想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

唔開心一陣好啦,不要放棄。想和你分享我的故事,有點鼓勵,我都未放棄。

我有另一個 thread, 標題為:
"唔夠4年做了2次卵巢手術,5次IUI,5次IVF,很沮喪", 應該在第十幾頁。

大宅

開心吸收勳章 畀面勳章

引用:見到樓主咁樣、本來我係要過咗100日先講得

原帖由 sillyyuki 於 15-03-26 發表
見到樓主咁樣、本來我係要過咗100日先講得!唔知你地相信風水?我之前追第二胎用咗一年半時間、食中藥、天 ...
麻煩pm師傅資料, thx

子爵府

回覆:第一次IVF。。。失敗咗。。。

其實做ivf只谷到6粒卵真的算少。我谷卵時食花膠,黑豆,黑芝麻,蛋白,牛奶,抽到19粒。

洋房

回覆 KT_TK 的帖子

我同你情況一樣,第一次系瑪麗做ivf抽到有6粒卵子可以用,但系因為我老公丁丁情況良好所以用自然受精法,結果d胚胎全軍覆沒, 報告話我有三個卵子受咗精但全部都系多精受精,即使一個卵子有多個一條精子授咗精,吳教授話咁樣嘅情況一個都唔要得。
咁第2次吳教授就話轉做icsi預防多精受精啦,今次有抽到五個卵子全部受精,但到day3只有3個質數係靚的,其餘兩個唔要得。由於我under 35又第一次放胎所以只可以放一個,其餘兩個雪起。

等bingo期間流咗幾日血,打定輸數,due day 用棒驗也驗不到,打返去QM報告俾姑娘聽, 因為我住系澳門所以冇特登返去抽血,惗住等放第二次啦。誰不知兩個星期後都未嚟M, 心裡面覺得怪怪地所以又去驗一下,一驗之下竟然

嗰兩個星期我又行山又打羽毛球又勁散步,完全冇係屋企休息,咁都無事我真系感謝上天同金花娘娘。(我第二次做之前屋企人帶過之我去拜金花娘娘噶)

大宅

AK512 發表於 15-5-5 09:09
回覆 KT_TK 的帖子

我同你情況一樣,第一次系瑪麗做ivf抽到有6粒卵子可以用,但系因為我老公丁丁情況良好 ...
咁你DUE DAY之後係咪已經停左黃體藥?

大宅

回覆 sillyyuki 的帖子

我已PM你了~~THANKS

洋房

回覆 twins868 的帖子

係呀,停唒塞藥呀,因為惗住唔中啊嘛。之後知道咗有問澳門的醫生開返,事關我知道之後去咗驗血睇HCG, 第一日抽HCG10800, 但系四48小時之後再驗都只係12080, 唔夠1.66倍....我怕個胎有問題即去急診,一照之後醫生話無問題仲已經有心跳,嗰刻我真系喊咗出嚟。咁醫生知我ivf咪開返的塞藥俾我囉

首頁

尾頁

跳至