親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:Quote:kachun0123+發表於+13-2-28+13:39+一

原帖由 HelloKitty 於 13-02-28 發表
我都見到NOVOTEL, 但好似無加床, 睇緊NOVOTEL的STANDARD TWIN, 唔知夠唔夠2大2小呢?
我未住過novotel,只係book 前問過agent 話包2C,唔好意思。

男爵府

引用:我上網搵咗這兩間酒店,+見到都在bts左右,請

原帖由 ww08423 於 13-02-28 發表
我上網搵咗這兩間酒店, 見到都在bts左右,請問有冇人住過比d意見

1. Eastin Grand Hotel Sathorn - 有行人 ...
我係thailand fans睇過啲油雞,話Eastin都可2c。

大宅

回覆:HelloKitty 的帖子

我呢間係Terminal 21

大宅

引用:Quote:YanYanCheung+發表於+13-2-28+14:59+

原帖由 HelloKitty 於 13-02-28 發表
YanYanCheung,
請問呢張係邊間酒店?Thanks for your information.
我呢間係Terminal 21,呢間酒店仲會有免費WiFi

侯爵府

我兩間都住過, 個人覺得如果帶住小朋友, 住 T21 比較好, 搭 bts 又方便, 真係落雨都唔使擔傘, 同埋隔離就可以搭MRT, 搭幾個BTS站去 on nut 就有間好大既 tesco 超市, 買完野唔使 15分鍾就返到酒店, 如果住 GDPR 由 BIG C 行返去都幾金.. 但房間就 T21 比較細, 同埋有 D 房得企缸, 要想住好 D 要揀 GRAND DELUXE 以上 先較為好 ~

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

回覆:winner128 的帖子

即係GCPR唔近Big C, Central World....個D商場,要行好遠?咁Big C, Central World, Siam Paragon 呢D商場係唔係好近BTS?

男爵府

引用:即係GCPR唔近Big+C,+Central+World....個D

原帖由 Funny 於 13-02-28 發表
即係GCPR唔近Big C, Central World....個D商場,要行好遠?咁Big C, Central World, Siam Paragon 呢D商場 ...
gcpr行去big c , central world約10分鐘,不過烈日當空或落雨就辛苦啲,沿路冇瓦遮頭,若係big c買完野抽番酒店都幾係野。

男爵府

引用:即係GCPR唔近Big+C,+Central+World....個D

原帖由 Funny 於 13-02-28 發表
即係GCPR唔近Big C, Central World....個D商場,要行好遠?咁Big C, Central World, Siam Paragon 呢D商場 ...
big c, central world係chitlom站行去約5分鐘, Siam paragon 係正siam站。

子爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章

回覆:kachun0123 的帖子

咁如果去Big C, Central World 個d, 坐BTS都要行5分鐘,咁好似直接由GCPR行10分鐘過去會方便d,係唔係?

子爵府

引用:Quote:原帖由+Funny+於+13-02-28+發表即係G

原帖由 kachun0123 於 13-02-28 發表
big c, central world係chitlom站行去約5分鐘, Siam paragon 係正siam站。
咁如果去Big C, Central World 個d, 坐BTS都要行5分鐘,咁好似直接由GCPR行10分鐘過去會方便d,係唔係?

男爵府

引用:Quote:原帖由+kachun0123+於+13-02-28+發表

原帖由 Funny 於 13-03-01 發表

...

男爵府

kachun0123 發表於 13-2-28 18:28
我係thailand fans睇過啲油雞,話Eastin都可2c。

thank you

等我再上網搵吓先

子爵府

回覆:kachun0123 的帖子

Thanks. 咁似乎都係住GCPR 好D 。

男爵府

回覆:Funny 的帖子

兩間都多港人住,我打去康泰問,T21那間Easter快滿了,有興趣要快book

子爵府

我HOLD左房了(暑假),GCPR,似乎好似方便D, 最好有人復活節假住完可以話我知好唔好。

首頁

尾頁

跳至