都在討論一位專門細心對待「早衰」的翁醫生、當時因為佢去咗美國進修所以我搵咗博元!!現在翁醫生正在替我調整階段、因為我的Amh 低過0.1機會好微、尚在盡力當中

大宅

回覆:Lunlun5555 的帖子

佢幫我雪哂呀

大宅

回覆:Sincc 的帖子

我唔知點解佢冇得做,但應該唔關無錢買儀器呱

我個時問過李茂盛,冇記錯嘅話佢個度都冇做子宮鏡 檢查。

大宅

http://www.honjiivf.com/

http://www.tube.com.tw/

我搵到呢2間好似有齊檢查~有一個響美國做過tim..大家俾d意見><

禁止訪問

引用:回覆+Sincc+的帖子 但老劉唔主張雪胎喎

禁止訪問

引用:我9年前喺博元做過、當時診斷係「卵巢早衰

大宅

回覆 Sincc 的帖子

無得雪真係好慘

別墅

係台北。。翁醫生宜家在「生泉不孕團隊」佢地有幾位醫生都好好、院長係張昇平~

我選擇翁醫生純粹因為9年前在奇摩家族當時十幾個睇佢嘅媽媽都有很好的成績、而好適合我個Case、我睇咗兩個月(以三個月為一個cycle、主要先將停經一年的問題解決先)第一次去醫生見有一粒卵子、但長唔大、唯有等經期嚟!第二個月情況一樣

佢希望用儲卵的方式(即Natural Cycle,在外國亦好普遍的)亦適用於卵巢反應不佳嘅我。。。可能我真係太樂觀無好好咁正視過問題、到宜家仲有一個月如果效果未如理想、醫生想我休息一個月後再試。

聽你同朋友的Amh 指數情況而取到幾粒卵子、令我有少少振奮、希望你早日成功、我子宮狀況反而良好、可唔可以分享你同朋友的情況、例如用藥方面?

禁止訪問

引用:係台北。。翁醫生宜家在「生泉不孕團隊」佢

別墅

翁醫生根據9年前我在博元的Ivf 用藥的紀錄同反應下知道唔可以一去比我用呢個方法、加上年事已高而Fsh第一次去到驗有60幾、所以建議我不要一去太刺激卵巢、宜家Fsh29
Sincc 目前休養中定係繼續努力?

首頁
12345...11

尾頁

跳至