在職全職

跳至

首頁

尾頁

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

賣左B6層樓,自己拎番D錢搬出去好過

男爵府

自己阿媽都咁。佢應該覺得你地搵好多。呢d係零頭。唔覺你重視佢吧。
你比佢知你地搵幾多囉。

大宅

回覆:inPink 的帖子

唉我媽咪又係,我都好想知她真心定無意,成日話自己不如工人,乜出去打工都有份18000既糧,仲要有自由。大佬,57歲既人你估出去打工甘舒服嘛。。我同老公早出晚歸,真心每日食餐飯就得既。係,我地係乜家務都唔識,但我地識搵錢啊!家用我比11000,八達通掛我信用卡自動增值隨便用,附屬卡買野隨便錄,出去旅行我找數,樓車工人全有,算係唔錯了掛。。。why成日挑剔我老公,我一幫口連我一起鬧 真心hurt,我不孝順嗎?

公爵府

自己亞媽都咁,就真係冇辦法喇,唯有睇可唔可以搬出來,跟住請工人囖

子爵府

inPink 發表於 15-1-13 17:12
回覆 taiming 的帖子

佢講到明如果我搬出去住啦, 15K家用5可以少! 如果照搬,老公saving會少好多好多. ...
比著我,搬左出去先算,15k家用????你有應承過咩???
過左海就神仙啦!

其實你一早知你媽係咩人,做咩仲要搵佢幫你湊b,仲要一齊住????

樓主有d自作自受囉!

即走啦!

大宅

回覆 hotingmum 的帖子

我知佢係咩人. 開頭我話有左佢就自動請英叫我同老公搬入去+幫我湊bb. 點知就生所有野都買曬去佢到先講錢$$$$$$$

我現家當還償, 過完年我就同佢講搬走! 反正我現家係佢到都無家ge感覺! 日日聽佢傳送負能力人都痴

大宅

回覆 Bighamster 的帖子

我同你差5多. 我都有幫佢找卡數, 又有請佢旅行, 好可惜我地點做都5夠好... 佢d說話聽得太多令我好辛苦. 佢以前對佢媽都無咁好, 仲成日話我丫婆. 我已經好盡力都咁, 心灰已泠... 佢搞到我老公都5開心因為佢見到我咁. 所以我地會盡快搬或者早d搬返去加拿大

大宅

引用:回覆+Bighamster+的帖子我同你差5多.+我都

原帖由 inPink 於 15-01-21 發表
回覆 Bighamster 的帖子

我同你差5多. 我都有幫佢找卡數, 又有請佢旅行, 好可惜我地點做都5夠好... 佢d說 ...
佢得我一個女,點諗都唔應該係這種position。我當佢更年期反應,希望以後會好 其實父母和子女一樣,唔可以縱

大宅

媽媽好既話應該唔會同仔女噤計較。

大宅

wingyan008 發表於 15-1-13 22:25
比我即走返加拿大,退而求其次,搬出去,比local ee 湊住先,直到搵到工人!阿媽家用6k,吾滿意慳返吾比:thin ...

大宅

引用:回覆 taiming 的帖子佢講到明如果我搬出去

原帖由 inPink 於 15-01-13 發表
回覆 taiming 的帖子

佢講到明如果我搬出去住啦, 15K家用5可以少! 如果照搬,老公saving會少好多好多. ...
咁佢咪好著數,佢好等錢使?你應該同你爸爸講下

公爵府

回覆 inPink 的帖子

樓主同老公好好商量搬出去的事宜吧,唔求人唔寄人籬下,辛苦但起碼無說話上的傷害

大宅

回覆:inPink 的帖子

你的情況有d似我,我媽又係叫我返去同佢住同幫我湊,點知到我賣晒屋企的野,停左租,d野入晒箱,第二天就搬的前一晚先打黎話我知佢吾湊,吾好搬。當時我個肚8個月大,激到我有抑鬱。到最後起我個肚差不多9個月大都搬左返去,因為佢比我其他家人指責佢,佢先喊晒口叫我返去。到我返到去又係惡夢的開始,成日黑口黑面,又比說話我聽,成日同我其他家人講我同我c6的壞話,與我同住的家姐都係噤對我,我做咩都錯,連我洗衫都話我吾岩,話我冇問過佢可吾可以洗喎,我連洗自己衫的權利都要人批准。我預產期果日我媽又話佢冇能力湊,我之後第2日去睇樓,如可以就即搬走,仲有找工人,生果日早上至晚上我行左好多路去睇樓,但未找到屋就生左。生左後我媽吾想理個bb,吾點掂佢。到我產後病得好重,行都行吾到又成日冇lala發燒,佢先幫下我,但又成日比說話我聽,我當時有產後抑鬱,比我媽激到痴q左。 之後我bb3個月都冇我堅持搬走,我媽係吾鐘意嫁,我搬走又請工人,家用係會減少嫁啦。而家吾洗靠家人,吾洗受氣,抑鬱吾洗睇醫生都自己好番。所以你都係搬走啦!家用方面你有能力咪比多d囉,有時都要顧下自己的荷包。如果因為你比少左就同你反面的話仲好,果d家用都省反

大宅

回覆:俾15K家用我媽, 佢仲有怨言, 仲長期比臉色同說話你聽

原來咁多人既媽媽都係咁,自己仔女都要算到盡

男爵府

引用:算我直言,你媽媽太野蠻了,當然每人湊b有

原帖由 mcbb13 於 15-01-13 發表
算我直言,你媽媽太野蠻了,當然每人湊b有自己方法,要嘗試再跟她溝通,來互相理解,不竟是媽媽!

...
認同

子爵府

Poo得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

感覺你媽唔太鍚你...
好似只係為要錢咁....
想享受唔想做咁.....
你細個佢對你點嫁....

不如唔好比佢湊啦......

伯爵府

Jasber 發表於 15-1-13 15:51
連住連食再加凑BB, $15K真係算唔多
講個公道話,看得出樓主已經比到自己可以比到既$
15K都不是少數目了

男爵府

回覆 inPink 的帖子

係咪你個名架 到時你ma又唔俾你賣 咁你每個月供緊的真係空氣來架.......有個咁現實的mama 真係唔知講咩好........真係吸血

大宅

回覆 agatechung 的帖子

真hurt ge係佢反口, 5明點解講好曬又表現出黎. 我現家望佢, 見佢有時日bb玩得咁開心, 都5知係咪真心. 一家人都要搞成咁心真係好痛. 佢呢排成日仲叫我生多個但係佢5會湊,佢講到明留返d力氣湊我細路之後ge BB, 我想講, 我諗到無諗過叫你湊, 你想我都5會, 廢事大家關係越搞越差! 我媽連我地飲杯水,刷牙都有野講. 我地全家當佢更年期!

我同老公睇緊樓, 新年後搬!!

大宅

回覆 catlee324 的帖子

係我個名, 只不過到時話買佢有排講野!!!!

首頁

尾頁

跳至