自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

引用:1))+壓力,+2)環境有轉換?我n年前試過同你情

原帖由 heilongmama 於 15-10-26 發表
1)) 壓力, 2)環境有轉換?
我n年前試過同你情況1樣, 我1向身體好, 但突然出風難, 之後1到黃昏7點正就1定出, ...
5 年前我都係一到黃昏就出,好準時。又係身處何地都有。連續幾個月,中西醫、皮膚專科都睇過都唔得,最後去拜神,個亞姑同我講有「飄」跟著我,拜神後神奇地冇再出。

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 pingpingchoi 於 16-01-20 發

原帖由 ChinoB 於 16-01-21 發表
觀塘一田賣bb嘢嗰邊,賣bb車嗰度(唔係賣bb嘢食同尿片嗰度)。有啲萬寧都有得賣。

...
唔該你先,我再去搵下,請問有咩作用嫁?大概幾錢左右?

珍珠宮

引用:我上兩年岩生完bb坐月冇野,坐到第31日由於

原帖由 farfeifar 於 16-01-21 發表
我上兩年岩生完bb坐月冇野,坐到第31日由於個日太攰同發咗個好大嘅脾氣,個晚開始就出風難了,跟住每晚超定 ...
咁即係睇皮膚科專科都無用?
長期食住藥禁住??

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:我本身全無皮膚問題,亦冇長期病,唔知點解

原帖由 Nothingman 於 15-10-26 發表
我本身全無皮膚問題,亦冇長期病,唔知點解突然今年發生!
好慘,已幾個月,睇左中醫西醫都唔好,身同面都 ...
我有一排都係
每到夜晚左眼下角
無原無故會出一粒風癩
過幾日就會無事
我就無理佢

侯爵府

引用:Quote:原帖由+ChinoB+於+16-01-21+發表觀塘

原帖由 pingpingchoi 於 16-01-21 發表
唔該你先,我再去搵下,請問有咩作用嫁?大概幾錢左右?
一田賣$97,買多幾個會平啲。我敏感體質,著對襪都會生風癩,上次痕得滯隨手攞佢嚟搽,一陣就已經唔痕唔腫了。我以前試過好多方法,都會腫到第二甚至第三日。我都唔知係咩原理呀。可能對於我嚟講幾work,唔知係咪適合所有case,但一試無妨。

愈嚟愈冇記性

男爵府

回覆:夜晚一到九點幾十點就出風癱...唉...

我都試過
有人敎用金銀花煲水抹身
我抹左一個星期左右,好返晒

珍珠宮

牛年勳章

回覆:Nothingman 的帖子

我屋企人以前都試過,好辛苦,半夜都痕醒。
你試吓用有機檸檬沖水飲,再沖一隻叫「整腸素」的飲品飲,keep住大半年,之後好番。

男爵府

回覆:ChinoB 的帖子

呢隻唔係搽唇咩? 好似係 lip balm 嚟喎。有錯請指正

翡翠宮

引用:竹上年有一排又係一到黃昏就出中西醫都睇過

原帖由 nainaitze 於 15-10-26 發表
竹上年有一排又係一到黃昏就出
中西醫都睇過,偏方都用過,無咩改善直至有日佢自然消失
我都試過,大半年係咁,好困擾....食左好多药...到最後突然好番;今年老公又係咁,中西药食到最近做埋天炙...又要介口...好煩...我都叫佢唔駛太緊張...有一日會突然好

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 pingpingchoi 於 16-01-21 發

原帖由 ChinoB 於 16-01-21 發表
一田賣$97,買多幾個會平啲。我敏感體質,著對襪都會生風癩,上次痕得滯隨手攞佢嚟搽,一陣就已經唔痕唔腫 ...
多謝你啊,我嘗試下

侯爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:Potato_K 發表於 16-1-21 02:54 我都

原帖由 Sweetlol 於 16-01-21 發表
身體既免疫力下降就會咁 , 我之前都係要食藥過一段時間而家不藥而癒 ...
我而家都冇事了,果陣超痕好慘阿

大宅

我上星期日都出左全身風癩, 之後睇左中醫飲左2劑藥退哂無事了,好有效!!!

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:我本身全無皮膚問題,亦冇長期病,唔知點解

原帖由 Nothingman 於 15-10-26 發表
我本身全無皮膚問題,亦冇長期病,唔知點解突然今年發生!
好慘,已幾個月,睇左中醫西醫都唔好,身同面都 ...
可能腸胃問題,試下食幾日白粥~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

琥珀宮

壓力大?

侯爵府

引用:呢隻唔係搽唇咩?+好似係+lip+balm+嚟喎。有

原帖由 Smartbean 於 16-01-21 發表
呢隻唔係搽唇咩? 好似係 lip balm 嚟喎。有錯請指正
呢隻係萬用膏嚟,bb出尿疹我攞佢嚟搽,好快好返,隻手爆擦搵佢嚟搽又係幾好。佢有其他味道,有啲真係只係搽咀。

愈嚟愈冇記性

子爵府

我早排有一輪都係咁。冇法都係食敏感藥。呢排唔起。但係背赤就起晒粒粒右唔係暗倉。隻手右唔知做咩好似嚴重煮婦手咁。

http://uccfs.paran.com/PUD/co/conut1004/IMG/20110227/1298810488_201102272141582684200601_0.jpg

子爵府

2018復活節勳章

Smartbean 發表於 16-1-21 09:15
我都試過
有人敎用金銀花煲水抹身
尼個真係得
早幾年出到我要食類固醇
沖左幾次之後, 冇再出過

珍珠宮

引用:我都試過有人敎用金銀花煲水抹身我抹左一個

原帖由 Smartbean 於 16-01-21 發表
我都試過
有人敎用金銀花煲水抹身
我今晚試下,琴晚試緊片

男爵府

引用:Quote:原帖由 blackcurrant00 於 15-10-27

原帖由 pingpingchoi 於 16-01-20 發表
請問專醫風癱嗎?我睇左兩次西醫都唔好
係,但用藥重,不過快

大宅

其實應該好多成因,我個九個月咩偏方正方都試過晒,唔work,而且定時出應該係身體免疫或賀爾蒙出現問題,都係要時間等身體正常返,治標只可以食西藥,我個陣食呢2隻,去藥房買好平,醫生話長食都冇問題!

Chlorpheniramine maleate tablet 4mg
(呢隻勁d,但只keep到幾小時,食完會大昏迷,臨訓前1小時食最好,8個鐘內都會超眼訓,如要早起自己計返時)
Promrthazine hcl tablet 25mg
(呢隻可以keep24小時,冇咁眼訓的)

首頁
23456...7

尾頁

跳至