美容扮靚

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

畀面勳章

我係銅鑼灣一間熊代林做代言既做完都咁樣呀 到宜家第3個禮拜都仲咁
可以點呀??

男爵府

我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

肯定係佢針清d野唔乾淨搞到你發炎啦~ 黑店

禁止訪問

回覆:黑店!千萬不要去!

男爵府

好慘呀
你敷多D水份mask,對去印有少少幫助

別墅

引用:我係銅鑼灣一間熊代林做代言既做完都咁樣呀

原帖由 K.T.Fat 於 13-02-23 發表
我係銅鑼灣一間熊代林做代言既做完都咁樣呀 到宜家第3個禮拜都仲咁
可以點呀?? ...
你去大公司都搞到甘丫??我好明白你感受我已經2個月啦,真系好驚

別墅

引用:肯定係佢針清d野唔乾淨搞到你發炎啦~+黑店+

原帖由 cocomama428 於 13-02-23 發表
肯定係佢針清d野唔乾淨搞到你發炎啦~ 黑店
我都覺得系!但佢不斷話自己消毒得好乾淨!真系好嬲

大宅

看你圖片, 你皮膚發緊炎, HUNGHOM 譚紹棠係幾好GA, BUT你有心理準備要等好耐, 個度超多人, 而且可能太多症, 佢會有少少沒耐性聽你講野同串串地GA, 你要厚面皮D爭取問多D野, 否則佢好急要你出去GA, 但平心而論, 佢醫術係高明既, 我老公千年濕癬睇左佢一次好晒, 沒再番發, 仲要不用覆診, 佢之前睇左好多中西醫都唔好呀. 我D皮膚問題, 敏感都係去睇佢.

至於美容院, 退唔退到錢, 唔好強求了, 搞好塊面先最緊要. 看你副相片, 好既位置佢又整損你, 眼鏡框落少少位置生左3-4粒明顯既大黑頭, 佢反而沒幫你清到, 手勢非常有問題LA.

3個月, 好既西醫一定可以幫你夠時間復原, 你仲好後生, 皮膚更生好快. 你一定要介口, 用番醫生比你既SKINCARE, 佢會有野比你洗面同查既放心. 乖乖忍手唔好摸佢.

仲有一樣好重要, 你粒粒位置近髮邊, 一定要天天洗頭, 換左枕頭套同床舖, 等傷口唔好感染到細菌.

放鬆心情, 做個靚新娘LA, 我都曾經皮膚差過好多次要睇醫生, 而家TOUCHWOOD已經好番, 結婚個時都無事了, 你有咩想問都可以問我.

別墅

引用:樓主你似係發炎,快啲睇醫生!我睇紅磡譚紹

原帖由 kikiho14 於 13-02-23 發表
樓主你似係發炎,快啲睇醫生!我睇紅磡譚紹棠,我通常睇一次食一星期藥就好。我估你要睇兩次,好返就勤啲敷 ...
好,吾該晒你丫,因為每星期放假都去左搞結婚野,搞到一直無時間去睇,依家要得起心肝去啦多謝你,我都吾想做豆豆新娘

別墅

引用:看你圖片,+你皮膚發緊炎,+HUNGHOM+譚紹棠係

原帖由 flawless 於 13-02-23 發表
看你圖片, 你皮膚發緊炎, HUNGHOM 譚紹棠係幾好GA, BUT你有心理準備要等好耐, 個度超多人, 而且可能太多症, ...
嘩!!!見到你甘大篇回覆好感動丫我想問下系去到排隊睇定系打電話book時間??同埋收費大約幾多?我成日都忍吾住去整佢,我會勤啲換咖啦,多謝你丫

大宅

回覆 laupaopao 的帖子

不客氣, 個度放工時間超多人GA, 你睇下就唔就到時間6點前到LA, 會好少少.
PM左你醫生資料了.

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

陰公!

總有離別的時候

男爵府

畀面勳章

laupaopao 發表於 13-2-23 16:03
你去大公司都搞到甘丫??我好明白你感受我已經2個月啦,真系好驚

...
我宜家都唔知點算好紅到我用'姐哈'膏都姐唔到
而且又多粒粒..唉

大宅

你可以先打去問, 佢會問你睇普通科定皮膚科, 皮膚科係貴DD, 但佢間野都算是街坊診所, 並不很貴的, 算合理拉.
多少錢視乎你嚴重性, 我敏感, 暗瘡, 玫瑰疹都試過, 都是幾百蚊一次. 老公個次好像4XX. 姑娘會比野你洗面同查, 你可以REMIND 下醫生" 會唔會有野比我洗面同保濕架", 佢都會比GA, 唔另外收費, 配藥姨姨幾好人, 會比D SAMPLE我試, 試過好可以出去藥房配番都OK.

印象中沒的預約要去等GA, 你打個電話去問下, 有時佢會休息. CONFIRM左個開門時間先, 姑娘都幾好人的.

大宅

回覆 K.T.Fat 的帖子

下, 先唔好再MAKE UP了, CONCEALER 咁厚會阻塞毛孔阿, 可能會惡化的.

別墅

引用:回覆+laupaopao+的帖子 不客氣,+個度放工

原帖由 flawless 於 13-02-23 發表

不客氣, 個度放工時間超多人GA, 你睇下就唔就到時間6點前到LA, 會好少少.
收到,吾該晒,因為我住屯門,如果去到紅磡搭的士去遠吾遠丫?

男爵府

畀面勳章

flawless 發表於 13-2-23 17:15

下, 先唔好再MAKE UP了, CONCEALER 咁厚會阻塞毛孔阿, 可能會惡化的. ...
但係咁樣返工會嚇死人的

大宅

如果真係逼不得以要用, 一係用ETTUSIS 既MINERAL BB CREAM, 薄查一層.佢係FOR成人暗瘡SKIN, 有消炎同防阻塞毛孔功效的. MINERAL BB CREAM 唔傷皮膚, OIL FREE, 有SPF, 好像$195, 大D 既屈記, MK朗豪坊同TIMESQUARE有售.

至少唔好令你惡化下去先LA.

男爵府

畀面勳章

flawless 發表於 13-2-23 17:27

如果真係逼不得以要用, 一係用ETTUSIS 既MINERAL BB CREAM, 薄查一層.佢係FOR成人暗 ...
會唔會好厚架 我好少用bbcream 成日都覺得焗住咁我用緊shuuemura既姐哈膏 佢話有維他命e可以修護粒粒...

唉好煩呀 唔敢再出去比人掂塊面啦

大宅

你可以去COUNTER TRY 下呀, 如果不想全面查, 都可以只用佢既CONCEALER+修護粉, 因為佢基本所有MAKE UP & SKIN CARE 都是比成人暗瘡皮膚用, 全部是有消炎成份同防阻塞的. 碎粉亦有分MINERAL POWDER 同日間修護粉(非MAKE UP, 是SKIN CARE來的), 詳情可以上網CHECK CHECK.

珍珠宮

好媽媽勳章

教你一個天然秘方:面濕水用粗salt好似醃用咁捽,係會好拿的,好似火上加油咁。一日兩次,做一星期應該好的。唔好就不要再做了,但我皮膚一有事就用這方法,幾日就好。

首頁
12345...7

尾頁

跳至