夫婦情感

跳至

首頁
23456...8

尾頁

複式洋房

多謝各位意見

我和丈夫十二年婚姻, 也是大家的初戀, 對我來說很痛苦, 大仔6 歲有自閉徵狀, 很想丈夫留下照顧他....

現在我每天在痛苦中掙扎, 看著剛滿月BB以淚洗面, 但多謝大家的回覆和支持!

水晶宮

引用:多謝各位意見我和丈夫十二年婚姻,+也是大家

原帖由 babyABCD 於 15-07-17 發表
多謝各位意見

我和丈夫十二年婚姻, 也是大家的初戀, 對我來說很痛苦, 大仔6 歲有自閉徵狀, 很想丈夫留下照 ...
佢知唔知你咁痛苦?有冇關心你?

大宅

天啊! 發生呢種事真係好痛苦.......

唉!...更何況仲有個剛滿月BB......

其實, 你老公都幾賤,搞小三搞到生埋小朋友, 其實好難返轉頭同原諒
不過你自己點諗, 呢個男人你就唔好再期望咁多, 做得出呢種事, 就好難原諒佢...
你問問自己可唔可以接受到呢種關係, 即係佢成日去小三度, 借口話睇個仔...
如果接受唔到, 咁你接唔接受到冇左個老公, 成全佢同小三, 自己對佢不聞不問, 好好照顧對小朋友...

大宅

離婚, 分盡佢副身家, 賤男一個

複式洋房

回覆 BBgaga 的帖子

丈夫知我痛苦, say sorry, 也關心我和孩子, 但不能不理那女人...

致於身家, 我多過他, 他炒股把錢蝕晒了, 但高人工....

子爵府

引用:回覆 BBgaga 的帖子丈夫知我痛苦, say sorr

回覆 BBgaga 的帖子

丈夫知我痛苦, say sorry, 也關心我和孩子, 但不能不理那女人...
就係呢句不能不理那女人!已清楚明白表明佢係二妻生活的,你真的可以嗎?
我面對過,我最終俾他的選擇是…是旦一個成為前妻!

大宅

分開分開,講就容易,到真係發生....好辛苦!
照顧NEW BORN已經很辛苦, 還要承受如此精神折磨,
我俾唔到意見你,只想為你打打氣,
咩決定都好,捱過了便會很美好,加油!

大宅

babyABCD 發表於 15-7-17 15:26
多謝各位意見

我和丈夫十二年婚姻, 也是大家的初戀, 對我來說很痛苦, 大仔6 歲有自閉徵狀, 很想丈夫留下照 ...
呢度好多令人嘆息唏噓的post,但你的case是最令我心up的,看了你這個回應,更加鄧你淒涼。
你個大仔而家點呢?有沒有醫生跟進?他看見你流淚一定很驚慌,又不能表達,唉。。。。!你有沒有親人幫你?老爺奶奶知道嗎?不要自己承擔,找親人傾訴,舒緩下情緒,千萬不要搞個產後抑鬱啊,需要時一定要見醫生。

好明白你決定唔到,不如先照顧自己身體先,冷靜下,到時個腦可能清晰D,再唸。加油啊,堅強D!

Katechanhk    發表於 15-7-17 21:59

大宅

babyABC 發表於 7-17 15:26
多謝各位意見

沒甚麼意見,只知這件事無論你怎決定都會很心痛,祝福你!

複式洋房

回覆:mwmyway 的帖子

仔都有埋!如果有经济能力梗係走啦!

別墅

回覆:丈夫有小三有仔, 唔知點算

當年我ex,成日9394,後來重同一個大佢好多年嘅女人玩認真,好辛苦搶返ex返尼,結埋婚,婚後佢對我好好。但我對佢已全然失去了信心,唔知佢幾時又會再身痕,同佢一齊半點幸福感也沒有,生活過得很不快樂。終於有一天,突然叮一聲想通了,這樣子實在走不下去,不如及早回頭,趁年輕給自己一次機會去尋找幸福,我離開了。後來遇上了現在的丈夫,我們共同努力建立了今天美滿的家庭。

我的ex只是有小三我已覺得很難接受,如果他們連細路都有埋,實在不知如何面對

複式洋房

回覆 Flower-kid 的帖子
"你個大仔而家點呢?有沒有醫生跟進?他看見你流淚一定很驚慌,又不能表達,唉。。。。!你有沒有親人幫你?老爺奶奶知道嗎?不要自己承擔,找親人傾訴,舒緩下情緒,千萬不要搞個產後抑鬱啊,需要時一定要見醫生。"

大仔雖有自閉徵狀, 曾接受早期特殊教育, 我很努力訓練他, 現在普通小學上學, 雖有情緒行為問題, 但很懂事, 我問他將來爸媽分開, 他會跟誰, 他反問爸媽為何要分開, 他不想爸媽分開, 他會不開心, 但如果真的分開, 他會跟媽媽, 只要媽媽開心便可, 那一刻我不禁流淚, 我想給孩子一個家....

子爵府

引用:回覆 Flower-kid 的帖子\"你個大仔而家點呢

其實再落去…你慢慢發現親手傷害個仔,扭曲個仔既價值觀,家庭觀既會係你!

子爵府

仔都有埋,我會乜都唔理,走!

大宅

babyABCD 發表於 15-7-17 17:46
"你個大仔而家點呢?有沒有醫生跟進?他看見你流淚一定很驚慌,又不能表達,唉。。 ...
要一個6歲小朋友和一個剛滿月的BB去承受家庭破碎真是很殘忍,現在你的情緒和身體狀況也不是做決定的時候,不如養好身體先,過一段時間等自己冷靜D,先做決定。慶幸的是你有經濟能力,不過要小心理財,勿讓你老公拿你的錢去貼小三。愛惜身體呀!

子爵府

回覆:babyABCD 的帖子

你c6都好pk.錢又唔夠你多,仲要齊人之福。有埋仔,関係断唔到。小三又知有你存在唔介意。

最惨係你大仔又要跟進,小的得一個月。

個小三好勁,可以忍咁耐。而你又可以唔知。你老公又默許佢生b…

如果係我,一於錢到手,自己打算。但離婚,一定要令男方先開口。他日仔女問起,都要告訴他們係老豆放棄頭家。

大宅

引用:Quote:babyABCD 發表於 15-7-17 17:46 回覆

原帖由 Flower-kid 於 15-07-17 發表
要一個6歲小朋友和一個剛滿月的BB去承受家庭破碎真是很殘忍,現在你的情緒和身體狀況也不是做決定的時候, ...
講得啱,你要自己堅強啲,個男人已經唔值得信,先為自己同仔女著想,再部署下一步點做。加油!

別墅

Guardian-angel 發表於 15-7-17 23:36
講得啱,你要自己堅強啲,個男人已經唔值得信,先為自己同仔女著想,再部署下一步點做。加油!

...
呢個時候真係唔適合做決定,先湊好兩個小朋友.樓主要好好照顧自己的身體,生完已經好辛苦而且你仲要照顧兩個小朋友!加油

大宅

回覆:丈夫有小三有仔, 唔知點算

條 c6 費話連編, 有冇可能吾愛個女人又同人生仔呀, 而家佢講咩都系藉口, 仔都生埋真系好難忍, 雖然樓主大仔有自閉症細 b 又剛滿月系需要身邊有人支持陪伴, 但如果繼續留呢個不忠不義的男人系身邊你就越痛苦, 明智及理性地作出決擇(如果我系你一定會離婚, 一次不忠百次不容)

複式洋房

引用:丈夫有小三,+原諒了他,+但發現有埋2yrs+old

原帖由 babyABCD 於 15-07-16 發表
丈夫有小三, 原諒了他, 但發現有埋2yrs old 仔, 我有2仔女, 大的6yrs old, 小的剛一個月, 丈夫說愛我多些, ...
你點發現佢有小三

首頁
23456...8

尾頁

跳至