婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:winniecws 的帖子

食咗10年薬?想問你抑鬱有咩症狀?點解你覺得到現在都未好?係醫生話定係你自己覺得?

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

引用:食咗10年薬?想問你抑鬱有咩症狀?點解你覺

原帖由 Samantha109 於 13-04-02 發表
食咗10年薬?想問你抑鬱有咩症狀?點解你覺得到現在都未好?係醫生話定係你自己覺得?

...
我係焦慮症,醫生同我自己都覺得係。有慘呀!

珍珠宮

我會個心成日形住自己會暈會心跳快,越唸就越驚,心跳狂跳到跑跌出來咁,手會好凍,驚到望東西同聽sound會有不踏實的feeling!好慘!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:sabun 的帖子

我有時都會好似你咁

珍珠宮

有冇聽過威爾斯有間香港情緒管理中心,好似由郭碧珊,李誠等人醫冶的,anyone know ?

珍珠宮

lovebobo,可否說多点?你会點面對?do you need to work?

別墅

引用:有冇聽過威爾斯有間香港情緒管理中心,好似

原帖由 sabun 於 13-04-09 發表
有冇聽過威爾斯有間香港情緒管理中心,好似由郭碧珊,李誠等人醫冶的,anyone know ? ...
http://www.hmdc.med.cuhk.edu.hk/main.html
是否這個連結, 服務是要收費的。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

sabun 發表於 13-4-9 21:16
lovebobo,可否說多点?你会點面對?do you need to work?
我都唔識點去面對呀, 我都想知有咩解決方法

伯爵府

回覆 lovebobo 的帖子

我有時心口都有D痛, 唔知係咪焦慮症, 我做事太上心, 個仔D嘢樣樣都好緊張, 不過我最鍾意同家人和朋友傾, 應該會有幫助.

翡翠宮

kc1016 發表於 13-4-11 13:28
回覆 lovebobo 的帖子

我有時心口都有D痛, 唔知係咪焦慮症, 我做事太上心, 個仔D嘢樣樣都好緊張, 不過我最 ...
我係少少事都可以擔心一餐, 有時覺得心怯架! 我都會同朋友傾, 但傾完都係咁...

大宅

引用:Quote:kc1016+發表於+13-4-11+13:28+回覆+l

原帖由 lovebobo 於 13-04-11 發表
我係少少事都可以擔心一餐, 有時覺得心怯架! 我都會同朋友傾, 但傾完都係咁... ...
同我一樣,如果身體一唔舒服就好困擾,情緒低落,人又易緊張

翡翠宮

moimoi256 發表於 13-4-11 16:05
同我一樣,如果身體一唔舒服就好困擾,情緒低落,人又易緊張
我都係咁呀! 好困擾, 又唔識放鬆

大宅

引用:Quote:moimoi256+發表於+13-4-11+16:05+同

如果身體好返無事,我相信情緒亦好返囉

翡翠宮

回覆:moimoi256 的帖子

大宅

引用:Quote:moimoi256+發表於+13-4-11+16:05+同

你身體有咩唔舒服?

翡翠宮

回覆:moimoi256 的帖子

喉嚨,脾胃

大宅

Samantha109 發表於 13-3-27 19:47
我睇私家的,係佐敦。第一次去睇大約45分鐘$1500連一星期薬,之後覆診就$1000一個月薬,不過頭2,3次可能要 ...
你好呀!可否pm你睇開個醫生電話及地址給我,因我今天睇左個精神科醫生話我有焦慮症佢有開藥比我叫我起碼食三個月仲好多包,我驚有副作用所以唔敢食。同埋我想聽多一個醫生議見先,萬分感激,謝謝!
請問各位有焦慮症的病人是否多數有腸易激綜合症呢?

複式洋房

引用:Quote:原帖由+CSS701+於+13-03-21+發表我覺

原帖由 yan327 於 13-03-23 發表
我都有呢啲,而家仲成日keep住乜都驚,唔知點算,使唔使睇醫生?之前同啲小朋友返大陸,住酒店,成晚瞓唔到 ...
我一返大陸都係癲咗咁,又怕食物污漕,又怕d人搶走小朋友,所以決定唔再返去。

首頁

尾頁

跳至