自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

引用:請工人要咁受氣,真係慘呀

原帖由 cocoleung2211 於 13-07-29 發表
請工人要咁受氣,真係慘呀
係啦! 成日聽朋友呻真係嚇親,估唔到工人姐姐可以咁惡

男爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

遲左一日返又吾通知都吾覺得自己有問題仲咁理直氣壯~做嘢幾好都係假~

禁止訪問

引用:工人今晚返咗屋企,激死我!佢話佢已同我講

男爵府

原帖由 may.bb 於 13-07-29 發表
工人今晚返咗屋企,激死我!佢話佢已同我講咗佢一定返,問我做咩咁緊張,只係遲咗一日,又唔係唔返, 最多扣 ...
甘你就慘啦,即係佢覺得大過你,唔使聽你講。不過依家d 工人係甘ga, 好麻煩,agent 係衰人,咩都幫晒工人,叫我地就晒佢,總之有咩錯都係我地錯啦

大宅

引用:記得報齊警、勞工處、入境處,一樣都不能少

原帖由 carng.ng 於 13-07-28 發表
記得報齊警、勞工處、入境處,一樣都不能少!攞齊文件永久保存以免佢若干年後告返你轉頭話你欠佢人工!揾埋 ...
正確一定要做齊保障自己

大宅

回覆:菲姐放完大假無返屋企又搵唔到佢!(已返,但激死我38

樓主,想請問下你工人係咪叫Carm?????

may.bb  唔係  發表於 13-7-29 22:30

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

唉~

我地都係為左工人煩緊,前日伛話唔做,星期三走人,好彩老婆係FTM,都可以頂住下~

想返香港人20年前大把工人選擇,現在好似歌仔甘,"你在選擇人,工人未必選擇你"~

.i

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

公爵府

2023年兔年勳章 開心吸收勳章 夏天玩到顛 大廚勳章 趣教勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:唉~我地都係為左工人煩緊,前日伛話唔做,

原帖由 大力大力 於 13-07-29 發表
唉~

我地都係為左工人煩緊,前日伛話唔做,星期三走人,好彩老婆係FTM,都可以頂住下~
前日通知 星期三就走?佢賠一個月俾你呀?

子爵府

玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章

嘩..呢個工人唔要得啦...遲左1日返仲咁大條道理...

男爵府

old sea

珍珠宮

工人今晚返咗屋企,激死我!佢話佢已同我講咗佢一定返,問我做咩咁緊張,只係遲咗一日,又唔係唔返, 最多扣 ...
你個賓太大支野,講句sorry都好吖,比agent話都唔驚,我諗冇乜再犯錯就頂到完約唔好再續,呢啲人太唔講理。

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

manfatcentre 發表於 13-7-28 23:55
想説粗口中
X2

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

may.bb 發表於 13-7-29 02:05
都話啦,佢就算返嚟,都食硬你。而家啲工人根本唔係工人,佢覺得係我哋乞求佢哋,嚟做係施捨我哋咁,難為大把冇請工人嘅人成日話工人可憐,慘,外傭僱主就真係可憐,又要揾錢出糧俾工人,仲要睇工人面口做人。

象牙宮

小荻媽咪 發表於 13-7-29 05:50
前日通知 星期三就走?佢賠一個月俾你呀?
賠?佢哋一句話冇錢就大晒,僱主仲要蝕埋機票俾佢。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

事源係姐姐做左两年零三個月,之前個约又非常麻烦,做→唔做→又做→又唔做→又做,係我老婆甘笨先同伛續约,原本係31/7 星期三放大假返印尼,早幾日老婆話伛已两日無收拾主人房,伛重"超恶+大聲"頂嘴,跟住話唔做,由於回印尼係雙程機票,伛想回港找,所以老婆扣返一半回程機票錢,當大家同意提前解约,係Agent裡簽好文件~

现在係工人interview顧主,世界變了~

`

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

珊瑚宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

唔會忍拒 同埋你以後都要提心吊膽 有無得請過個呀

珍珠宮

俾我就炒鬼左佢!!!

自己做錯事無悔意重要態度咁差, 叫我點放心交成個屋企佢打理??

禁止訪問

畀面勳章

子爵府

依家d工人始住我地d僱主驚請唔到人...成日好似吊高黎賣咁...樓主..我不知你同佢的關係本身係點..但, 我覺得, 如果可以的話, 睇定新的工人, ....

首頁
12345...7

尾頁

跳至