跳至

首頁
12345...10

尾頁

複式洋房

Re: 青衣區邊間幼稚園較好?

天藍,

你BB張像好得意呀,我們的BB差不多大,都是3月出世,我和您的想法也差不多,如果我們的BB做同學仔,我們做好朋友,就真係perfact!

據我所知,宏福分國際班同本地班,國際班類似ESF,全英文教學加少少普通話,不學寫中文字,本地班是英粵語.學之園無國際班,本地班分英普班及英粵班.我最想仔仔入英普班,所以只有學之園符合要求.當然,如果可以住在九龍塘,就可以報九龍區學校,選擇就大把拉.

洋房

hi你地好

我bb11月出世,我都係想比佢07年入N1,但係我阿bb係細仔要等到11月先夠兩嵗開學,要做插班生,我都幾擔心d好幼兒園會full左無得選擇,所以想幫佢報多幾間先,唔知你地有無其他心水呢

大宅

My son is now in 宏福 nursery(English), all the teacher in that part only speaking english, no chinese word is learning in the nursery. The envrionment is good in learning English. The teacher is good. My son can understand so many things, and he is now speaking English at home sometimes. The school fee is $25xx(including the tea time fee). I think it is ok for nursery. He sing many song in the school. He like go to school very much now.

男爵府

jingmama,

多謝你幫我解答我的疑問!!!
你BB又係3月出世, 好可能
我哋囝囝會做同學仔!
我有報到學之園同宏福,
你呢???

男爵府

angelhobo,

Thank you~~
我聽好多有小朋友就讀宏福既媽咪講,
佢哋既BB返學都返得好開心, 我都希
望我囝囝除咗學習知識之外, 亦會享受
上學的樂趣!!!
好似你囝囝咁He like go to school very much now.

男爵府

noelnck3,

我心水就係學之園, 宏福同卓思!!!

大宅

請問卓思o既學費係幾多, 我o係佢地website 睇唔到

大宅

My baby will go to school (Tivoli Nursery) next month. Hope she will enjoy it ! :-P
:-P :-P :-P :-P :-P :-P[img]

男爵府

Edgar媽,

卓思K1半日一年約$22,056,
全日$40,320, 我唔係大肯定,
你可以打去問會清楚D,
Tel:24955595
希望幫到你~~~

洋房

天藍

thank you

唔知保良局田家炳好唔好呢

男爵府

有宏福男孩校服, 書包送出, 可pm我, 謝謝!
該用戶已被刪除

男爵府

y&c_224 ,

卓思Open day 29 Oct., 2006,
Time: 10:00 a.m. --16:00 p.m.
我都唔知校舍大定細我都未參觀過~~

男爵府

noelnck3,

保良局田家炳我都唔知好唔好,
你可打去問

大宅

glory 寫道:
有宏福男孩校服, 書包送出, 可pm我, 謝謝!

Glory
收pm ar,吾該! Thank you!!!

男爵府

好媽媽勳章

大家好
我囝囝11月會係卓思返N1,揀呢間學校原因係
(1) 校舍都算幾大,我覺得好滿意(我淨係去過天恩堂同海濱迦南,所以冇得同其他學校比較)
(2) toilet好新好乾淨,校舍都好整齊乾淨
(3) 校長、主任、老師同嬸嬸都好nice,應該會幾錫小朋友
(4) 學費唔算貴,半日只係$1800/month,唔另收書簿費(但全年會俾學生十幾本書)
(5) 一三五有英文課,二四有普通話課(由native speaker教)
(6) 學校都幾為家長著想,好似我囝囝11月返學,而學校11月未轉冬季校服,校長就建議我頭1-2weeks著便服返學,到轉季先著冬季校服,唔需要買夏季校服(因可能只會著1-2weeks)

但我對係咪俾囝囝係卓思讀k1仍有點猶豫,因為家長會時校長講到明佢地課程深、功課多、測驗考試多,雖然咁樣小朋友會較易適應小學生活,但我怕囝囝追唔上會好辛苦,同埋我想佢返學會開心........所以會睇下佢返左學點先。
希望以上資料幫到大家

大宅

Himby

Thank you so much.

男爵府

Himby,

Thank you!!!

大宅

mug卓思都有N1咩
:-P :-P :-P :-P :-P :-P[img]

男爵府

Himby

首頁
12345...10

尾頁

跳至