自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

子爵府

引用:半個月前買咗冷氣機,好多間D價錢好似比較

原帖由 jastarone 於 15-05-11 發表
半個月前買咗冷氣機,好多間D價錢好似比較平,實際要另加安裝費,個D安裝費由$350-$480 不等,要小心打電話 ...
可否比link我??生手想買冷氣,唔該晒!

大宅

大連鎖店係貴D,不過信心強D囉。

(不過細鋪都唔一定平架。有D細電話鋪,賣IPHONE係貴過正價一兩舊水,除非無地址提供比官網送貨,或者真係咁心急要貨,唔係真係諗唔到點解會有人買)

唔係話細舖就一定係呃人,不過一不留神又遇到奸商就......
有時明知大鋪係貴,但都專登去買。

水晶宮

熱血勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

引用:回覆 jennyjenyjay 的帖子你是否指price.co

原帖由 Jasmine-4711 於 15-05-11 發表
回覆 jennyjenyjay 的帖子

你是否指price.com.hk,如否,請PM條hyperlink俾我
係呀

侯爵府

kiki珊 發表於 15-5-10 23:09
我新屋買晒電器3萬幾都係上價格網買,但要搵間信譽好d,我个間係屯門,想知就PM我

...
Please PM me, thanks

大宅

回覆:香港價格網買野好平

我屋企換電器都係幫上樓倉買,格價網入面有

水晶宮

回覆:ironmanmama 的帖子

你上網打price.com.hk 就得,然後揀邊種電器、品牌或匹數,再去揀心水電器。當然最好先到大舖,即係百x匯個D,格下價,記低自己想買model no.,揀啱自己鍾意功能、款式,然後再去 price.com揀舖買

子爵府

引用:你上網打price.com.hk 就得,然後揀邊種電

你上網打price.com.hk 就得,然後揀邊種電器、品牌或匹數,再去揀心水電器。當然最好先到大舖,即係百x匯個 ...
試下先!多謝教路!

男爵府

引用:Ok+ga買過平面煤氣爐訂白色但送貨既staff+

原帖由 crayon1 於 15-05-10 發表
Ok ga
買過平面煤氣爐
訂白色但送貨既staff 話黑色好d
你是買煤氣公司的嗎?
係咪要先付款後送貨?

子爵府

買分體冷氣要留意安裝費。之前係優x倉睇啱部2匹半分體冷氣,師傅上門睇位後,報價安裝+搭棚合共約$7300我在屋苑附近搵間電器鋪,安裝+搭棚只係$4800。

大宅

買啲有舖既
同埋貨到付款
一手交錢 一手交貨

大宅

引用:你上網打price.com.hk 就得,然後揀邊種電

你上網打price.com.hk 就得,然後揀邊種電器、品牌或匹數,再去揀心水電器。當然最好先到大舖,即係百x匯個 ...

大宅

引用:買分體冷氣要留意安裝費。之前係優x倉睇啱

原帖由 星仔媽媽 於 15-05-11 發表
買分體冷氣要留意安裝費。之前係優x倉睇啱部2匹半分體冷氣,師傅上門睇位後,報價安裝+搭棚合共約$7300:ig ...
謝謝提醒

大宅

咁買電話ok嗎??

大宅

安冷氣個啲小心呀,要問清楚個安裝費呀, 因為唔同屋苑個冷氣位唔同, 一陣要加乜加乜再額外收錢就得不償失喇

侯爵府

Thx for sharing

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:我新屋買晒電器3萬幾都係上價格網買,但要

原帖由 kiki珊 於 15-05-10 發表
我新屋買晒電器3萬幾都係上價格網買,但要搵間信譽好d,我个間係屯門,想知就PM我

...
唔該,想知你同邊間買

翡翠宮

引用:有位師傅講有啲公司係收b grade 嘅機嚟賣B

原帖由 emmiedustie 於 15-05-10 發表
有位師傅講有啲公司係收b grade 嘅機嚟賣

B grade 唔係外觀有defects 嗰啲,而係零件有問題,所以係好平, ...
咁我地買都唔知播,邊識分?

翡翠宮

引用:Quote:原帖由 rebornarmy 於 15-05-10 發表

原帖由 Liontigerma 於 15-05-10 發表
我嗰間有,但要去門市買,另外加6%手續費,我覺得ok, 因為比百老X仲要平一大截!

...
唔該,可否介紹下你用邊間?

首頁

尾頁

跳至