自由講場

跳至

首頁

尾頁

公爵府

引用:惡都正常,而家d學生好百厭,唔惡佢地邊會聽,

原帖由 cklok 於 15-11-13 發表
惡都正常,而家d學生好百厭,唔惡佢地邊會聽,反而覺得而家d家長鍾意乜都投訴,攪到老師好難做。

...
咪係
總覺依家香港的情況係好似7—11咁,緊有一隻怪獸在隔離乜都不滿?好似fb某群组d怪獸咁,老師認真批改,又鬧人吹毛求疵老師改漏錯字又鬧人唔認真!!
乜都投訴!!

大宅

回覆:學校旅行見聞

我都只係分享我所見的事, 個老師惡就一定係, 其他jm接唔接受到係閣下嘅事, 當時情況係一班學生坐喺兩排觀眾席等候準備離開, 唔係周圍走黎走去, 而老師一開口個語氣係會令到在場家長加我地校長望住佢, 我亦都只係帶出幼稚園老師比較有愛心, 冇判官上身話個老師唔啱亦冇話要投訴我都唔係怪獸家長。。

男爵府

上水小學,我估佔左一大部份都係b6學生,b6學生真係會比較唔聽話,我見唔少呢啲學生啦

大宅

老師唔惡就會俾細路食住上架啦

子爵府

2018復活節勳章 醒目開學勳章

講就天下無敵,做就有心無力。
試下親身帶3x個出去玩一日,經歷完先講野。

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

我今日都在場,都係去果到旅行…
走既時候忽然落大雨。我地間學校,係家長陪同一齊去,所以老師唔使點出聲。不過係阿媽鬧仔之嘛。

不知所謂的乙陸!!!

子爵府

咁點呢!?

子爵府

畀面勳章

呢位小學老師先至有愛心逐個點名勞氣出心話喎,要好有耐性ga

jm,你未試過一個人對住咁大班人仔先會咁諗

仲有其實班小一只係入左小學兩個幾月,個個都仲好幼稚園bb咋

首頁

尾頁