自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

公爵府

駛鬼問咩,入去上餐廳嗰層實有廁所架,
餐廳一定要有廁所,廁所係根據食客座位既比例而有幾多廁格,,唔係食環點批牌,

禁止訪問

回覆:酒店唔外借廁所?!呻下咋

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

通常自己揾,唔会问!

放下自在

珍珠宮

但酒店廁所不外借都正常㗎喎!借得比你又一定要借比第二個,如果個個借,酒店廁所咪變咗公廁?肯定會好污糟!

珍珠宮

以前嘅香港有人情味多d

珍珠宮

2024勳章 2018父親節勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

understand

男爵府

所以我忍到都唔會係街去廁所,逼不得已之下,附近有商場梗係去商場,如果冇的話求其去一間茶餐廳,叫一杯野飲外賣,俾咗錢之後,再去洗手間,出來先取杯野飲。我寧願比十幾蚊好過比人白眼。

珍珠宮

趣教勳章 畀面勳章 貢獻勳章 大廚勳章 遊學勳章 冬日勳章 春季勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 開心吸收勳章

引用:今日去尖咀加連威老道,阿女飲得多水所以要

原帖由 mei_ 於 13-11-21 發表
今日去尖咀加連威老道,阿女飲得多水所以要去廁所,周圍都係舖頭,見到一間酒店梗係入去問借廁所,我禮貌地 ...
可能用英文問佢就會話你聽

邊間酒店咁差?

Please do not quote any information posted by fungwongphie.
不誠實使用電腦會構成罪行,切勿以身試法。
何謂不誠實使用電腦??

侯爵府

引用:係咪百X果間酒店呀~如係既,+我上次入去都係

原帖由 亞旺媽 於 13-11-21 發表
係咪百X果間酒店呀~如係既, 我上次入去都係問廁所, 佢話俾我知係4樓喎~ ...
我都有去過、加老威D sales 叫我去=_=

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

mei_ 發表於 13-11-21 01:22
今日去尖咀加連威老道,阿女飲得多水所以要去廁所,周圍都係舖頭,見到一間酒店梗係入去問借廁所,我禮貌地 ...

依家好多酒店都要啪卡先入到廁所 你又唔係酒店既客 做咩要借比你

瑪瑙宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

mei_ 發表於 13-11-21 01:33
我絕對唔會帶個女周街屙,只係同胞們可以搵唔到廁所而周街屙

此言差矣 d同胞們係揾都唔會揾就直接係街痾 就算見到個廁所係前邊都情願係街痾

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

佢有coffee shop嗎?如有,冇可能冇廁所。唔外借一般可理解,但如我坐低我就係客,冇可能唔用得佢廁所。

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

琥珀宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:mei_+發表於+13-11-21+01:33+我絕對

原帖由 RSG媽媽 於 13-11-21 發表
此言差矣 d同胞們係揾都唔會揾就直接係街痾 就算見到個廁所係前邊都情願係街痾 ...
尋日响銅鑼灣又見周街痾嘅自由神,周街都係商場厠所.但某D生物總係放狗一樣大解放。

RSG媽媽    發表於 13-11-21 10:05

港英餘孽生活態度~係咁牛精架喇~點吖

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

mei_ 發表於 13-11-21 01:45
我喺街尾,天橋果度,行都過去又要搵廁所都應該賴咗了,見到間酒店借廁所都正常吖

...
巴士站??

如果係佢地地下係無架,要上樓上

但係我曾經同個女借過喎

伯爵府

KAMIKASHUN 發表於 13-11-21 02:16
我都試過去酒店廁所 不過我唔會問 自己揾

為節省時間我先問口借咋,因為女女真係好急...因為以住其他酒店既職員都會答我

水晶宮

畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋

下,b6系迪士尼同海洋公園咪又系周街all,呢d地方好難會搵吾到廁所囉,吾好有藉口比自己帶d細路週街all囉

禁止訪問

伯爵府

回覆 tomobibi 的帖子

yes ar...

男爵府

2016畫展勳章

回覆 mei_ 的帖子

我有時都會光顧酒店廁所, 但從來唔問人, 而自己去搵

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

我成日去酒店廁所喎,根本唔洗問,你去餐廳樓層就會有。

首頁
12345...8

尾頁

跳至