自由報料

跳至

首頁
23456...12

尾頁

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 熱血金章

引用:Quote:原帖由+Joycecls+於+16-04-15+發表請

原帖由 yuensiu 於 16-04-15 發表
我地屯門區ymca,東華三院,ywca都有全日。青協就得半日。
上年我囝返ymca返得好開心,新年,復活節都去託管 ...
托管全日幾錢到?

男爵府

陪月勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 Joycecls 於 16-04-15 發表請

原帖由 WB1115 於 16-04-15 發表
你邊區?我個日收到中西區個邊單張有全日/半日嘅暑期托管呀。
可以pm 我資料嗎?thanks

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:Quote:原帖由+Joycecls+於+16-04-15+發表請

我地屯門區ymca,東華三院,ywca都有全日。青協就得半日。
上年我囝返ymca返得好開心,新年,復活節都去託管 ...

男爵府

回覆:katrinapoon 的帖子

你就好啦!長假期都有得托管

禁止訪問

認識瑞士牛牛第一回

大宅

請問有沒有沙田游泳班介紹?

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 yuensiu 於 16-04-15 發表我

原帖由 tinaleung 於 16-04-15 發表
托管全日幾錢到?
我頭先報左名了,全日(30日)早報有折,折左$5130

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

引用:請問大家有冇黃大仙或屯門友愛/安定既社區

原帖由 NGGIGI8881 於 16-04-15 發表
請問大家有冇黃大仙或屯門友愛/安定既社區中心有暑期活動申請資料,本人想幫小朋友搵D暑期班比佢玩吓,但上網 ...
我都想知道

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

引用:Quote:原帖由+貓大姐+於+16-04-14+發表http

原帖由 sfccwy 於 16-04-15 發表
但睇唔到的課程既?

珍珠宮

減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

引用:你就好啦!長假期都有得托管

原帖由 cdn 於 16-04-15 發表
你就好啦!長假期都有得托管
咁啱今年阿sir有攪先有得去託。復活節阿囝託管4日
1日睇戲+買餸返中心煮lunch,1日去玩保齡,1日去美荷樓,1日去黑暗中體驗。
阿sir又同佢地出去食lunch,活動完返中心做功課/溫下書,佢不知幾開心
每次假期問佢想去阿嫲到定託管,佢即時話去託管了!

大宅

引用:我今年打算報幼兒籃球體適能班同跆拳道,放

原帖由 ywsha2013 於 16-04-15 發表
我今年打算報幼兒籃球體適能班同跆拳道,放哂d電去
籃球几歲有得學?

男爵府

回覆:暑期活動

舊年開始夠大,可以托管,小朋友開心屎

大宅

回覆 halookmama 的帖子

我收到呢個,聯絡電話:9036 9017

男爵府

引用:回覆+halookmama+的帖子我收到呢個,聯絡電

原帖由 WB1115 於 16-04-15 發表
回覆 halookmama 的帖子

我收到呢個,聯絡電話:9036 9017
睇唔到第一幅圖,可否重post

男爵府

引用:Quote:原帖由+tinaleung+於+16-04-15+發表

我頭先報左名了,全日(30日)早報有折,折左$5130
負擔唔到。。。我budget 2000到炸,不過都謝謝你

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

sweeticandy 發表於 16-4-15 17:04
唔係呀..唔係錢既原因..
長學咪變得好粗魯囉....
唔會啦, 我仔學校(小學)有女子欖球校隊, d女仔好正常wor, 欖球講求team合作就真, 多過蠻力 (其實唔駛力, 最緊要跑得快反應快)

珍珠宮

畀面勳章

Charlotte_mom 發表於 16-4-14 23:05
中國香港體操總會
http://www.gahk.org.hk/p3.htm
無証書只可報level 1,佢今期d班多數出到6月,下一期就係 ...
邊度上堂

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

康文署
http://www.lcsd.gov.hk/tc/progra ... ts/searchrsprog.php

通常我吼騎馬射箭同樂日(日營)
獨木舟8歲起, 而家出到6月, 15-24/4報名, 即下期會係15-24/5報名, 有興趣記得大包圍咩都抽, 因為都幾難中, 未學過就參加海星班

有關獨木舟(for有興趣家長)
唔難嘅, 亦唔駛好叻游水因為有救生衣, 最緊要唔怕水, 因為第一堂就學反艇; 風帆同滑浪風帆對體力要求就高好多, 試左獨木舟先
比較過幾個機構: 康文署(聖士提反灣), 獨木舟總會(赤柱), 童軍(大潭營地)獨木舟課程
師資: 其實黎黎去去都係果班人, 好唔好真係睇運
地點:
康文署ok, 隔離就係聖士提反灣, 有限車位, 早到可泊, 然後游住水等仔, 聖士提反灣本身果座野都ok舒服, 有檯有橷可以坐下
童軍: 當然係童軍至有報名, 營地大, 各樣都ok
反而場地最差係獨木舟總會, 一張橩都無, 只有一個類似花槽可以坐半個pat, 帶左飯都無地方食, 等候時又係無得坐, 企都無咩訂企

珍珠宮

引用:康文署 http://www.lcsd.gov.hk/tc/program

原帖由 Charlotte_mom 於 16-04-15 發表
康文署
http://www.lcsd.gov.hk/tc/programmes/programmeslist/districtsports/searchrsprog.php
獨木舟同風帆我老公以前玩過話好好玩,可惜阿囝未夠歲數,要下年先報得

大宅

引用:Quote:原帖由 Charlotte_mom 於 16-04-15

原帖由 yuensiu 於 16-04-16 發表
獨木舟同風帆我老公以前玩過話好好玩,可惜阿囝未夠歲數,要下年先報得

...
F

首頁
23456...12

尾頁

跳至