想生BB

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由+abc1100+於+14-02-27+發表我

原帖由 wen2364 於 14-02-28 發表
我塞藥到而家9w la..
仲未嚟
睇下醫生好wor
你係塞藥定手術?
係咪子宮未恢復or未清晒?
呢度d jm好似話大約4-8w來

我塞藥ga
兩次先清
由第一次塞計m

大宅

引用:Quote:原帖由+abc1100+於+14-02-27+發表仲

原帖由 abc1100 於 14-02-27 發表
我中醫話最遲係塞藥/手術當日計
1個月+5日
唉, 我一返工就好大壓力, 尋日仲話有個同事會升去第二度, 得番我同另一個同事, 3人變2人, 仲話今年會忙過之前好多, 我今日做到頭暈眼花

好想辭職

大宅

引用:Quote:原帖由+GalChan+於+14-02-26+發表我

原帖由 kuehcero 於 14-02-27 發表
係呀, 以前好緊張份工, 依家真係無心機做野, 覺得工作已經唔係咁重要, 只係想快d有bb...

...
我都係, 一向都唔鍾意份工, 好大壓力

之前睇好多中西醫, 都叫我同老公放鬆d

除非辭職, 唔係無可能輕鬆到

大宅

引用:Quote:fatfattiger+發表於+14-2-26+18:41+

原帖由 kingelle 於 14-02-28 發表
我既情況同你差唔多,黎左2次m.真係好想再試,但又擔心。。。依家一見對子宮好既藥,我都想買黎試一試,期 ...
如果2次M都正常, 可以試, 如果你唔放心就等多次囉

加油

大宅

引用:Quote:原帖由+abc1100+於+14-02-27+發表我

原帖由 wen2364 於 14-02-28 發表
我塞藥到而家9w la..
仲未嚟
我睇西醫話6w, 會否check吓

別墅

引用:Quote:原帖由+wen2364+於+14-02-28+發表我

原帖由 abc1100 於 14-02-28 發表
睇下醫生好wor
你係塞藥定手術?
係咪子宮未恢復or未清晒?
我只塞藥..上個月再照...醫生話得返幾mm..都算清..唔洗做手術...
其實我之前成日都唔嚟m...要靠食藥先嚟

大宅

大家好,我係上年7月小x左,我7週見少紅入院檢查醫生話多啲休息就得,出院後就係99既2大杯蔘茶令到我小x,休息左3個月再努力造人到依家仲未成功,我開始心急因為已經3張幾,成日失眠,一見到朋友既bb就個心好痛想喊,好大壓力,希望係度多啲jm交流下點樣舒緩心情等等…thx

大宅

認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章

引用:Quote:fatfattiger+發表於+14-2-26+18:41+

原帖由 kingelle 於 14-02-28 發表
我既情況同你差唔多,黎左2次m.真係好想再試,但又擔心。。。依家一見對子宮好既藥,我都想買黎試一試,期 ...
一齊好力

大宅

引用:大家好,我係上年7月小x左,我7週見少紅入

原帖由 s.yu 於 14-03-01 發表
大家好,我係上年7月小x左,我7週見少紅入院檢查醫生話多啲休息就得,出院後就係99既2大杯蔘茶令到我小x,休 ...
係呀, 好心急, 又要控制心情, 我仲要加埋公司問題, 令心情更差

我都成日上嚟, 因為只有你地明白我感受

大家互相支持交流, 唔會一個人無人明白咁獨孤單

s.yu  你講得岩,真係有大家交流下心情會好好多!  發表於 14-3-1 23:31

大宅

引用:Quote:原帖由+s.yu+於+14-03-01+發表大家好

原帖由 GalChan 於 14-03-01 發表
係呀, 好心急, 又要控制心情, 我仲要加埋公司問題, 令心情更差

我都成日上嚟, 因為只有你地明白我感受
加油啦!如果可以試試轉工比個機會自己,可能會更加好呢!身體要緊,祝早孕

大宅

笑得好勳章 食得好勳章

回覆 wen2364 的帖子

我都唔清。你唔清有冇keep住要去照?

別墅

引用:回覆+wen2364+的帖子我都唔清。你唔清有冇k

原帖由 silviaskyl 於 14-03-01 發表

照過次..

別墅

引用:回覆+wen2364+的帖子我都唔清。你唔清有冇k

原帖由 silviaskyl 於 14-03-01 發表

照過一次..安排左下次覆診7月

複式洋房

我都係啱啱小x咗,個b好難先有,點知又離開咗,個身好痛,但個心仲痛,睇住自己年紀有慢慢加緊上去,真係好lost,不過呢啲野冇得急,三個月後再努力過

別墅

我新年後發現bingo,即刻去急症照陰超醫生已經話5.5W太細見唔到胚胎,前後4個星期去私家同政府照咗5次陰超,一時話恭喜,一時又話無大到,我同老公嘅心情就好似過山車咁,結果剛剛星期四流啡,心知不妙,即刻打俾醫生,佢都話應該無咗嘞...個一刻好難受,不過心想長痛不如短痛,早啲解決可以早啲再努力。自己嗰一刻响診所雖然好想喊,但又怕老公擔心,所以吞番啲眼淚,又要決定自然排出,定做手術刮。
最後,上BK見過有JM分享塞藥排出會好痛,自己都唔想响傷心之餘仲要經歷痛,所以就決定跟住個星期三朝早做手術。
成個過程真是唔知點算,又唔敢同人講,怕家人失望,最慘又係有啲擺明唔會祝福你妒忌你嘅人,係咁whatsapp問你有咩事係咪有咗?知咗之後就成日問住點解要weekly check咁密?係咪有事?仲要幫你唱通街又話夢見我小x...真是好唔開心,而家都唔知點同大家講話無咗...唉...
所以,真是好安慰有BK,多謝咁多JM嘅分享,令我同老公明白小x係好普遍並唔係自己身體有問題,只是今次同bb無緣啫。但是,我地都有啲驚,都會稔仲繼唔繼續努力好呢?又怕再傷心一次。最慘自己係1月已經辭工準備全力安胎迎接小生命,而家都唔知點算...
enjoy the moment with kids

大宅

引用:我新年後發現bingo,即刻去急症照陰超醫生

原帖由 mishuma2014 於 14-03-02 發表
我新年後發現bingo,即刻去急症照陰超醫生已經話5.5W太細見唔到胚胎,前後4個星期去私家同政府照咗5次陰超 ...
d人真係好衰呀……

大宅

引用:我新年後發現bingo,即刻去急症照陰超醫生

原帖由 mishuma2014 於 14-03-02 發表
我新年後發現bingo,即刻去急症照陰超醫生已經話5.5W太細見唔到胚胎,前後4個星期去私家同政府照咗5次陰超 ...
你d fd真係好差
今次可以睇清楚真面目
下次再有時就要小心防避
到好穩定先同人講
我將呢d所謂的fd都block左
費事自己動氣,敬而遠之,假關心唱通街

你週數仲細
流啡唔代表小x左
你有無feel到有組織流出or肚痛?
你休息下穩定心情
可能慢慢發育姐

至於份工,真係好矛盾ga
頭三個月比較唔穩定
好多人都辭職ga
我作小x至小x期間都斷斷續續請2個月假
下次我都會考慮resign

加油啦~

別墅

abc1100 發表於 14-3-2 16:26
你d fd真係好差
今次可以睇清楚真面目
下次再有時就要小心防避
下次打死我都唔講,等到3個月至講。其實呢幾日已經不停流啡,有啲血衣流出來,醫生都話個胎囊開始想脫離。希望三日後嘅手術順利!

其實生bb真是講緣份,我同老公去婦產檢查時,見到有啲好後生嘅情侶來做第5次墮胎,個心真是好唔舒服,呢個世界有好多夫婦努力咗好多年又睇中西醫至有一個寶寶,但有啲人反而有咁多次機會都唔珍惜。如果話全世界寶寶出生係有限quota的話,咁佢地實在太浪費同自私。
enjoy the moment with kids

大宅

引用:Quote:原帖由+kuehcero+於+14-02-27+發表係

原帖由 GalChan 於 14-02-28 發表
我都係, 一向都唔鍾意份工, 好大壓力

之前睇好多中西醫, 都叫我同老公放鬆d
我都想resign, 揾過份工,但轉工又要6-9個月先可以有b,吾想等呀,真係進退兩難

大宅

笑得好勳章 食得好勳章

仲有安排你覆診。。。點解政府就咁唔再理我既。。。有冇人知如果發炎點架

首頁
23456...7

尾頁

跳至