親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆:cubixluk 的帖子

Thank you very much

男爵府

回覆:cubixluk 的帖子

我見LA 都有這些樂園, 玩的遊戲機有分別嗎?但去LA就近d同平d.

公爵府

HelloKitty 發表於 15-5-12 19:28
我見LA 都有這些樂園, 玩的遊戲機有分別嗎?但去LA就近d同平d.
LA 嘅迪士尼只有 magic kingdom,冇 EPCOT,animal kingdom,等等,規模細好多,而且舊,Orlando 好玩好多,不過真係遠,我諗起要搭咁多鐘頭機就腳軟

侯爵府

回覆:mugtaitai 的帖子

讚成!反正去都去 Orlando 好 d

男爵府

睇完呢幅圖, 就會選擇到

大宅

已 book disney 內酒店,如要去 universal studio, NASA 等地方,請問除自駕外,有無其他交通公具可選擇

大宅

Rachethew 發表於 15-5-14 14:45
已 book disney 內酒店,如要去 universal studio, NASA 等地方,請問除自駕外,有無其他交通公具可選擇 ...

我之前也是非自駕遊, 由UNIVERSAL STUDIO酒店轉去DISNEY酒店, 上網book MEARS, 價錢約USD60, 但我估坐的士可能會平少少.
另外, 去NASA 是JOIN LOCAL TOUR(TAKETOURS), 有部份酒店是可以接送的.

男爵府

回覆:2014 七月 orlando 廸士尼實戰報告

我都係非自駕 想去NASA 請問有無local tour介紹 thanks

大宅

大家比大意見:

暑假八月頭有七日在Orlando, 頭一日6pm 才落机, 應該冇物野做到, 尾日6pm 起机:

Plan 1:
- 3 full days : 2 Disneyland Theme Parks + 1 WaterPark
- 2 full days : Universal's Studio + Islands of Adventure
- Last day (10-3pm) Outlet

Plan 2:
- 4 full days : 3 Disneyland Theme Parks + 1 WaterPark
- 1 full day : Islands of Adventure
- Last day (10-3pm) Outlet

兩個女14&11歲, 去過Singapore Universal Studio and Disneyland HK. 所以要選擇去多個disney theme park or Universal Studio?

住是否prefer disneyland or universal hotels since can enjoy magic hours. See some Blog, summer time REALLY TOO many people.

Any adivse : which theme park hotels (not too expensive but still can enjoy magic hours).

Thanks a lot.

男爵府

Patrick 發表於 15-5-18 12:25
大家比大意見:

暑假八月頭有七日在Orlando, 頭一日6pm 才落机, 應該冇物野做到, 尾日6pm 起机:
迪士尼園區任何一間酒店都有magic hour, 平價之選有All-Star系列同Pop Century
我自己就揀左Pop Century, 因為睇過d blogger話All-Star系列係同一架shuttle車哂3間All-Star酒店, 所以我最後揀左Pop Century.

大宅

dennis_lkw 發表於 15-5-18 10:57
我都係非自駕 想去NASA 請問有無local tour介紹 thanks
我舊年去join呢間
http://www.taketours.com/orlando-fl/kennedy-space-center-1-day-tour-842-210.html

大宅

回覆:2014 七月 orlando 廸士尼實戰報告

請問如果是一園一天是否可多次進出?謝謝!

公爵府

choitaitai123 發表於 15-6-3 20:08
請問如果是一園一天是否可多次進出?謝謝!

是的,如果加錢買埋 park hopper option,仲可以一天內進出唔同嘅公園

複式洋房

8月去Orlando. 想請教

1. 打算上網訂Disney門票, 寄去酒店定自取好?
2. 未取門票前, 可以訂 Fass Pass 嗎?
3. 有冇人用過廸士尼 Memory Maker 服務?
4. 一日廸士尼通常可玩多少個 GAME ?
5. 如到 Premium Outlet International Drive ,離時是否要CALL TAXI (如沒有租車), 容易找的士嗎 ?
5. 去 Universal Studio 是否需要預訂 Express Pass ?

謝謝 !

首頁

尾頁

跳至