自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

suki.ywk 發表於 16-2-19 14:51
前因: 早排發現C6做左背叛傷害我既事, 最後我都選擇留低! 但只果時開始, 我發現自己每當唔係同C6一齊時, ...

我會建議你睇醫生做評估。有可能有抑鬱症狀。

大宅

回覆:我情緒係咪有問題

好多人都同你一樣經驗,時間會幫你,想喊就喊,唔想食就唔好食,愛自己多d,錫自己多d

公爵府

回覆:suki.ywk 的帖子

振作,先搞好自己,同小朋友,加油呀

suki.ywk    發表於 16-2-20 00:42

翡翠宮

回覆:我情緒係咪有問題? 要睇醫生嗎?(有點長)

會唔會同老公2人去個short trip,relax 輕鬆一下,行下沙灘,望住天空對住大海大家傾下計?我自已對住大自然係最舒服,覺得好多野都可以放下無咁執著。

唔好講邊個原諒邊個,一起就要著眼現在及將來晚生活。如果你一心係為了小朋友而留下,咁你同你老公2個都要有共識去繼續做好爸爸同好媽媽。日子耐左過去既野亦會放下。

有咩事上來傾下,呢度好多JM 願意同你share

大宅

pm 左你,同路人

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

畀面勳章

完全明白。我差不多1年。但仍然放不下。有看医生。仍在吃药。但同佢傾有用咩?

琥珀宮

回覆:我情緒係咪有問題

suki.ywk    發表於 16-2-20 00:45

大宅

引用:Quote:原帖由+suki.ywk+於+16-02-19+發表我

原帖由 小花媽咪 於 16-02-19 發表
樓主,
就咁睇你 whatsapp 分享,
唔覺你老公好關心你!
我都覺得佢老公對呢件事唔係好上心,唔覺得自己有咩問題,好似講到係樓主問題咁
樓主你平日係咪好就佢架,或者冇好清楚比佢知道你既底線同你既睇法?
我都認為你同老公去家庭輔導,藉此提出你既感受同底線,比佢知道佢咁做令你有幾大傷害。如果唔係d男人係知錯,但佢地唔會明白佢做成既傷害有幾大。。

我以前未結婚時同男朋友(而家老公)都試過類似事件,佢都以為tum 返我就冇事,點知我發癲左幾年,婚姻輔導次次喊到癲晒。佢先驚覺咁大劑。。(其實佢係怕左會好煩好煩好煩)

男爵府

失去左嘅失落都不好受,一樣會傻想一齊总比一個人好,選擇留底而對方係真心改過就最好,但如果佢再犯,你都係痛苦,錫自己多啲啦

子爵府

我有不停自我安慰, 自我鼓勵, 嘗試注入正能量比自已, 但過一陣, 果重不安難受既情緒又會不其然咁擁上嚟<<<啲症狀好似我,我都係有抑鬱,病重時個腦全部都係負面思想,點都tune唔到,你應該搵啲機構求助

男爵府

回覆:JunichiOkada 的帖子

多謝你⋯

男爵府

回覆:fumi 的帖子

真的嗎? 我都怕係抑鬱症先兆, 所以上嚟問大家意見⋯ 咁我真係要搵機構了解下

男爵府

回覆:zzz333 的帖子

會, 所以近排買左好多新衫, 新化妝品, 嘗試外表改變下自已!

男爵府

引用:pm+左你,同路人

原帖由 SUISUIBEBE 於 16-02-19 發表
pm 左你,同路人
好, 會睇!多謝係既分享

男爵府

回覆:claudia 的帖子

知道, 會試下! 我又唔係怕去睇既, 只係未試過, 會了解下! thanks you

男爵府

回覆:andy.ma 的帖子

咁你老知唔知道你係有抑鬱症? 加油呀, 我會努力, 你都要!

男爵府

回覆:babyangie 的帖子

都算就佢, 因為成日深怕會比太大壓力佢, 令佢又有籍口去做背叛我既事, 因為我以前脾氣好大, 搞到佢出去搵第二個(好耐了, 果時都未結婚),所以自此我就改變我自己, 收斂自既脾氣,做一個溫柔既人! 以為做好自己, 佢就冇機會再有藉口出軌, 但原來只係我一個人係一天真, 無論做成點, 男人要做背叛你既事, 佢都可以去做! 我真係對婚姻, 對佢都好好失望

男爵府

回覆:kylie_ng 的帖子

例如, 天主教? 我冇返教會既習慣

男爵府

回覆:jetsob 的帖子

會, 而家會以仔女同自己行先! 所以我積極做運動, 同開始扮下靚!

首頁

尾頁

跳至