興趣嗜好

跳至

首頁
23456...17

尾頁

禁止訪問

引用:我學咗好多年,+紫微斗數好有趣,+可以睇得

伯爵府

回覆 LittleRoxie 的帖子

所以我好相信有定局,但當中可以改變,但不太多.

男爵府

畀面勳章

引用:紫微同八字,各有所長。紫微較易上手,八字

原帖由 LittleRoxie 於 14-04-11 發表
紫微同八字,各有所長。紫微較易上手,八字難學難精。其實有些事用八字一睇便看到,例嫁唔嫁到有錢人。老公 ...
請問你有無幫人睇架?我都想睇吓阿女係咪無讀書運!

珍珠宮

Pulmma 發表於 14-4-11 10:42
我學咗好多年, 紫微斗數好有趣, 可以睇得好細緻。特別係性格。 我好鐘頭意同d bb睇,可以印證到我睇得準 ...
你都好有慧根, 因呢一門唔易學, 好多都因太難明白而放棄

係架, 好多時會睇到唔好既野, 但呢d都係事實

我有家人識睇少少, 就因為睇到d唔好既野又唔肯定, 於是請教d叻既人, 先知某家人會好大煲, 於是盡早請救, 好在趕得及

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

禁止訪問

好媽媽勳章

回覆:karenball 的帖子

男爵府

畀面勳章

引用:你pm出生,年月時曰給我……有空,給你望望

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

LittleRoxie 發表於 14-4-11 16:25
學完,更加令我相信,凡事有定數,莫強求。好似我,命中注定讀到書,但小時候真的好蠢,不開竅。直到考大學 ...

我又覺得知命, 就盡量趨吉避凶 (王亭之的學說)

e.g. 巨門守夫妻宮既女子, 搵個年紀大自己多 d 既 丈夫(應運/劫), 相處時提醒自己唔好咁固執.

quincy00  巨門主是非, 不喜入六親.  發表於 14-4-11 18:14

男爵府

禁止訪問

好媽媽勳章

回覆:lok1503 的帖子

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

引用:Quote:Pulmma+發表於+14-4-11+10:42+我學咗

原帖由 小詠 於 14-04-11 發表
你都好有慧根, 因呢一門唔易學, 好多都因太難明白而放棄

係架, 好多時會睇到唔好既野, 但呢d都係事實
有時冇得避, 不過就有心理準備就好d,。 我學個時, 有個同事生咗個女。 (15年前)佢命格好鮮明, 就係會自殺死。 最邪係e,幾年真係試過幾次唔成功, 當時唔敢同我個同事講, 只係不輕輕帶過,淨係話佢將來諗野負面d 。 不停咁叫佢由細到大比多d 正能量佢, 比個正確價值觀比佢。 一直都做得好好。 但有時性格真係好難改到, 估唔到佢第一次拍拖分就咁。 都唔知仲要死幾多次。

蕃茄薯仔湯  打冷震..  發表於 14-7-1 21:04

伯爵府

引用:其實我也是離婚命,古代這命更容易淪落風塵

原帖由 LittleRoxie 於 14-04-11 發表
其實我也是離婚命,古代這命更容易淪落風塵。我在揀老公時己避忌。這兩年是離婚運高峰,希望避得過la

...
離婚都可以避得過架

珍珠宮

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

引用:Quote:LittleRoxie+發表於+14-4-11+16:25+

原帖由 lok1503 於 14-04-11 發表
我又覺得知命, 就盡量趨吉避凶 (王亭之的學說)

e.g. 巨門守夫妻宮既女子, 搵個年紀大自己多 d 既 丈夫( ...
巨門坐夫妻宮個d 女人, 如果有埋化忌, 好多都係小三, 或個老公出面有女人, 總之就唔可以一個人擁有成個男人。 真係好準的。 so far 我見過巨門坐夫妻宮都d 人, 婚姻真係mama 地。

男爵府

回覆:紫微斗數

我自己無算過,我同事有
個人話佢一生有三個小朋友,第一個(唔記得幾年)佢落咗,第二個2013,第三個2014
第二個個年真係中咗,不過佢都無要到,今年暫未兌現,好深刻好準
我唔敢睇……

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 貝_貝 於 14-04-11 發表有d手

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

其實化忌係好定唔好?

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:LittleRoxie 的帖子

禁止訪問

回覆:紫微斗數

子爵府

我遇過一個紫微+天府2大帝坐命的人.
性格真係. 與其2位大帝一樣.!

Shirleykai  我都係, 即是好定唔好??  發表於 14-5-28 13:19

公爵府

引用:有時睇到D衰嘢,真的唔知講唔講好。

首頁
23456...17

尾頁

跳至