自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

引用:能夠捱+唔等於想捱...所以我唔想...一心只

原帖由 shannnb 於 13-10-31 發表
能夠捱 唔等於想捱...
所以我唔想...
一心只想捱的男人, bye bye。
agree,一個男人愛你,自然會努力,唔會甘於你同佢受苦

男爵府

結婚後,老婆三餐都叫你一齊去M記,
到時唔好後悔呀!

子爵府

回覆:肯食M記就要娶?

咁我阿囡將來大把世界,佢最想日日M記!

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

其實m記好貴,要捱吔個猪仔包飲水

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

珍珠宮

畀面勳章 大廚勳章

引用:咁我阿囡將來大把世界,佢最想日日M記! +

原帖由 shimmermama 於 13-10-31 發表
咁我阿囡將來大把世界,佢最想日日M記!
有個umate勁愛

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

珊瑚宮

虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 春季勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 +5熱血勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

薯圈 發表於 13-10-31 09:10
重點唔係M 記,而係講緊某d港女好公主,下下要高級,唔願意同男友仔去cheap 地方,但其實自己又唔係mug 野 ...
絕對同意

大宅

我覺得套片想講個男仔覺得一些唔理自己收入唔多, 還要去食高級餐廳的女人, 長遠計會好大壓力, 所以放棄了. 反而最後一個肯食m記的女仔, 唔代表個男仔無大志, 他感動的是個女仔體量他, 為他設想, 大家才可以有共同目標, 努力向前, 這才是他的終身伴女

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

1條片啫, 大家會唔會太挑剔? 我覺得著眼點應該睇佢想帶出咩訊息, 而唔係睇佢用咩方法去演譯~

宦官    發表於 13-10-31 12:30
我搞下笑架咋, 唔好插我呀!!!!!!!!!!

已刪除用户

BK Milk勳章 畀面勳章

伯爵府

陪月勳章

引用:搵少過3萬既男人都廢廢地

原帖由 taztaz0101 於 13-10-31 發表
搵少過3萬既男人都廢廢地
說話唔好咁講喎!

希望明天會更好....

男爵府

引用:肯食M記就要娶?「肯捱麥記?娶得過」,網

原帖由 amazingkitkat 於 13-10-31 發表
肯食M記就要娶?「肯捱麥記?娶得過」,網絡熱傳。
故事主旨:港女都唔肯同男人食平嘢,如果遇到一個肯食 ...

大宅

食M記只係形式上,無論男定女都希望身邊另一半,係可以一齊共渡患難,互相支持大家。
等第時有錢,咪補返數食好野,哈哈。到時候,如果一齊住M記,諗返起舊時一起捱面包的日子,好有畫面架。

大宅

引用:食M記只係形式上,無論男定女都希望身邊另

原帖由 amy@chun 於 13-10-31 發表
食M記只係形式上,無論男定女都希望身邊另一半,係可以一齊共渡患難,互相支持大家。
等第時有錢,咪補返數 ...
*如果一齊食住M記

水晶宮

angel619 發表於 13-10-31 09:48
同意,人要自強!自己成pat屎咁,任何女仔都唔希望嫁俾咁既人掛

...

禁止訪問

珍珠宮

我覺得 麥記 好貴, 又熱氣,
只會食吉吉家下午茶餐, 約 $20~
又平又飽肚~~~

水晶宮

虎到金來勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

男爵府

angel619 發表於 13-10-31 09:21
低能! 成班宅男~ 只活在自己幻想中,真可憐! 睇過果條片, 以偏蓋全, 講到大部分女性都係佢地口中既" ...

好認同呀~ 其實兩人拍拖, 當然唔一定要去咩高級餐廳, 兩人一齊食咩都開心!

我唔認為香港女仔個個係咁(起碼我身邊無一個女性朋友係咁),

只係一小撮人咁樣, 就被呢D 傻仔大事渲染....

呢D 宅男最想要咩女仔呢?

就係一日三餐食M記, 然後邊度都唔好去...日日同佢匿嚮屋企張床做愛就最好!!

我已不顧安危, 誓死都一齊
看不起這個繁華盛世~~

男爵府

amazingkitkat 發表於 13-10-31 08:16
肯食M記就要娶?「肯捱麥記?娶得過」,網絡熱傳。
故事主旨:港女都唔肯同男人食平嘢,如果遇到一個肯食 ...

我好LIKE食M記WOR!!

首頁

尾頁

跳至