跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

Re: 全職媽媽, 交流下呀~~

kcho2,

你粗身大細, 仲做乜鬼野part time呀, 你c6啱呀!

大宅

e+唔做,到時生埋仲唔c出黎做添呀! :-( :-(

c6e十放女女係第一位呀!
送走左个寶貝女,佢就成日ee鵝鵝。

大宅

kcho2,

其實母奶路都真係幾難行,由身邊既人既challenge到自己身體既問題(乳線炎,念珠菌感染,乳頭損etc好多都試過),有時見到阿仔奀豬豬咁到會有信心動搖既一刻.但我諗我係一個好固執既人(我老公直頭話我固執到冇人有),我睇左咁多資料都話人奶係對bb最好既,我相信我係擇善固執囉,同埋bk"母乳餵哺"果邊都俾左好多支持同信心我呀!

你今胎再試餵母奶囉,有左第一次湊仔經驗會好好多架喇!

大宅

ricebb,

基本上工人淨係做家務煮飯等,我全天候照顧返朗朗,我一定唔會俾個仔同工人訓,因我發仔瘟會呷醋,我唔鍾意個仔痴第二個人(爸爸除外)

如果我放得低俾其他人湊,我就唔會做左全職媽媽lu.我好唔捨得份工架.

大宅

我今日去左綜合家庭服務中心个樹,
發覺環境不錯,
遲啲我唸住參加个度的活動同做義工添。

男爵府

kcho2,

我湊1件都踢晒腳, 你胎住件細仲可以去做義工
佩服, 佩服

大宅

我懶ma,好少做家務。
平時主要係湊住mat姐,餵食、
買餸、洗衫、煲粥及準備晚餐。

況且義工個度,好鬼近我(唔使7分鈡,可推BB車去),時間任擇(幾粒鐘),又比mat姐去,
去到仲可能會見到唔同年齡的小朋友。
甘我先敢唸咋!

ricebb,
樂樂出左兩隻牙仔啦!
mat姐好似未有跡象,
只係前日痾左3次稀便,算唔算

男爵府

kcho2,
咁你大住肚可以做邊種義工呀? 有人幫你睇mat姐?

男爵府

你地餐lunch點解決ga? 我成日都係煲d米米麵麵食, 有時食阿仔d粥, 超悶!

大宅

ricebb

教人搜尋網頁、借玩具及睇住父母見社工的子女等
義工工作,
mat姐就係我旁邊或係玩具房同小朋友玩。
放心,mat姐會與我同在,否則我c6都會剷我上天花板啦!

我多數食昨晚食剩的飯餸。

大宅

我都係食阿女d粥
ricebb 寫道:
你地餐lunch點解決ga? 我成日都係煲d米米麵麵食, 有時食阿仔d粥, 超悶!

大宅

ccmimi,

check pm pls

大宅

kcho2,

覆咗你check pm
kcho2 寫道:
ccmimi,

check pm pls

男爵府

CCmimi,

我揹樂樂都揹到膊頭痛呀~~ :cry: :cry:

大宅

我痛足兩三日啦!明天要去睇趺打啦! :-( :-(

ricebb 寫道:
CCmimi,

我揹樂樂都揹到膊頭痛呀~~ :cry: :cry:

大宅

ricebb & 小程程,
好有同感!

ricebb 寫道:
小程程,

" 由朝到晚都係睡衣,扎起條辮頭髮都可以唔梳添呀....手錶介指飾物驚介到阿仔都冇帶好耐,名牌手袋衫褲鞋襪更冇乜機會出場,買黎o徒氣啦,宜家真係除左bb野,完全冇唒購物慾lu..."

真係......exactly呀!!!!!!!!!!
依家d衫最緊要質地舒服, 做野就最緊要快, 就手, 真係打扮都唔豬比邊個睇? 帶頸鏈, 耳環又驚整到阿仔, 係去飲個日先唔扎辮咋~ weekday又好, weekend又好, 都係唸住去睇阿仔野. 有時經過見到d高跟鞋big sales, 都唔關我樹lu....以前d減價掃貨日子無喇, 掃奶樽, 尿片, 濕紙巾就有我份... :evil: :evil:

男爵府

CCmimi 寫道:
我痛足兩三日啦!明天要去睇趺打啦! :-( :-(

嘩, 咁嚴重呀, 你都係用多d bb車好過喇.
平日揹樂樂兩三個鍾後, 個膊頭都痛到不得了呀~

男爵府

ctbaby,

你5月番黎時會住邊頭呀? 到時我地d全職媽媽不如出黎飲個下午茶, 食個特價點心, shop下ping呢~

大宅

ricebb,
我係紅磡架.

ricebb 寫道:
ctbaby,

你5月番黎時會住邊頭呀? 到時我地d全職媽媽不如出黎飲個下午茶, 食個特價點心, shop下ping呢~

別墅

全職媽媽係最有信心的媽媽,洗盡铅華,素面見人,仲是自己不覺有問題,好嘢.
我的小姨甥仔,好可愛呀

首頁
12345...9

尾頁

跳至