自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

禁止訪問

引用:無辦法了.. 隨心吧. 我朋友62又係咁, 99

水晶宮

回覆:好嬲,點算好

不要比太多錢爸爸。如果爸爸有樓,要求加你名。

at least 唔好比個女人令咁多

公爵府

伯爵府

2024年龍年勳章

回覆 helolex 的帖子

驗下DNA穩陣D,費事幫人養仔

水晶宮

識人老伯娶了大6女人,生了2個女,落左hk, 比哂d$個女人,包括現金和2層樓,老伯原有大婆仔女好睇得開,只要爸爸開心就得。(大婆巳死了)

最近老伯中風,郁唔到,個大6女人用心照顧老伯,冇離心,好緊張老伯,其實大6人都有好人。

樓主,睇開d, 你老豆老左有人陪你應該高興才對,但希望那女人取了ID後唔好走老!

男爵府

引用:無辦法了.. 隨心吧. 我朋友62又係咁, 99

原帖由 onlam2005 於 15-08-11 發表
無辦法了.. 隨心吧.

我朋友62又係咁, 99 走咗數年, 以前成家一齊住,
70幾歲都生到仔,真係勁

禁止訪問

大宅

= =最怕有證唔要bb同你爸爸,呃埋錢走老,到時仲要養bb

禁止訪問

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 畀面勳章 親子王國15週年勳章

你爸爸有冇同個女人註冊結婚? 這點非常重要。叫你爸爸馬上立平安紙, 兩姊妹一齊去律師樓簽, 要盡快!
我老爸都臨老攪壇杰一杰比我哋仔女嘆, 人哋攞埋遺囑同我哋攞間屋(有懷疑係假嘅), 好彩我哋都揸住一份比佢果份仲要新嘅遺囑, 咁佢即刻唔敢再有行動。

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

helolex 發表於 15-8-11 11:25
其實我想搬番老豆度住,不過老公唔肯

你竟然有呢個咁嘅諗法 . 緊係唔好.

唔理你同你阿爸個part, 點可以將你老公同嗰個女人, 住喺同一間屋呀??????

男爵府

驗左dna先講啦 分分鐘未必係世伯既

珍珠宮

唉.......男人都係好色.......

唯有你們兩姊妹多d返去坐, 仲要同老豆保持關係, 唔好反面, 因為個女人目的
就係要令你們討厭同疏離老豆, 令佢可以乖机呃你老豆錢, 令你老豆覺得呢個
世界得返呢個女人最好!!

所以千其唔好上當~ 一於放長雙眼睇下個女人幾時現形!!

侯爵府

引用:Quote:原帖由 岚月亮 於 15-08-11 發表你地

原帖由 helolex 於 15-08-11 發表
唔係㗎,老實講,如果佢女友係本地人,年齡唔係話爭成廿幾年的話,我一定唔會咁大反應囉

...
我地身邊都唔少年紀差好多既夫婦啦,有咩問題者?
最緊要你老豆系咪自願既先?有無人逼佢做佢唔想做既事?

用戶要求終止服務

畀面勳章

其實如果個女人唔走佬, 有人照顧下爸爸都係件好事丫...

珍珠宮

milky_red 發表於 15-8-11 11:54
俾我都會嬲,但呢啲控制唔到,俾我會家用照俾,會提自己阿爸小心,絕對唔會俾額外錢,亦會講明叫阿爸自己養掂佢老婆同個細,我只會負責自己阿爸。

講明有鬼用, D錢比咗阿爸, 佢點用, 邊管得到

珍珠宮

下一部就係焗你爸結婚。 層樓加番你兩姐妹名,同爸 3 份,有咩事配偶攞極都係你爸嗰份。 個肚真係你親細佬妹,係你爸嘅緣份,分 1 份都 fair。 就算唔係,個女人分 1 份當佢用時間青春賺返嚟。 最緊要唔係成層樓益佢。 我深信伯母生前點都有份死慳死抵為層樓為頭家

仲有一個問題,萬一個女人拎到 ID 大細都唔要,將來你爸百年歸老,你地總唔會送佢入孤兒院。 到時你兩姐妹有排煩!!

水晶宮

Check DNA

珍珠宮

circle119 發表於 15-8-11 11:37
基本老豆佢攪得店,由他。

但Check DNA先

每個人~人生自己去承受

每個人~人生自己去承受 >>>

公爵府

畀面勳章

引用:自己媽咪9年前過身,無幾耐老豆就識左個大6

原帖由 helolex 於 15-08-11 發表
自己媽咪9年前過身,無幾耐老豆就識左個大6勞工妹,我自己同妹妹都嫁左,無同老豆一齊住,開頭都會間中返下 ...
冇計,咁大個人可以做d咩!一係叫老豆立平安紙(如果佢肯),不過個女人都應該煩都煩死你老豆!

首頁
23456...7

尾頁

跳至