跳至

首頁

尾頁

男爵府

係喎! 安穎有冇興趣呢?
原文章由 happylala 於 07-7-11 23:26 發表
包媽,

麻煩你安排嘞!

大宅

原文章由 922yin 於 07-7-11 15:23 發表

包包媽,

係親子班黎ga!!

至於2 歲收唔收呢... 你可以打電話去問下佢地丫!! 不過我記得好似for 2.5 - 3.5 歲ga!! 可能因為要攞筆畫野(描繪)掛?!

(PS: 激c 我, 頭先個 ...

晴晴媽,
我都知係bk食字o既問題!不過我都估梗你"可能因為...."係講乜東東,原來係要畫野!其實包包而家都有用蠟筆畫野,不過就係亂畫一通!:tongue:

大宅

原文章由 leannechu 於 07-7-11 17:40 發表
我大嫂教我話可以試下呢個辦法,當要離開學校時
可以試下同BB講我去買你鐘意食既野(例如係多多、維他奶、包包等等)當接放學時就要帶剛才講過既食物黎接放學

leanne爸爸,
呢個方法聽落又幾得喎!
等我又試下先!:mrgreen:

大宅

原文章由 kwanchiu 於 07-7-11 18:12 發表

Hailey媽,
我求之不得呀! 咩時間, 你話事啦 ! Sunday Anytime!
幾時開始&報名 你覆我啦!

晴晴媽&亭亭媽,
可能星期日大家都係family day,所以上晝返會好d,下晝都可以去街嘛!
如果我揀上午10:00,你地有無問題???
幾時開始我都無問題,如果就由22/7號開始你地又ok嗎?
如果時間無問題,我就可以打返去hold定先架喇!

大宅

原文章由 QutieBaby 於 07-7-12 08:58 發表

晴晴媽&亭亭媽,
可能星期日大家都係family day,所以上晝返會好d,下晝都可以去街嘛!
如果我揀上午10:00,你地有無問題???
幾時開始我都無問題,如果就由22/7號開始你地又ok嗎?
如果時間無問題,我就可以打返 ...

Hailey ,
唔好漏咗我呀!我係Chloe!

大宅

原文章由 kwanchiu 於 07-7-12 09:44 發表

Hailey 媽,
唔好漏咗我呀!我係Chloe呀!

哎呀~~~ 我打錯左呀!
我係諗住同你&亭亭媽講架!
晴晴佢都同QQ返緊喇!
我真係思覺失調!

係呢!"CHLOE媽",個時間你OK嗎???

同埋我PM左個手提俾你啦!你CHECK下喇!

男爵府

CHOLE媽&包媽,

7月22日我全家仍然响星加坡未返呀! 7月29日先開始可以嘛??

大宅

原文章由 QutieBaby 於 07-7-12 10:27 發表

哎呀~~~ 我打錯左呀!
我係諗住同你&亭亭媽講架!
晴晴佢都同QQ返緊喇!
我真係思覺失調!

係呢!"CHLOE媽",個時間你OK嗎???

同埋我PM左個手提俾你啦!你CHECK下喇!

Hailey ,
無問題! 時間&日期我無所謂呀! 你地主意啦! 29 July

10:00am

有得去就 ok !

大宅

原文章由 kwanchiu 於 07-7-12 12:17 發表

Hailey 媽,
無問題! 時間&日期我無所謂呀! 你地揸主意啦! 29 July

10:00am
有得去就 ok 啦!

CHLOE媽 & 亭亭媽,
咁我地就暫定29/7 10:00AM啦!

仲有呀!CHLOE媽,
我會叫埋我一個朋友,佢囡囡都係7月BB,加埋佢我地有4個呀!:-P

大宅

我頭先打左去musical琴行,我已經同佢地留左29/7 10:00am
心姐話我地4個可以分別自己去佢地琴行報名同交費,順便叫我地參觀下同了解下佢地d地方,你地呢幾日得閒就去報名喇!
可以搵心姐or Kit
地點係海皇魚港樓下,
你地只需要話係葉小姐留左29/7號 10:00就得架喇!:mrgreen:

大宅

原文章由 QutieBaby 於 07-7-12 12:39 發表
我頭先打左去musical琴行,我已經同佢地留左29/7 10:00am
心姐話我地4個可以分別自己去佢地琴行報名同交費,順便叫我地參觀下同了解下佢地d地方,你地呢幾日得閒就去報名喇!
可以搵心姐or Ki ...

包包媽,
唔該晒你呀!:loveliness:
多個小朋友仲開心啦!等chloe結識多個朋友仔仲好啦!
呀!個bb叫咩名呢?等我記定先! 
嘩!Chloe咪最大囉!

大宅

剴晴媽,

我係o個邊睇到你地傾計,發覺"音樂班"好似好多嘢玩,好多嘢學咁! 仲有Classwork & Homework tim!好似幾全面喎!
唔知我有無睇錯呢 ?

大宅

原文章由 kwanchiu 於 07-7-12 13:34 發表

包包媽,
唔該晒你呀!:loveliness:
多個小朋友仲開心啦!等chloe結識多個朋友仔仲好啦!
呀!個bb叫咩名呢?等我記定先! 
嘩!Chloe咪最大囉!

另外o個位小朋友叫安穎呀!
佢都係住海柏架!
可能你地撞過o添!

chloe都係大小小o者!

大宅

原文章由 happylala 於 07-7-12 12:06 發表
CHOLE媽&包媽,

7月22日我全家仍然响星加坡未返呀! 7月29日先開始可以嘛??

希望亭亭去旅行玩得開開心心!返o黎一齊上音樂堂lu!:)

大宅

哎呀~~我又老人痴呆喇!
我記錯左以為你住海柏,其實係剴晴佢地住海柏!

男爵府

原文章由 kwanchiu 於 07-7-12 14:04 發表
剴晴媽,

我係o個邊睇到你地傾計,發覺"音樂班"好似好多嘢玩,好多嘢學咁! 仲有Classwork & Homework tim!好似幾全面喎!
唔知我有無睇錯呢 ?

Chloe 媽,

係呀, 都幾好玩ga!! :)

Classwork & Homework 就係我之前講ge "攞筆畫野(描繪)", 即係好似我地寫copy book 咁呀, 畫番d 高音符號同五線譜出黎咁law... :mrgreen:
~*~*~*~切言實多勝友,天白雲任爾遊。~*~*~*~
        我個小寶寶係2005年1月20日出左世啦!!

男爵府

原文章由 QutieBaby 於 07-7-12 14:19 發表

包包媽,

hehe... 冇相乾... 我都成日老人痴呆/思覺失調ga, 呢頭老公講完, 轉個頭我又再問番佢同一樣野ga...

男爵府

原文章由 QutieBaby 於 07-7-12 14:19 發表

包包媽,

hehe... 冇相乾... 我都成日老人痴呆/思覺失調ga, 呢頭老公講完, 轉個頭我又再問番佢同一樣野ga...

生完bb 係冇乜記性ga la!!

男爵府

呢個真係一個好方法喎, 等我記住佢先!!

thanks...Leanne Daddy!!

原文章由 leannechu 於 07-7-11 17:40 發表
我大嫂教我話可以試下呢個辦法,當要離開學校時
可以試下同BB講我去買你鐘意食既野(例如係多多、維他奶、包包等等)當接放學時就要帶剛才講過既食物黎接放學

男爵府

原文章由 kwanchiu 於 07-7-11 13:55 發表
呀!我想問吓n班係咪1/8正式返學呢? 著Sport wear? ( 放咗假咩都唔記得tim!) 但我又聽到有d話?-( ?
有無在職媽咪打算同小朋友一齊返幾多日學呢 ?
我應該請幾多日假先啱呢?

Chloe Ma,
Yes... 1/8 (Wed) 正式返學, 著Sport wear 呀!!

7/8 返學 <--- 好似係K1 呀!!

我自己就諗住頭果3 日一定會放假ga la, 之後個week 睇下可唔可以放多1, 2 日half day law, 因為my boss 已經知道我要陪女返學, 重同我講o左 "係呀, 要ga, 你放la", 幾好人呀!! :loveliness:

首頁

尾頁

跳至