自由講場

跳至

首頁
23456...23

尾頁

大宅

回覆 onelokgor 的帖子

可能老師有參與直接令她決定墮樓, 我不相信是有人推她下樓, 但可能有人刺激她, 令她一時失控。

珍珠宮

玩具勳章

引用:我覺得啲老師態度好可疑。就算冇call白車洗

原帖由 maomaofafa 於 15-07-24 發表
我覺得啲老師態度好可疑。就算冇call白車洗唔洗額外講咁多大話?好似隱瞞緊啲嘢咁。其實係唔係啲老師做的? ...
唔想人知道學校有欺凌或者有人針對個學生最多。

bennypoon6    發表於 15-7-24 23:59

珍珠宮

目擊者出來講句良心話。好嗎?!

子爵府

知道真相但又唔講出黎既,
佢地夜晚瞓得著嗎?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

chingnc 發表於 15-7-24 11:45
唔一定係課室架
應該係走廊, 講緊圍欄

大宅

回覆:原來基真小妹妹墜樓案中重有依個重要疑點?!!

希望早日查出真相

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

TingTing 發表於 15-7-24 11:47
目擊者出來講句良心話。好嗎?!
目擊既都係小學生, 佢地未必敢出黎講出真相

男爵府

2024年龍年勳章

好心寒

警察加油, 要同小妹妹找出真相

水晶宮

引用:個人認為唔係自殺如果自殺唔須要個個打曬龍

原帖由 rabbit75 於 15-07-24 發表
個人認為唔係自殺
如果自殺唔須要個個打曬龍通
比人拋落樓同自己跳樓,個墮地地点及身體姿勢,傷勢,應該有分別。

我唔知法医、警方有冇驗証呢一点。

“殺人”,要講動機;我好難相信小五生有動機殺人。至於老師,雖然佢地鬼話連篇,但不致於有動机或歪念要殺一個學生

大宅

回覆:原來基真小妹妹墜樓案中重有依個重要疑點

睇過一啲法醫節目,話如果係自殺應該正面跌落嚟,而且屍體會因跳落嚟時雙腳自然會蹬開跳故跌得較遠,俾人掟或失足好多時跌嘅位置較接近,而且背着地。

侯爵府

副校長、訓導主任, 教師同欺凌嘅學生, 個個都係大話精, 睇嚟都好難查, 除非有人良心發現.

伯爵府

環保接龍勳章

引用:Quote:chingcging 發表於 15-7-24 11:41 如

原帖由 pomanlife 於 15-07-24 發表
咁咪要搬出課室
唔需要的,有時係廁所或者樓梯角都會有。但要係幾秒內自己攞櫈仔企上去再跳落嚟,咁就一心求死。但死因庭已排除自殺可能。

伯爵府

環保接龍勳章

引用:回覆 onelokgor 的帖子可能老師有參與直接

原帖由 路人Y 於 15-07-24 發表
回覆 onelokgor 的帖子

可能老師有參與直接令她決定墮樓, 我不相信是有人推她下樓, 但可能有人刺激她, 令 ...
呢個我覺得係最大可能。然後有人發覺玩大咗。

bennypoon6    發表於 15-7-25 00:02

男爵府

回覆:loveDD 的帖子

希望快d水落石出啦,唔可以俾妹妹枉死架

伯爵府

環保接龍勳章

引用:睇過一啲法醫節目,話如果係自殺應該正面跌

原帖由 enahau 於 15-07-24 發表
睇過一啲法醫節目,話如果係自殺應該正面跌落嚟,而且屍體會因跳落嚟時雙腳自然會蹬開跳故跌得較遠,俾人掟 ...
係喎。依家係瞓咗係度,背向地。除非有人郁過

bennypoon6    發表於 15-7-25 00:03

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章

希望真相大白, 還小妹妹一個公道

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章

為人師表的, 良心何在

lailaiha    發表於 15-7-24 12:03

珍珠宮

玩具勳章

引用:Quote:chingnc 發表於 15-7-24 11:45 唔一

原帖由 pomanlife 於 15-07-24 發表
應該係走廊, 講緊圍欄
講緊d“登”

珍珠宮

玩具勳章

引用:為人師表的, 良心何在

原帖由 YC9 於 15-07-24 發表
為人師表的, 良心何在
唔係為人師表先特別要有良心。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆:原來基真小妹妹墜樓案中重有依個重要疑點?!!

呢單案越聽越心寒,另一方面又越聽越心酸

首頁
23456...23

尾頁

跳至