美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:我用雪花秀,好上妝,又易keep. 我用Sofina

原帖由 holemone 於 16-01-10 發表
我用雪花秀,好上妝,又易keep. 我用Sofina base打底
一用雪花秀就愛上左佢!日日用 好方便 印幾印就okz又唔會厚 本身用開支fdt已經冇用!

大宅

引用:Quote:原帖由+KayleeZ+於+16-01-10+發表其

原帖由 mandy627 於 16-01-10 發表
咁你用咩base打底?因為我用iope幾個鐘已經好浮粉,唔知係咪膚質唔夾

...
油肌iope唔啱用,要打好個Base.......建議用 espoir pro tailor ,雪花秀新版也有光澤感,無iope咁易溶

大宅

引用:Quote:KayleeZ+發表於+16-1-10+15:58+其實

原帖由 alexia924 於 16-01-10 發表
多謝你咁詳細嘅介紹!我都聽過g market 假貨,可以睇下正貨refill packing如何?我收貨時比較一下。Vant你 ...
我係IG SHOP買vant,黑220 白210 (不包REFILL 黑白REFIL 160)

雪花秀 GMARKET 買,懷疑假的留意REFILL 個PACKAGE。。。已掉左懷疑假的所以沒有對比,附圖2個都係正版 PACKAGE,你收到時可對下

大宅

回覆:邊隻BB CUSHION最好用?

http://www.mengzhuboke.com/jyfx/3403.html

可參考下真假雪花blog文

大宅

KayleeZ 發表於 16-1-10 20:37
油肌iope唔啱用,要打好個Base.......建議用 espoir pro tailor ,雪花秀新版也有光澤感,無iope咁易溶

...
我已經用sofina long keep base打底,但都無乜幫助,所以怕怕了,最後轉返用ysl同covermark嘅foundation

大宅

KayleeZ 發表於 16-1-10 20:37

...
多謝你嘅建議,都有興趣試雪花秀

大宅

引用:Quote:KayleeZ+發表於+16-1-10+20:37+油肌i

多謝你嘅建議,都有興趣試雪花秀
雪花秀真的係我暫時用過最好,不出粒,不用base也不會太溶妝(可能我偏亁肌),惟獨finishing 無iope同vant咁靚,可考慮考慮

大宅

引用:Quote:原帖由+mandy627+於+16-01-10+發表咁

原帖由 KayleeZ 於 16-01-10 發表

...
請問sis係油肌嗎?雪花秀新版大概幾耐要補妝呢?

大宅

引用:Quote:原帖由+KayleeZ+於+16-01-10+發表油

原帖由 sukikiki 於 16-01-10 發表
請問sis係油肌嗎?雪花秀新版大概幾耐要補妝呢?
我混合偏乾肌....雪花秀新版我4-5個鐘先補,或者唔補用紙巾印印就可以,就算佢溶妝都係少少,不會太走樣

男爵府

引用:Quote:KayleeZ+發表於+16-1-10+20:37+油肌i

我已經用sofina long keep base打底,但都無乜幫助,所以怕怕了,最後轉返用ysl同covermark嘅foundation ...
我用Sofina primevista spf17++

公爵府

開心吸收勳章

我呢排用Iope覺得效果好靚同keep到,利申:混合偏乾!

大宅

我都係混合偏乾的。用ETUDE HOUSE ANYCUSHION覺得唔夠貼同保濕。同埋佢D閃粉底反而令D毛孔明顯左。要用PORE COVER BASE打底。同埋用左會出少少暗粒。

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:以下係我用過 / 試過的CUSHION (以買的次

以下係我用過 / 試過的CUSHION (以買的次序排列),本人乾肌近40歲,發覺大部份COUSHION用得耐皮膚會起暗 ...
有冇試Laneige?
我試咗whitening,no.23 sand beige
用完怪怪地,
面有小小油光, 吾覺顆裝

伯爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由+mandy627+於+16-01-10+發表多

雪花秀真的係我暫時用過最好,不出粒,不用base也不會太溶妝(可能我偏亁肌),惟獨finishing 無iope同vant ...
有興趣試雪花秀,如果iope用c21,雪花秀d色會太白嗎?

禁止訪問

大宅

引用:Quote:原帖由+KayleeZ+於+16-01-10+發表以

原帖由 ICbaby 於 16-01-12 發表
有冇試Laneige?
我試咗whitening,no.23 sand beige
用完怪怪地,
我未用過Lanegie..... 所以唔知佢texture呢.....

大宅

引用:Quote:原帖由+KayleeZ+於+16-01-10+發表雪

原帖由 minna00 於 16-01-12 發表
我膚色白中帶少黃,用舊21 其實都白左少少,反而新版的21就自然啱色,之前買佢有sample 俾我試13 就白左少少

我仲記得同朋友試雪花,我嗰陣仲用緊iope .... 見佢試完超白似面具所以嗰陣無買到雪花....幾年後見d人話雪花唔會出暗粒所以先買來試,又夾到,我其實都接受到白少少

男爵府

引用:Quote:原帖由 KayleeZ 於 16-01-10 發表雪

原帖由 minna00 於 16-01-12 發表
未用雪花秀之前我用hera c21, 之後買左雪花秀舊版21,23 開左23 我唔覺得白,新版17,23 開左17 新版就白過舊版 不過佢果隻白係光澤感 所以覺得幾好!

大宅

引用:我都有用vant,只係用過白色,其實黑色,白

原帖由 daisyleenjohn 於 16-01-12 發表
我都有用vant,只係用過白色,其實黑色,白色個分別我又唔係咁清楚....但我唔可以成日用呢類產品,用得多會 ...
咁你覚得vant 如何?我覚幾好用,出來似iope,毛孔細左又遮到我黑頭......我都覚唔可以常用 但只有雪花和vant 我可從常用又無出暗粒

所以我有齊礦物粉,粉底同cushion 隔住用,睇膚質同當日衣著決定用邊隻

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至