夫婦情感

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

回覆樓主:

出得手打老婆,仲要大住肚,佢都唔會係愛你啦
家暴唔可以容忍,遲d連小朋友都打
到時你害左個小朋友咋
jm早走早著啦

子爵府

lovetki 發表於 16-7-1 20:09
今日,同老公一齊放假出街食野拍拖,但因為佢成日打機的問題係私家車入邊嘈起上來,老公不停叫開車走,但我 ...

好恐怖呀你老公,咁打你架,傻架,我一定離婚報警

侯爵府

回覆:老婆大住肚,做老公的也同佢開片打架真心不知如何走下去

打人係一定唔啱,有能力自己帶細路,梗係離婚自己帶。

你同老公一齊咁耐,你都講出左佢嘅優點同缺點,應該互相都幾了解,你話你同佢因為(打機)而同佢嘈左半小時,佢叫走,你唔肯走,如果係屋企,是旦一個行開冷靜下,入廁所入房,都可以,但在車箱狹窄環境嘈半小時,半小時對你老公已係極限,大家困獸鬥,我估佢勁打你個頭,目的係想你收聲。

打機係兩性關係嘅月經問題,而家勁方便打手機。你想即時解決,但你老公又唔想,但諗真d,一d咁根深蒂固嘅問題,邊有咁易解決。何必硬踫硬。

8-)

琥珀宮

回覆樓主:

大肚仲要你揸車,仲要打你

翡翠宮

因為咁少嘅事就打老婆,呢D人真係唔要得

男爵府

今日,同老公一齊放假出街食野拍拖,但因為佢成日打機的問題係私家車入邊嘈起上來,老公不停叫開車走,但我 ...

我原諒唔到打人。

子爵府

hoiching0516 發表於 16-7-1 22:52
唔好咁天真去諗啲男人會appreciate老婆為佢陀b生b而對佢好,佢地只會覺得係老馮,有咩事有咩不滿都照爆,唔 ...

認同!樓主老公竟然可以郁手打佗住bb既老婆!仲要係兩次!呢d人渣送去堆田區都厭阻訂!樓主你以爲佢會感激你咁辛苦佗bb,佢覺得係女人本分咋!
你文中提及拍拖時期已經有打鬧,即係你一直以黎都比佢打,你天真到以為佢會改,但依加事實已經話比你知佢唔會改!佢更加係變本加厲!你係咪要比佢打到入醫院先識驚?呢d人癲係上黎,打到你個肚bb有咩事,你就害左bb一世!
你身體受既傷忍受到,咁你心裡所受既傷又點?你成日比佢打,打到有精神問題你點樣照顧小朋友?你唔諗自己都諗下小朋友
你離開唔係你放棄,係你首要保護左自己同小朋友先,你老公郁手打你,係佢放棄呢段關係同呢個家

子爵府

保護家庭及兒童服務課(中西南及離島)
地址:香港灣仔軒尼詩道130號修頓中心23樓2313室
電話:2835 2733
傳真:3107 0051

保護家庭及兒童服務課(東區及灣仔)
地址:香港北角渣華道333號北角政府合署2樓229室
電話:2231 5859
傳真:2164 1771

保護家庭及兒童服務課(觀塘)
地址:九龍九龍灣臨樂街19號南豐商業中心5樓502室
電話:2707 7681
傳真:2717 7453

保護家庭及兒童服務課(黃大仙及西貢)
地址 : 九龍黃大仙正德街104號黃大仙社區中心三樓
電話:3188 3563
傳真:3421 2535

保護家庭及兒童服務課(深水埗)
地址:九龍長沙灣發祥街55號長沙灣社區中心地下
電話:2247 5373
傳真:2729 6613

保護家庭及兒童服務課(九龍城及油尖旺)
地址:九龍彌敦道405號九龍政府合署8樓803室
電話:3583 3254
傳真:3583 3137

保護家庭及兒童服務課(沙田)
地址:新界沙田上禾輋路1號沙田政府合署7樓716室
電話:2158 6680
傳真:2681 2557

保護家庭及兒童服務課(大埔及北區)
地址:新界大埔墟鄉事會街8號大埔綜合大樓4樓
電話:3183 9323
傳真:3104 1357

保護家庭及兒童服務課(荃灣及葵青)
地址:新界荃灣西樓角路38號荃灣政府合署21樓
電話:2940 7350
傳真:2940 6421

保護家庭及兒童服務課(屯門)
地址:新界屯門安定邨安定友愛社區中心4樓
電話:2618 5710
傳真:2618 7976

保護家庭及兒童服務課(元朗)
地址:新界元朗天水圍天華華悅樓地下
電話:2445 4224
傳真:2445 9077

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

郁手郁腳一定接受唔到
其實樓主2人之間係咪吵鬧時慣咗會動手呢
要知道唔係人人識得控制自己
動開手會不知不覺愈嚟愈重手
又會以為床頭打交床尾和
到收唔到掣就返唔到轉頭
放低自己,尊重別人
提升內蘊,不為別人為自己

民房

回覆樓主:

我女個爸爸都係咁,生完都有郁手,完全唔識體諒我,仲應為一句對唔住就可以當冇事發生!最後我係女女一歲多d果時就分開左...

男爵府

回覆:老婆大住肚,做老公的也同佢開片打架真心不知如何走下去

愛你唔會打!係男人嘅都唔會打女人啦!!!仲要大住肚!

大宅

回覆樓主:

郁手真係死罪

其實你老公根本有精神病,帶佢去睇醫生啦。

小心保護小朋友。

禁止訪問

回覆樓主:

伯爵府

痴線唔係第一次都幫佢諗藉口
難怪人地話你心甘情願比人打
叫你檢討係檢討比人打完無行動既諗法囉

洋房

回覆樓主:

我以前男朋友都係咁,拍拖一個月已經打到我個咀流晒血,我仲好天真咁繼續同佢一齊。一齊左5年,中間出過無數次手,去到最後期係我講一句佢覺得唔滿意嘅說話,佢就會一巴巴咁車落黎我塊面,我求佢唔好打我,佢仲鬧我話係我嘅問題,係我做啲野令到佢要出手打我!!!!
5年後我本來都仲想留低,但佢有一晚半夜又係咁打我,仲出盡全力拉我出門口唔比我返入屋。自此我就同佢分左手。
我真係好多謝佢放生我!我而家先有個幸福美滿嘅家庭!
樓主,你都放生自己啦...

複式洋房

我曾經聽過,話要知道老公對自己好唔好,大肚個時佢點對你你會睇得清清楚楚,JM 你要好好錫自己,打老婆既男人我好鄙視佢哋

大宅

lovetki 發表於 16-7-1 21:25
可能我無呢個福氣,搵到一個珍惜自己愛惜自己的100分好男人。

就算係咁都唔成一個合理嘅理由去啞忍囉

子爵府

引用:我會報警拉X呢條仆X...唔好講咁多愛唔愛既

原帖由 lazywife 於 16-07-01 發表
我會報警拉X呢條仆X...唔好講咁多愛唔愛既廢話。。真係愛我,捨得打我?痴線先咁認為。。我深愛一個人,我 ...
agree

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

打老婆的男人,無得救

子爵府

會打自己老公/老婆的人,真係要好好考慮會唔會同佢走落去... 仲要樓主你係大住個肚!

我自己都係有d 火爆的人,容易火起,間中會同老公嘈下... 但從來無一秒有念頭要打佢...掉返轉,佢亦從來無打過我,就算錯的唔係佢,佢都唔會打我!我地通常嘈完好快和好就算...

如果對自己配偶都動手的人,我真係覺得可能係有燥狂症,應該盡快搵社工求助。如果問題唔解決,而家bb 仲在肚內都係咁,第時bb 出世後,你地兩母子/女,就會係家暴受害人架啦!

首頁
23456...7

尾頁

跳至