親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:有時間可以去埋草津温泉,+有湯町,+西之河

原帖由 TMC3012 於 14-05-02 發表
有時間可以去埋草津温泉, 有湯町, 西之河原公園, 唔駛一個鐘車

男爵府

引用:回覆+TMC3012+的帖子暑假都會去輕井澤,+搭

原帖由 BB-CLEVER 於 14-06-20 發表
回覆 TMC3012 的帖子

暑假都會去輕井澤, 搭新幹線去輕井澤, 然後租車遊輕井澤, + 草津, 會去果園摘桃, 未 ...
我都打算咁樣plan,應該住草津,不過我係下年先去

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 BB-CLEVER 於 14-06-20 發表

原帖由 ethan1002 於 14-07-06 發表
我都打算咁樣plan,應該住草津,不過我係下年先去
草津唔錯架, 三大温泉之一喎, 輕井沢住木屋民宿係幾得意, 但多數唔就腳, 又唔平囉

男爵府

引用:Quote:原帖由+ethan1002+於+14-07-06+發表

原帖由 TMC3012 於 14-07-06 發表
草津唔錯架, 三大温泉之一喎, 輕井沢住木屋民宿係幾得意, 但多數唔就腳, 又唔平囉

...
所以打算自駕

寶石宮

引用:Quote:原帖由+TMC3012+於+14-07-06+發表草

原帖由 ethan1002 於 14-07-06 發表
所以打算自駕
自駕最方便啦

男爵府

回覆:暑假東京輕井澤分享

我一家2大2小,自架要多久和幾錢?因為4張關東pass 都唔平,都考慮自架

男爵府

回覆:暑假東京輕井澤分享

我book 左王子東館小木屋23/12要39000yen一晚,但2大2小仲有其他選擇嗎?

大宅

引用:我book+左王子東館小木屋23/12要39000yen一

原帖由 brima 於 14-08-15 發表
我book 左王子東館小木屋23/12要39000yen一晚,但2大2小仲有其他選擇嗎?
如果第一次去輕井澤住東館小木屋係最正,如果想平 Chisun Inn Karuizawa這間都ok

侯爵府

夏天玩到顛

軽井沢好似冇咩啱小朋友?

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:我一家2大2小,自架要多久和幾錢?因為4張

原帖由 brima 於 14-08-15 發表
我一家2大2小,自架要多久和幾錢?因為4張關東pass 都唔平,都考慮自架

...
我上星期在軽井沢租了廿四小時車,約6000 yen, 無買全保,另油費路費泊車約5XXX yen.

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+ethan1002+於+14-07-06+發表

原帖由 TMC3012 於 14-07-06 發表

...
草津真係好正,連續十年全國第一位的溫泉!記得去湯畑和睇打溫泉表演!

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:軽井沢好似冇咩啱小朋友?

原帖由 shirleyng817 於 14-08-15 發表
我們去左輕井沢兒童王國,幾好玩,必坐摩天輪,遠眺森林的景色十分優美,在這裡又可以租魚杆釣魚,好多人有魚獲,包燒埋食,可惜我唔夠時間。

男爵府

引用:軽井沢好似冇咩啱小朋友

原帖由 shirleyng817 於 14-08-15 發表
夏天啱唔啱小朋友我清楚, 我無去過。 冬天我去過住木屋就好正, 小朋友出門口就可以玩雪, kids park 同kids ski school都不錯。

寶石宮

SumSumBB 發表於 14-8-15 10:05
草津真係好正,連續十年全國第一位的溫泉!記得去湯畑和睇打溫泉表演!

...

我果日係1/1去睇, 草津我幾like, 又有野行又叫做大, 真係必去

禁止訪問

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 王國會長 貢獻勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

男爵府

SumSumBB 發表於 14-8-15 10:04
我上星期在軽井沢租了廿四小時車,約6000 yen, 無買全保,另油費路費泊車約5XXX yen.

...

你揸車OR搭巴士去草津?

輕井澤你去左邊樹?
有沒有去果園? 你去時天氣好嗎? 我下星期出發,
THANKS

子爵府

BB-CLEVER 發表於 14-6-20 14:08
回覆 BoNLuI 的帖子

http://www.log-cabin.co.jp/en/ e間係輕井澤, 和牛好抵食, 包早晚10,000yenper hea ...

呢間我都住過呀~~ 間民宿同間老闆間燒肉舖都好OK呀(燒肉即係 HK 牛X / 盛X 果隻), 佢D 肉好juicy 又無雪藏味; HK 食唔番, 好MISS 呀

子爵府

BoNLuI 發表於 14-6-20 10:36
前年我去輕井澤 + 草津, 各留宿一晚, 如二選一, 我會選草津YEAH ~~ 我都係呀; 我都PLAN 緊3年內要再去多一次草津

子爵府

songsongyeah 發表於 14-6-19 14:40
我有食過,好正

X 3

子爵府

tracylcm 發表於 14-5-2 19:33
1.係輕井澤住邊好?
2.有乜美食?
3.有咩地方適合小朋友去?

1) # 20 果間我都住過; 間民宿同老闆間燒肉舖都好OK呀(燒肉即係 HK 牛X / 盛X 果隻), 佢D 肉好juicy 又無雪藏味; HK 食唔番架
如果自己有車係方便 D, 但我地無車, 咁之前可以經EMAIL 同老闆講定大概到步時間 (只係輕井澤範圍), 你到步打比佢, 佢會開車黎接你, 老闆識英文, 溝通唔會有問題, 好NCIE 架

2) 係中輕井澤果邊, 有D COFFEE SHOP / ICE CREAM 係果度先有, 值得一試

3) 其實係OUTLET 果度, 有個小花園都夠小朋友放電; 因好多日本人會帶埋自己D 狗仔去放狗,見D 小朋友同D狗玩得好開心; 仲有好多出名既教堂; 另外, 係中輕井澤果邊有個3D美術館 添

首頁

尾頁

跳至