自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

試下係手袋長期放包糖 or 葡萄糖..
好多時係血糖低..
我試過..

公爵府

畀面勳章 陪月勳章

回覆:我無大肚,今日我都要人讓座…慚愧中

小心身體!

寶石宮

休息下,保重!

大宅

回覆:moniqueee 的帖子

我都係,特別係車廂內人多時,不過香港人好好,好多次都有人讓,有次暈左都係靠車上的好人幫叫車長,如果唔喺都唔知點

子爵府

我都試過!

瑪瑙宮

減齡達人勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

保重呀,

別墅

回覆:moniqueee 的帖子

你好! 我之前身體都好差, 後嚟我家姐介紹左我用盒lifepak後,身體好左好多! 你有興趣我再send資料比你! Take care !

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+myww+於+13-02-18+發表睇下中

原帖由 moniqueee 於 13-02-18 發表
我焗緊紅棗水飲咋…真係好懶無做運動…其實做下運動血氣運行係咪真係會好啲?

...
絕對係,的起心肝做運動,強壯身體。

男爵府

回覆 moniqueee 的帖子

我以前都試過.. PERIOD完.. 企得耐.. 都會漂冷汗..仲會休黑..
後來知道係貧血, 鐵質唔夠.. 所以PERIOD完.. 企得耐D血上唔到腦就容易暈..
食多D紅肉、紅組水、波菜.. 同埋做D運動加強心肺功能.. 應該會好D

水晶宮

一人多, 同迫少少我就暈, 我好少搭mtr
(更加少去街)

我番工 搭車 總站上落 所以一定有位坐

搭mtr 十次有十一次都見暈
(通常都係約左bf mtr等, 等埋佢 陪住我先搭)

侯爵府

你係一個好好例子,坐係度睇落無乜嘢,但其實比起大肚婆/老人家 仲需要坐,呢啲真係人不可以貌相囉。

真係吾好下下睇人表面健全, 就好話人地吾讓座,凡事吾好睇表面。

樓主保重。

伯爵府

玩具勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

保重啊!不過你個標提都幾搞野.

男爵府

moniqueee 發表於 13-2-18 14:14
係咪要喺醫生度要求先會check?定係body check驗架?

簡單野黎,姑娘都做到,唔洗book,唔洗抽血,
量血壓包手臂用機量,量血糖拮手指就得,
喺普通診所同醫生講想check就得。

珍珠宮

唔駛介意,唔舒服要出聲,有時表面睇唔出或留意唔到,出聲人地知道至可以幫手

珍珠宮

保重,養好身體!

子爵府

搵醫生抽血騐下血色素啦!貧血好易見累及見頭暈咖!又或者血壓低又係好易頭暈!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

睇下中醫調理身子啦..你重咁後生..
唔理係咪要讓座...你重有大把日子...
冇理由明知自己身體差都唔搞好佢..等自己麻煩架嘛

翡翠宮

減齡達人勳章

引用:雖然得廿令歲…但身體好差,黎完m幾日…琴

原帖由 moniqueee 於 13-02-18 發表
雖然得廿令歲…但身體好差,黎完m幾日…琴晚又訓得唔好…今日搭巴士愈企愈唔妥(我知自己潺,已經等少人嘅 ...
真係唔舒服嘅,開聲叫人讓座都唔係咩野醜事,唔需要覺得唔好意思,我相信好多香港人都好好,會肯讓座的。

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

樓主保重

子爵府

我去邊都會搭小巴,一人一個位吾洗爭!

首頁

尾頁

跳至