想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

Running_Jessie 發表於 15-7-29 22:00
多謝妳,其實我同你一樣,本身睇mo醫生,我睇到你之前個post, 諗住打去博一榑轉tung醫生,但佢唔收我!祝你 ...
下?唔比你轉呀? eeeeeeee我超唔鐘意毛醫生~都唔知點既~成日趕住想你快d走等下位咁~ 我果次係我老公打去諗住book董醫生,跟住同姑娘講我地其實之前睇過毛醫生,可唔可以排董醫生,點知姑娘居然話得,仲只係等兩個月就見得喎~ 我地都O 哂咀~ 因為我地以前試過book佢話要等成年半,所以問邊個醫生最快,佢地話毛醫生等半年,咁咪變左睇毛醫生囉~ 睇過一次之嗎~ 一早同佢講左我遲左10日黎M,佢都唔會諗下我係咪有左既!睇完佢之後第二日我返屋企驗孕先知自己有左,咪無再去睇佢囉~ 覺得佢好流~ 連我有左都唔知~之後仲打電話黎約我去做iui!我話唔洗啦~ 已經有左~

我覺得如果一個醫生留心聽你講野,知你遲咁多日無黎M,應該都即刻幫你驗下孕之類先啦~ 佢又唔留心聽人講野,淨係快快手同你照完超聲波講幾句就到下位~ 想問多句都無時間.............

我上次d M又係一兩滴一兩滴,之後好似兩三日就開始多,我初初一兩滴果陣就開始食凍野等佢快快黎快快走,咪搞到我好似15 16仲有希望咁,食埋雪糕做埋呼拉圈、situp,總之當次個人真係又嬲又炆又想佢快d黎..........

我成日都好肚餓呀而家,訓到半夜都要起身整野食

大宅

Diesel0202 發表於 15-7-29 22:27
恭喜晒呀,我黎緊都會做第二次iui,希望得!不過董醫生放假,要跟廖醫生

...
祝你成功呀!董醫生話好多人做兩三次多數都中ga~ 所以你比d信心!

大宅

audreybeegees 發表於 15-7-29 23:29
請問各位做iui 一次費用要多少?是否我董醫生做?
次次唔同喎~其實睇你用幾多針藥,越少越平,你預萬五蚊樓下啦~ 佢唔係一次過收,係每次覆診咁收,通常只係去三四次,我第一次iui因為醫生未知我咩料,見完我要我戒煙戒酒一個月之後先幫我做,之後藥用得多,但原來我對d藥既反應都好好,排左好多卵,總共覆診四次,第五次擺精 $14xxx,所以第二次我唔洗用咁多藥,同埋只係覆左兩次診,第三次已經擺精,第二次$9990
其實第一次擺精,董醫生叫我整完唔好諗咁多,做呢d機會率其實好低,只有18%,我當時即刻覺得個心驚驚地,預左實唔中,點知真係唔中!

到今次第二次做,擺精果日董醫生唔係咁講野喎!佢話今次機會率真係超高,高到無得再高,如果唔中就真係唔知做乜事!!! 你做埋今次唔好再做啦~ 唔好成日做呀~做得多唔好ga! 唔洗做ga la~ 一定得ga今次!!!!!
當時聽到........E?佢今次咁講野既? 唔通有機??? 不過因為上次衰左,今次都無信心,預衰多獲,丫~點知比佢講中,佢都幾勁,其實我估佢可能識睇d人中唔中!!!!

複式洋房

引用:Quote:audreybeegees+發表於+15-7-29+23:29

原帖由 lazy_baby 於 15-07-30 發表
次次唔同喎~其實睇你用幾多針藥,越少越平,你預萬五蚊樓下啦~ 佢唔係一次過收,係每次覆診咁收,通常只係 ...
你係董醫生做,信心都高D啦! 我而家心大心細都唔知照唔照輸卵管好?但係點解要day2/3驗血係咪因為我想做iui?但又心思思想去台灣做ivf。苦惱中

複式洋房

回覆:lazy_baby 的帖子

補充:因為我係廖醫生,董醫生要等到出年一月。

大宅

twinstar258 發表於 15-7-30 08:26
你係董醫生做,信心都高D啦! 我而家心大心細都唔知照唔照輸卵管好?但係點解要day2/3驗 ...
我之前都要day2驗血ga,不過我一直排開威院(已經排左四年),所以威院已經幫我驗左,所以仁安果邊睇過威院d資料就得了,唔洗再驗,果度我又慳左一筆,好彩~~~ day2驗係好似話驗下個子宮d咩鬼正唔正常,我都唔記得了,總之就類似話睇下排卵果d正唔正常咁~

輸卵管我好耐之前自己私家照過~ 你如果從未照過咪去照下囉~買個安心係咪?

去台灣ivf你諗清楚喎~ivf都唔一定實得喎~ 你不如照左輸卵管先決定好d~

複式洋房

引用:Quote:twinstar258+發表於+15-7-30+08:26+

我之前都要day2驗血ga,不過我一直排開威院(已經排左四年),所以威院已經幫我驗左,所以仁安果邊睇過威院d ...
謝謝你嘅意見!但係最慘留港做iui係廖醫生做,機會率已經低,仲要對廖醫生冇乜信心。

大宅

twinstar258 發表於 15-7-30 08:28
補充:因為我係廖醫生,董醫生要等到出年一月。
我諗個個醫生技術都差唔多掛???基本都係打針谷蛋,check check蛋夠大就打破卵針,然後第二日去吱d精入你子宮,搞惦~等14日派彩不過董醫生真係講野好好笑,對人幾有禮貌,唔似其他醫生淨係識趕頭趕命睇下一個咁囉~
中唔中我就覺得真係講運氣多過技術,不過自己都要付出好多野ga~例如戒口,睇埋中醫調理,有個健康既子宮會易d著床既~

呀~~~仲有一樣野好緊要,真係想提提各位jm,千其唔好亂咁跟人地話食乜食乜容易bingo,因為每個人既體質唔同ga~有d人飲雞精好好,有d話飲紅棗水好,千其唔好亂咁跟,我之前睇左中醫,原來我係燥低人仕,唔可以食呢d野ga!中醫叫我千其唔好食紅棗,千其唔好煲雞湯飲,要煲就煲烏雞,要食就食藍棗,我上次iui見有人話keep住飲紅棗薑水bingo左,我又學下佢每日都飲,又見d人話飲雞湯好,我又隔幾日煲一次,點知M早黎左兩日!仲衰..............所以有d野人地食左好,未必自己食左都好,各有各體質,真係要小心小心~

PS:因為我有個纖維瘤,中醫叫我千其唔好食燕窩、當歸、雞精,因為會養大粒野喎~~

大宅

引用:Quote:原帖由 JOJOPAN 於 15-07-29 發表係

原帖由 lazy_baby 於 15-07-29 發表
係啦係啦~報告話....

我今日睇完報告返屋企沖個涼即瞓!瞓到而 ...
Okok哈哈!加油!放棄心情!7號一定得!!!!祝bb快高長大!哈哈我實會掛住你嫁!!!再見la...baby

大宅

仲諗住沉日開始失蹤唔上黎住,點知今日又忍唔住上左黎!! 今次真係打埋呢度唔打

聽聞最近邱淑貞47歲都懷孕,幾勁呀!!!

祝各位jm個個bingo!!!byebye

大宅

JOJOPAN 發表於 15-7-30 09:57
Okok哈哈!加油!放棄心情!7號一定得!!!!祝bb快高長大!哈哈我實會掛住你嫁!!! ...
haha~ bye bye la baby

複式洋房

引用:Quote:JOJOPAN+發表於+15-7-30+09:57+Okok

haha~ bye bye la baby
記得休息多d
唔洗掛住我地

首頁

尾頁

跳至