跳至

首頁

尾頁

侯爵府

原文章由 yeeyeey2k 於 08-8-19 10:17 發表
你地開始俾bb食米糊未呀?我琴日試俾少少香蕉bb食,俾佢學下點樣吞嘢,佢食香蕉個表情好古怪,好似唔明做咩d嘢冇奶味咁。

我有試過呀,只係一日咋,都係古怪樣,但我只係俾米糊咋,佢都唔係好識咁,健康院姑娘話6個月先俾,我女就5個月大時食粥仔喇,所以個仔5個月大時,就再俾佢試下食糊仔!!

妳BB會唔會係妳地食野時,係咁望住妳地食野架,或望住碗野食?
我仔就望住架,有時佢仲望到流哂口水,好攪笑!! 佢學識吞野之後,一定好為食啫!!

侯爵府

原文章由 yeeyeey2k 於 08-8-20 17:11 發表
ALBBLABB
其實如果你冇咩經濟壓力既話,我覺得都係陪個b好過。
如果係想為個bb儲多d錢既話,咁我支持你去呀,難得響屯門返工,唔使搭成個鐘出去出面,比着我真係會去ga。不過你爸爸媽媽/老爺奶奶可唔可以幫你湊到搵到工人為止 ...

ALBBLABB:
我都同YEEYEE一樣諗法呢!!

子爵府

cokikaki
我個仔唔識向前爬,不過就打圈咁爬,有日去煮飯,洗完菜出黎見佢扒響地,但方向係180度調轉左,跟住就留意佢係點郁,原來佢係逐少逐少咁轉圈爬。

同埋宜家幫佢換片都好搞笑,佢兩個月時已經識得趷高pat pat仔俾我地幫佢換片,但宜家趷高一陣見我仲未換得佢就轉身,換一次片都要幫佢反幾次身向住自己,我佢鬧佢曳曳唔聽話,但係佢自己就猛咁響度笑,以為我係同佢玩囉。

同埋宜家佢乜都塞入口啜,呢兩日仲塞埋對腳仔入口添,睇黎我要叫屋企人抹多d佢既手仔腳仔先得。

前兩日去行吉之島,發現佢d bb衫大減價,好多都5折6折,d料同款式仲好靚添呀,不過b仔都幾多夏天衫,所以都係冇買到。

我想問吉之島平日做開9折果d bb嘢,到2號/20號感謝日,有張吉之島咭既話係咪仲有多95折ga??

原文章由 cokikaki 於 08-8-28 04:15 發表

好返就好喇,我仔佢上星期都發燒,唔知係打針定吽牙引起燒,果晚真係嚇C我,無啦啦半夜燒!!好在都只係低燒,無咁驚!!當時我就用針筒餵,一餵完就俾佢食奶!!

阿囝除咗反身之外,仲有一項大躍進,就係趷高蘿柚,雙腳屈曲,榨實 ...

子爵府

ALBBLABB
宜家決定成點呀?有冇話要幾時返工呀?

別墅

回覆 #4 cokikaki 的文章

我個囝囝都會睇住我地食野的, 抱起佢又係流晒口水咁, 唔知係唔係真係知道那些東西食得呢? 第日真係會變做為食b?

侯爵府

原文章由 yeeyeey2k 於 08-8-28 11:20 發表
cokikaki
我個仔唔識向前爬,不過就打圈咁爬,有日去煮飯,洗完菜出黎見佢扒響地,但方向係180度調轉左,跟住就留意佢係點郁,原來佢係逐少逐少咁轉圈爬。

同埋宜家幫佢換片都好搞笑,佢兩個月時已經識得趷高pat pat仔俾我地幫佢 ...

YEEYEE:
我個仔又係原地轉,係好慢果隻轉,反左身後成地都係口水!! 妳仔仔係咪都係咁呀?
妳仔仔叫咩名呀?佢真係醒喎,換片識得趷高個PAT PAT ,我個仔佢換片時個樣衰衰地咁笑架,尤其係換屎片果陣TIM!!

係呀,有吉仔卡會再有95折,不過我無申請,反而申請左aeon卡,因只係20年費(只有折.無吉仔分儲),吉仔既要$50!!

妳地整左手腳模未呀?我前日出左尖咀星光大道整,不過今年貴左好多,成$540,3年前我個女整只係$300,但就無盒框玻璃面,只得個架!!

http://hk.myblog.yahoo.com/cokichan-kitchen/article?mid=979

[ 本文章最後由 cokikaki 於 08-8-28 14:06 編輯 ]

侯爵府

原文章由 karmanf 於 08-8-28 12:47 發表
我個囝囝都會睇住我地食野的, 抱起佢又係流晒口水咁, 唔知係唔係真係知道那些東西食得呢? 第日真係會變做為食b?

哈哈...佢會連杯都望埋tim,佢地應該係知果d野係食得,飲得,所以猛流口水前晚我食雪糕,佢望住喎,咁我咪俾ddddd佢試下囉,kaka...好攪笑,佢成個樣變哂,同埋覺得好凍!!

別墅

原文章由 ALBBLABB 於 08-8-20 14:29 發表
難得咁多媽媽住係屯門
我想同你哋攞d意見呀!
我自從有咗bb後就無返工做嘢啦,而我一直做開嘅工作係無可能可以喺屯門返工,直到現在,突然可以有咁嘅機會,時間又好(0930-1800 MON - FRI),人工又好,LUNCH又可返屋企 ...

有咁好的時間條件梗係做吓都好啦! 我都係bb出世後辭了工, 而家全職睇住囝囝...5日工在屯門咁難搵都比你搵到, 又有機會, 可以一試呢!

侯爵府

原文章由 karmanf 於 08-8-28 12:56 發表

有咁好的時間條件梗係做吓都好啦! 我都係bb出世後辭了工, 而家全職睇住囝囝...5日工在屯門咁難搵都比你搵到, 又有機會, 可以一試呢!

我都係咁話,未有阿仔時,我只係搵到係元朗返咋,仲要好聱咁趕返黎接個女放學,所以真係值得考慮架!!

子爵府

cokikaki
原來你個b都係打圈咁爬,^^我估係因為佢地未夠力向前/向後。我個仔未有英文名呀,佢個中文名都好多筆劃(譽承),真係驚佢會俾老師罰抄自己個名,到時實會埋怨我地。
佢都係好多口水,係咁滴滴滴,搞到個軟墊濕晒,仲成日啜完對手,再摸我既手同面,搞到我都濕埋一份佢先安樂。

karmanf
我個仔都係眼金金望住我地d食物一陣,但係好快佢就俾電視吸引去喇。
-----------------------------------------

有左bb之後,一路都好想搵份近d屋企既工,但係好鬼難,好多工都唔啱,都有公司請既,不過又要返深圳/東莞,聽完都灰晒。

侯爵府

原文章由 yeeyeey2k 於 08-8-28 14:12 發表
cokikaki
原來你個b都係打圈咁爬,^^我估係因為佢地未夠力向前/向後。我個仔未有英文名呀,佢個中文名都好多筆劃(譽承),真係驚佢會俾老師罰抄自己個名,到時實會埋怨我地。
佢都係好多口水,係咁滴滴滴,搞到個軟墊濕晒,仲成日 ...

YEEYEE:
承仔個名又真係好多筆劃喎,昊哲都未改都英文名呀!!
唔會埋怨既,個名好特別又少人用!!

昊哲識得睇人黎蝦,佢BABA係咁易拍下佢面仔,佢就大叫,好明顯係叫俾我聽喎 好識扮野呀,承仔會唔會架?
係呢,妳係去邊間健康院?我去湖康果間,貪少人又快走!!

子爵府

咁又冇喎,不過係見到我寧捨嗲d囉,成日都挨住我,但係我個心勁冧囉^^
原本諗住第日譽仔(我地叫佢譽仔)大個左由得佢自己改英文名,不過原來幼稚園係要bb改英文名既,為左唔俾老師是旦作個名俾佢,我地都要認真d諗下佢個英文名喇。
我係去容鳳書健康院ga,果度都快喎,次次一個鐘以內就閃得喇,我果時做產前檢查都係好快就走得。
譽仔3號會去打4合1,唔知會唔會幫佢度高兼磅重呢?

原文章由 cokikaki 於 08-8-29 16:59 發表

YEEYEE:
承仔個名又真係好多筆劃喎,昊哲都未改都英文名呀!!
唔會埋怨既,個名好特別又少人用!!

昊哲識得睇人黎蝦,佢BABA係咁易拍下佢面仔,佢就大叫,好明顯係叫俾我聽喎 好識扮野呀,承仔會唔會架?
...

[ 本文章最後由 yeeyeey2k 於 08-8-30 11:34 編輯 ]

侯爵府

今日玩得好開呀,好快就聖誕PARTY,之後就一歲party!!
諗起到時大家又可以見面,真係開心!!

子爵府

冇錯,大家住得咁近,啱時間既話咪約出黎食下tea或者行下街囉。

希望快d到聖誕,咁我地又可以同咁多個得意bb一齊玩喇。

子爵府

COKI
你個B真係點睇都似1歲BB多D,唔似我個光頭仔咁細粒。

別墅

咁我都想快D到CHRISTMAS呀!haha~~

原文章由 yeeyeey2k 於 08-9-21 09:59 發表
冇錯,大家住得咁近,啱時間既話咪約出黎食下tea或者行下街囉。

希望快d到聖誕,咁我地又可以同咁多個得意bb一齊玩喇。

子爵府

ALBBLABB
到聖誕時我地既bb已經過左半歲,我諗到時仲好玩呀,可以搞bb爬行比賽喎。

別墅

係呀,諗起都開心呀~~~~

原文章由 yeeyeey2k 於 08-9-22 09:24 發表
ALBBLABB
到聖誕時我地既bb已經過左半歲,我諗到時仲好玩呀,可以搞bb爬行比賽喎。

侯爵府

原文章由 yeeyeey2k 於 08-9-21 10:10 發表
COKI
你個B真係點睇都似1歲BB多D,唔似我個光頭仔咁細粒。

就係細細粒先Q嘛!!
我仔大隻,所以睇落老積D

侯爵府

原文章由 yeeyeey2k 於 08-9-22 09:24 發表
ALBBLABB

哈哈...好提議!!

首頁

尾頁

跳至