興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆:貓貓臨走前會有乜野特別行為

別墅

我的貓女已十三歲,近年都較靜,由細到大跳都不高,我昨晚開始發現我的貓不見了,全屋搵曬,以為走失了,全大廈後樓梯都找篇,仲愁梗點搵它,點知管理處通知我們平台有隻死貓,看看是否我家的,一看果然是我的寶貝,但我家亦己有紗窗,所以從没有想過她會跌死,我寧願她走失了,都希望有戶好人家錫她,不知她怎麼會這樣,因要返工,平時只有個仔同工人在家,是一件懸案,好想找位通靈師搵我隻貓,死得不明不白,有冇人可以提供資料

公爵府

回覆:貓貓臨走前會有乜野特別行為

男爵府

回覆:貓貓臨走前會有乜野特別行為?

我家貓貓醫生話佢已經係末期腎衰竭,今日佢一直都唔肯瞓覺唔合埋眼,尋日開始已經唔係好行到瞓響度間中行兩部但係腳冇力企,今日直頭瞓響度唔郁,但對眼一直張開,見到佢咁真係好心痛,反而希望佢快快離開,唔好咁辛苦,我想知佢仲可以捱到幾多日?

別墅

hi_baby 發表於 15-7-29 16:12
我家貓貓醫生話佢已經係末期腎衰竭,今日佢一直都唔肯瞓覺唔合埋眼,尋日開始已經唔係好行到瞓響度間中行兩 ...
其實好難講既.... 如果見佢太辛苦就唔好勉強, 如果你見到佢仍然想撐落去既, 就同佢一齊努力啦, 可能貓貓仲好想陪多你一陣呢. 多D o係佢耳邊傾計, 叫佢唔好牽掛, 你會好好生活落去, 希望佢可以安心啦. 加油

男爵府

引用:Quote:hi_baby+發表於+15-7-29+16:12+我家

原帖由 py0803 於 15-07-29 發表
其實好難講既.... 如果見佢太辛苦就唔好勉強, 如果你見到佢仍然想撐落去既, 就同佢一齊努力啦, 可能貓貓仲 ...
多謝你回覆!佢已經陪咗我十幾年,雖然真係好唔捨得佢,但都希望佢可以安詳咁去彩虹橋,我一直有同佢傾偈叫佢安心離開。

子爵府

伯爵府

回覆 hi_baby 的帖子

我隻貓走前都係咁,差不多9日都冇乜合埋眼訓,最後果2日我問vet有冇安眠藥俾動物食,可惜係冇的,但就開咗震靜劑,食咗會容易啲訓,雙腳無力都差不多時間了,如果水都唔飲,3幾日就唔得架喇,走前兩日會體温下降,見佢咁真係好心痛的,我隻貓最後係在昏迷中離開咗我

男爵府

前日貓貓已經走咗啦!

大宅

我也很害怕我的貓貓會離開我. 我的貓貓已經15歲, 暫時一切安好, 食得瞓得

伯爵府

回覆 hi_baby 的帖子

JM保重! 祝願貓貓已離苦得樂, 在彩虹橋開開心心生活!

伯爵府

回覆 apollosmile 的帖子

老年貓最容易得腎病, 俾貓貓飲多啲水會健康好多, 15歲貓貓加油呀!

別墅

hi_baby 發表於 15-7-31 12:56
前日貓貓已經走咗啦!
貓貓依家O係彩虹橋同我貓貓玩得好開心啦. 你唔好太傷心啊. 貓貓都唔想主人唔開心既.

男爵府

貓貓彌留前真係好辛苦,今日火化,頭先睇佢個樣好似瞓咗覺覺豬咁,我都希望佢響彩虹橋過得開心!

首頁

尾頁

跳至