時政擂台

跳至

首頁

尾頁

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:兩加女神山拍裸照被禁離境

入鄉隨俗咁簡單嘅道理都唔識,如果佢哋喺伊斯蘭國或者印度,已經死刑

MsBusy    發表於 15-6-8 09:52
eezzkylm    發表於 15-6-8 09:27

水晶宮

唔好理地震關唔關佢地事,佢地去到人地地方就唔該尊重返當地規矩啦!擺明故意!抵罰架!

珍珠宮

引用:點解d人咁鍾意週圍除衫架

原帖由 天使魔鬼 於 15-06-07 發表
點解d人咁鍾意週圍除衫架
咪係,之前已有港女係泰國跳bumpjijump時除衫,咩心態呢

公爵府

熱血勳章 hashtag影視迷勳章

其實地震就唔關事,
但唔尊重別人宗教勝地就係真!
同去麥加裸露一樣,不知所謂!
而家d人唔會尊重任何人及場合,
愛做就做!

eezzkylm    發表於 15-6-8 09:27

侯爵府

fsforth 發表於 15-6-7 22:01
屈一個人導致地震,比屈一個盲的人偷看國家機密更強。
agree

禁止訪問

DHA勳章 畀面勳章

寶石宮

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由 redhot 於 15-06-07 發表入鄉

原帖由 mammycat1818 於 15-06-08 發表
同意!你去我屋企坐探訪下,無啦啦喺度除衫我都吾行過你
但府上個山神(老公)睇見會唔會又笑咪咪

伯爵府

去到人地地方要專重人地的信仰,雖然大家覺得邊有山神,但做出不敬行為實在要警戒,

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 方方媽媽 於 15-06-07 發表裸

原帖由 redhot 於 15-06-07 發表
入鄉就要隨俗,呢啲人去咁保守的地方,仲要咁做,擺明有心挑釁啦,冇地震都應該重罰啦!

...

這是充滿愛的地方,jm 幫了我很多,給我大量鼓勵。
如果你有 BB 出世頭骨受壓致腫起, G6PD , 新生嬰兒肝炎綜合症,肝酵素高等問題,我可分享個人經驗。 :)
You are not 呀窿  祝大家身體健康

超級版主

超級版主

所有錯版熱門時事及政治討論主題,會被移往時政擂台,包括任何離題而演變成討論時政的主題,管理團隊擁有移動主題的最終決定權,國民不得異議。屢次刻意發表錯版時政主題,可被警告或封戶。

本錯版時政主題是受到基本版規及時政擂台版規所規管,以上參與錯版討論的國民敬請留意,一旦留言,表示已了解及同意遵守時政擂台版規,日後如發生任何糾紛或發現違規行為,不得以原帖是發表於時政擂台以外之版塊,作為辯解理由。

公爵府

引用:【on.cc 東網專訊】 馬來西亞沙巴6級地震再

原帖由 MsBusy 於 15-06-07 發表
【on.cc 東網專訊】 馬來西亞沙巴6級地震再添亡魂,最新的死亡人數增加至19人,目前尚有6人失蹤。而其中一 ...
有咁多小朋友,呢排好多天災

禁止訪問

珍珠宮

RIP

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

認同地震和裸露沒有直接關係,但當地導遊已叫他們不要做,而當地居民稱此為靈山,即此山要得到尊重,全裸是不道德行為,難道唔裸唔識影相?故意挑戰當地信仰,就要承擔後果。

首頁

尾頁

跳至