親子旅遊

跳至

首頁
12345...15

尾頁

大宅

回覆:計劃CNY跟團去韓國揮手區

請問你呢團幾錢?

公爵府

好媽媽勳章

回覆:CCC11 的帖子

初一,二都係$7499,

侯爵府

畀面勳章

KKay 發表於 12-12-28 14:45
回覆 daisy17772 的帖子

Daisy 17772,
Yes ah. We will stay near airport on the first night we arrive at Incheon. Then next day morning, we will take direct bus to Alpensia for skiing 3 days there. How about you?

大宅

我剛25號回來,超凍,負十幾度,企係條街一陣都頂唔順

公爵府

好媽媽勳章

回覆:ypiriswong 的帖子

你著咩鞋去?

禁止訪問

男爵府

畀面勳章

初二零晨出發, 東記

男爵府

夏天玩到顛 熱血勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

報了初三出發
,東記

公爵府

好媽媽勳章

原先我一直考慮東記,平的芝山團或貴的阿柏斯團,最後發現中橫油岩心水又可用恆生咭比全數儲分

子爵府

回覆:phoebepanpan 的帖子

28/12返左黎,果边天氣真係幾凍.一定要戴帽或耳罩,下身如著牛仔衭要加打底.手套/暖包必需要,我用左都凍都僵mouth:

公爵府

好媽媽勳章

回覆 pauline.c 的帖子

THANKS . ! 有冇落雪呀? 我超想睇雪影.

大宅

1.係唔係帶passpoart + I.D. Card2.唱錢where 抵
3.係唔係好dry,帶 什麼 skincare 好呀?

公爵府

好媽媽勳章

回覆 crystalcbh 的帖子

3. 咁凍一定DRY, 唔記得帶SKIN CARE 可以即買

大宅

我初二出發

子爵府

引用:回覆+pauline.c+的帖子 THANKS+.+!++有冇

原帖由 phoebepanpan 於 12-12-29 發表

THANKS . ! 有冇落雪呀? 我超想睇雪影.
第一晚落左一場雪,但我地瞓緊覺.因第二朝望到對面樓屋頂鋪哂雪.另有一晚落左少少雪花,走果日係車度又見到落.我諗2月去有機會會落雪

子爵府

引用:1.係唔係帶passpoart+++I.D.+Card2.唱錢whe

原帖由 crystalcbh 於 12-12-29 發表
1.係唔係帶passpoart + I.D. Card2.唱錢where 抵
3.係唔係好dry,帶 什麼 skincare 好呀?
...
1.Yes 2.明洞倡@136/137 3.一定要帶cream 搽真係好dry,我地係酒店都開左少少窗。記住帶短衫短衭瞓覺,因室内好焗

公爵府

好媽媽勳章

短袖衫褲訓.....
你地著咩鞋去? 波鞋厚襪+暖包係咁好D.

子爵府

引用:回覆+pauline.c+的帖子短袖衫褲訓.....++

原帖由 phoebepanpan 於 12-12-29 發表

係呀!室内好熱架!我著左毛毛鞋,我老公同d仔女著波鞋都話ok.係滑雪果日就覺得腳底有d凍.但妳新年去,如果唔著毛毛鞋都要帶定放腳底既暖包或著厚袜.

大宅

之前有人posthttp://www.visa.com.hk/personal/offers/include/Korea_VPMbooklet_chin.pdf

唔知係唔係用得到, visa or 銀聯.

我跟團, 一晚住渡假村, 一晚住小木屋, 兩晚住首爾洒店, 係唔係晚晚都箸短衫短衭瞓覺.酒店室内好焗搽cream, 會唔會焗到出油, 早上係咪都搽cream, 因街上大風同得零下十幾度?

男爵府

引用:我初二出發

原帖由 OfficeMgr 於 12-12-29 發表
我初二出發
我初三呀

首頁
12345...15

尾頁

跳至