自由講場

跳至

首頁
23456...8

尾頁

男爵府

回覆:magcat 的帖子

寧教人打仔
呢D事系咪應該同另一半商量好D呢?
冇出息好,定系太有才華好? 40歲一樣可以上進,人生剛剛起步!
年紀大吾等於會早死過你,不掛鈎的!

水晶宮

回覆:分享一下分手事

如果我女要同個大廿年又搵唔到食嘅一齊,我都會盡力拆散佢地

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

公爵府

引用:好大機會會同男朋友分手,原因係經濟條件同

原帖由 candyjjlin 於 15-04-26 發表
好大機會會同男朋友分手,原因係經濟條件同年齡差距導致媽咪唔鐘意,要迫我分手
大家可唔可以分享 ...
其實係睇兩人有冇決心喺一齊啫!好明顯樓主你都唔太想同呢個人到老,乾脆決絕D,放過人哋吧!

禁止訪問

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

我唔會分手,
如果我係媽媽就想你分手

大宅

wyeth冷知識勳章

我明你媽咪點解咁做。。

佢大你廿年,一般早你廿年行先,你晚年要自己生活廿年。。

阿女你就算幾鐘意,生老病死避唔到

子爵府

慢慢疏遠佢,自己同同學朋友去下旅行,或者搵多d嘢做下或讀下,廣闊視野同生活圈子,見識多左,人思想會隨之而變得成熟;而家既你只不過係搵緊心靈寄託(因為你爸爸離開左世界),事情總會過去的,比自己少少時間,去清洗一下自己心靈創傷。分手是痛的,但又是人生難得的體驗,加油吧!

伯爵府

引用:Quote:原帖由+CysyBb+於+15-04-26+發表年齡

原帖由 家文 於 15-04-26 發表
我c6都大我8年,我覺得其實十年都唔係太大問題,代溝會唔會係你唔夠成熟?

...
我c6大我13年無代溝~佢個樣太後生d人成日以為佢廿幾歲
每個人每個case 都唔同啦~

大宅

引用:Quote:原帖由 candyjjlin 於 15-04-26 發表

原帖由 大力大力 於 15-04-26 發表
典分手先無痛苦?

好簡單........但我怕比人插。。。
亂咁教梗比人插!
搵第二個做替代品,人哋都有阿媽生。
處理得唔好仲大鑊過嫁一個年紀大經濟不佳的男人!

大宅

回覆:candyjjlin 的帖子

如果我係妳父母,我都會好似妳媽咪咁做。因為年齡差距太大,再加上他30尾都仍然未婚,我覺得佢有些問題妳是看不到的。妳有幾多了解到真實的佢? 其實妳咁年輕,機會多的是。只要妳增加市場占有率便可。

琥珀宮

你先二十頭,好快會忘記他的

大宅

引用:Quote:原帖由 anan3388 於 15-04-26 發表分

我真係好傷心,我年初父親過身都係咁,個心好痛
日日搭車一諗到就不停喊

...
你有無睇清楚我寫乜呢?
找輔導幫你。
唔好賴家人了
自己諗清楚

定留
然後去處理。
唔開心打下熱線傾訴
找輔導員俾自己
過咗呢關又係新的自己

伯爵府

我都覺得樓主係想分手的,雖然佢講到用阿媽做理由,樓主只係因為個男友對佢好先拖住人,放生自己放生別人啦!人地都30尾無謂拖住人地,積下德吧啦,一係就有同對方挨到老既決心,一係就決絕分手唔再拖泥帶水!因為人地對自己好就拖住人真係好自私!!樓主自己諗清楚!

大宅

引用:身家夠首期又點?現實d講,佢都三十尾仲係

原帖由 rayrayus 於 15-04-26 發表
身家夠首期又點?現實d講,佢都三十尾仲係搵萬幾,上位賺多d機會好低,升都升個後生架啦。買樓俾左首期供三 ...
agree

大宅

引用:Quote:原帖由 wcandtt 於 15-04-26 發表恨

原帖由 wcandtt 於 15-04-26 發表
我出完post都覺得自己涼薄,但又係事實............

分手啦,妹妹!
我睇完都覺得狠, 但又的確係事實

大宅

好大機會會同男朋友分手,原因係經濟條件同年齡差距導致媽咪唔鐘意,要迫我分手
其實你真係好愛佢你就唔會理家人反對。

反之,你會考慮分手其實都唔係好愛佢,時間可沖淡一切。

伯爵府

hashtag影視迷勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

人地 30 到尾都係想結婚定落嚟,如果你係想分手就快 d 放生人,唔好浪費人既時間金錢。依家 HK 女多男少,總有 d 女既唔怕一齊捱!

大宅

真係大你20年係一個大問題,我C6大我12年,我40他已52他已好像阿佰,溝通唔到,仲要照顧他,冇哂人生,好困身,開心頭五年,現在似凑阿佰

luisiulam    發表於 15-4-26 10:35

大宅

我會聽呀媽話,除非三張,已無得揀

子爵府

回覆:candyjjlin 的帖子

過多十年就係阿伯,到時就後悔難返

想揾成熟d, 保護到你,都唔洗差咁遠,唔好感情用用事

直接話佢知,你仲後生,想比機會自己見識多d,為你好希望佢可以放手

首頁
23456...8

尾頁

跳至