興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

queenieltt 發表於 14-2-21 17:07
會甩毛嫁...但唔會貓咁勁囉...但如果怕毛就唔好啦 多多少少一定甩
阿仔勁想養貓,我話甩好多毛,所以唔俾佢養。因為有養貓朋友話貓毛好幼細,會吸入氣管.....

子爵府

今日去圖書館借左兩本養兔書同一本養龍貓書,返到屋企發現兩本兔書書名同封面唔同,但內容完全一樣

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

kittyfrank 發表於 14-2-21 10:01
好串好有性格架! 佢地知我講乜架, 但唔會so你, 一見到你有菜就360度熱情, 食完拍下蘿油又走開, 勁現實呀! ...
我個隻都係精甩邊

放出黎我唔理佢坐定定佢又會坐定定, 我一起身行就跟住我尾, 行去食物櫃個邊直頭開心都彈下彈下, 野食一到口就極速走頭.

kittyfrank    發表於 14-2-22 11:17
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 減齡達人勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 KMALL特別版勳章

kittyfrank 發表於 14-2-21 17:10
肯食粗枝咪好囉! 粗枝對磨牙好, 我家大小姐好睇佢心情, 發神經有時剩係簡花食, 食剩哂d枝, 有時又唔食花要 ...

我個隻食 momi 1st cut, 一定食晒 d 花先, 無喇先食枝, 所以我只會早晚加草, 焗佢食完花要食枝, 係無得揀情況下佢只有食枝

任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

王國長老

kittyfrank 發表於 14-2-21 17:16
嘩!!!! 又兔又鼠又刺蝟又狗!!! 咪好唔得閒? 點解唔養埋貓呀!! 哈哈! 我少比生果佢地食, ...
佢仲有龜、一缸魚同一大兜麥皮蟲架

kittyfrank    發表於 14-2-22 11:21

王國長老

Kwan126 發表於 14-2-21 19:04
平時無限量比佢食呢隻
我個隻唔食 oxbow, 完全掉多過食

王國長老

mikitten 發表於 14-2-21 19:38
今日去圖書館借左兩本養兔書同一本養龍貓書,返到屋企發現兩本兔書書名同封面唔同,但內容完全一樣:badfeel ...
基本上台灣出個幾本鼠兔龜書都係同一堆野黎, 只係換個封面內容執少少咋.

我會上網睇資料多, 鼠兔刺既書買黎係畀我囡睇, 因為我唔想佢成日上網, 等佢睇書好過.

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

引用:Quote:Kwan126+發表於+14-2-21+19:04+平時

原帖由 miriam 於 14-02-21 發表
我個隻唔食 oxbow, 完全掉多過食
佢之前邊有呢D貴野食吖,食唔慣,而家有個瓦遮頭有兔奴服待隻衰妹執到了

---生命無價,請支持領養---

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

kittyfrank 發表於 14-2-21 17:16
嘩!!!! 又兔又鼠又刺蝟又狗!!! 咪好唔得閒? 點解唔養埋貓呀!! 哈哈! 我少比生果佢地食, ...

我媽度有貓
而家同62住, 唔養得呀, 佢唔會肯關窗又唔會肯裝窗花, 有咩樹點算, 兔兔都話放果陣關窗一陣姐

大宅

miriam 發表於 14-2-21 20:45
我個隻食 momi 1st cut, 一定食晒 d 花先, 無喇先食枝, 所以我只會早晚加草, 焗佢食完花要食枝, 係無得揀 ...
一樣啦我果隻, 我1 & 2兩溝, 因為小姐兩種都會食

大宅

Charlotte_mom 發表於 14-2-22 00:51
我媽度有貓
而家同62住, 唔養得呀, 佢唔會肯關窗又唔會肯裝窗花, 有咩樹點算, 兔兔都話放果陣關窗 ...
養咁多好犀利! 我以前最高紀錄都係同時間養5隻狗!

王國長老

引用:Quote:原帖由+miriam+於+14-02-21+發表我個

原帖由 meko~ 於 14-02-21 發表
佢之前邊有呢D貴野食吖,食唔慣,而家有個瓦遮頭有兔奴服待隻衰妹執到了

...
真係服侍佢既時間最多

屋亂正常,我最怕籠亂,偏偏隻衰妹鍾意掟草…………………搞到我一日係咁執草

王國長老

引用:Quote:miriam+發表於+14-2-21+20:45+我個隻

原帖由 kittyfrank 於 14-02-22 發表
一樣啦我果隻, 我1 & 2兩溝, 因為小姐兩種都會食
有諗過畀 momi 2nd cut,但為左 1st cut 著想,唔溝草畀佢食

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+meko~+於+14-02-21+發表佢之

原帖由 miriam 於 14-02-22 發表
真係服侍佢既時間最多

屋亂正常,我最怕籠亂,偏偏隻衰妹鍾意掟草…………………搞到我一日係咁 ...
哈,我仲話你咁好彩,隻兔又俾人抱又肯剪指甲又乖,原來都有漏習

王國長老

引用:Quote:原帖由+miriam+於+14-02-22+發表真係

原帖由 Charlotte_mom 於 14-02-22 發表
哈,我仲話你咁好彩,隻兔又俾人抱又肯剪指甲又乖,原來都有漏習

...
衰婆揀草食嘛,唔食既就掟

大宅

佢地好鐘意掟草, 唔食果d掟哂去廁所

大宅

比大家見下兩位小姐

大宅

thekiller    發表於 14-2-26 08:32
mikitten    發表於 14-2-24 16:27
yubiwa310    發表於 14-2-24 13:00

大宅

回覆:kittyfrank 的帖子

好可愛
另我想問下你係咪整左張床仔俾佢地?
想問用咩整的,我都想參考下,同埋其實點同佢地清潔?thx~

公爵府

2018復活節勳章 BK猜猜猜慶中秋

miriam 發表於 14-2-21 20:43
我個隻都係精甩邊

放出黎我唔理佢坐定定佢又會坐定定, 我一起身行就跟住我尾, 行去食物櫃個邊直 ...
我隻都係,直頭係跟得夫人
C'est La Vie

首頁

尾頁

跳至