懷孕前後

跳至

首頁
23456...45

尾頁

別墅

引用:Quote:原帖由 yen1706 於 15-01-29 發表(續

原帖由 ek1022 於 15-01-29 發表
好好既分享,留毛
追!

大宅

(續三.....捱過了第一晚~~)

其實部電流脈衝機係o係你身上輸出一o的微電流,
令你有一種少少麻痺既感覺,
藉著呢種麻痺感,希望減輕準媽媽既疼痛感.......

首先姑娘o係我尾龍骨位置貼左4塊好似「膏布」o甘既膏貼,
左兩塊,右兩塊,有兩條電線由o的膏貼伸出來,
連住一部機.......部機可以調教電流大小,
度數愈大,鎮痛效果愈強,
不過都唔可以較得太大既........
以我既經驗,其實開到35-40度,
o的電流打落條後腰度已經非常痛,
姑娘仲提醒我,如果開大過45度,可能會有想嘔既感覺........

個人認為呢部機如果用於痛楚程度5級以下,
都叫有少少作用既,
因為電流打落來既麻痺感,真係有可能掩蓋到o的陣痛既疼痛感,
不過如果痛楚程度已達5級以上,就算開到o的電流幾大,
都冇咩大作用ga la........

講返我自己先............

因為訓唔到......又知道自己o的呻吟聲影響緊其他訓緊既準媽媽,
於是我決定唔訓,起身出走廊行下,
走廊有排櫈既,行得耐,我又坐下.......
坐下又行下............
陣痛時,就自己o係條走廊度呼吸+咦咦唉唉.....
好過o係病房入面嘈住人地........

姑娘見到我行來行去,
都勸我快o的去訓,如果唔係到生既時候就冇力......
我都知....姑娘.......不過我訓得到,我早就訓左........

有另一位姑娘就讚我,話我行多o的都好,
可能會幫助個bb頭仔落得快o的,
宮頸就會開得快o的.........

不過係o甘行來行去始終都會累,
3:00am左右我都因為太累而返左上床,
又繼續訓下、痛下、醒下、呼吸下..........

5:00am 左右,我又起身行下............
6:00am 左右,我又訓返低...........

順帶講講產前病房內既情況~~~
唔知係唔係冇左「雙非」既關係,
病房一o的都唔full,
以我個病房有10張床為例,
夾埋我,只有5張有人,有5張係吉既~~~~~
我去廁所時,見到其他病房情況都差唔多,
只有一半人左右,
所以環境都算好寧靜、好舒服~~~
(其實最嘈就係我........)
而且因為人唔多,所以姑娘照顧得o的病人好好,
有時間同o的病人虛寒問暖,同你吹o下水.....
如果佢地好忙,肯定唔會有姑娘走來問我要唔要部電流脈衝機law.......

好不容易捱過左第一晚,
7:00am ,病房o的燈全部開返晒~~~
阿姐開始預備派早餐~~~~

到此為止,我既陣痛已經開始左15小時~~~~~

(待續......)

大宅

回覆 like_yan 的帖子

放心! 瑪嘉烈是不錯的~~~

大宅

回覆 myaisha0435 的帖子

生完之後,就知道當時自己真係好天真~~~

大宅

回覆 lingling0903 的帖子

其實瑪嘉烈的服務真的不錯,醫護人員細心又盡責,只係我個人唔好彩,陣痛得耐~~~

大宅

回覆 bbbbbear 的帖子

bb早出世係咪無先兆㗎哩?

係........冇錯,你唔會知佢幾時出來.........

就算密密去產檢都唔會預計到?

冇錯,醫生都答你唔到,不過over 90% 既準媽媽係o係38-42weeks時生~~~

大宅

回覆 Vinccy 的帖子

o甘我又覺得調返轉wor........

我遇到o個o的產前姑娘比產房姑娘溫柔wor.........

大宅

回覆:瑪嘉烈順產漫長54小時陣痛超長產程分享~~

多謝分享

子爵府

育兒性格勳章

回覆:yen1706 的帖子

我覺得部止痛機唔錯

珍珠宮

畀面勳章

引用:回覆 myaisha0435 的帖子生完之後,就知道

原帖由 yen1706 於 15-01-29 發表
回覆 myaisha0435 的帖子

生完之後,就知道當時自己真係好天真~~~
唔怕我陪你,我當年都係錦

男爵府

好佩服你咁鎮定處理得咁好
我都岩岩一月頭生左
我陣痛左7-8個鐘入院,6-7分鐘痛一次,以為點都有啲進展,點知一check係完全未開
響唔知要捱幾耐既情況下我即刻縮沙轉左開刀,好冇用

複式洋房

樓主寫得好詳細留名追post

大宅

樓主好叻 54小時真係好勁

別墅

緊張

男爵府

好緊張, 追

大宅

媽媽好勁呀!我崔生3分鐘痛一次,頂唔順最後開刀,所以真心佩服順產的媽媽

複式洋房

追呀!

別墅

回覆:yen1706 的帖子

追。。。加油呀!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:(續三.....捱過了第一晚~~)其實部電流脈衝

原帖由 yen1706 於 15-01-29 發表
(續三.....捱過了第一晚~~)

其實部電流脈衝機係o係你身上輸出一o的微電流,
我之前陣痛,去沖熱水涼,係咁淋腰骨,無咁痛。

別墅

回覆:aibaba 的帖子

是咪私家生?入院即轉開刀?

首頁
23456...45

尾頁

跳至