想生BB

跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

hglovers 發表於 16-8-8 11:18
我剛剛8週發現空心胎,自然排出胎囊,但之後照超聲波發現仲有組織係入面,所以塞左藥出醫,到而家塞左兩日 ...

醫院無比意見你?

複式洋房

QQVICKY 發表於 16-8-8 13:08
醫院無比意見你?

醫院主診醫生好無情,做到慣曬唔會有同理心,因為我一早決定唔會做手術,淨係話你可以塞藥或者出院等佢排出,塞藥風險俾張紙我自己睇,一眼都無望過我對眼,企係度等我自己決定,其實我都唔知自己情況去到咩程度,要用咩方法最好,呢d真係政府同私家醫院既分別,反而實習醫生就好好。我唔係期望佢要安慰我,只係希望佢講多小小我情況同埋俾專業意見我啫...無奈...
而家俾左個樽我叫我有懷疑組織就即日拿番醫院,同埋約左月尾番醫院驗孕,睇番激素

大宅

hglovers 發表於 16-8-8 13:22
醫院主診醫生好無情,做到慣曬唔會有同理心,因為我一早決定唔會做手術,淨係話你可以塞藥或者出院等佢排 ...

咁不如你去私家 起碼唔會咁無助 一定比到答案你

複式洋房

hglovers 發表於 16-8-8 11:18
我剛剛8週發現空心胎,自然排出胎囊,但之後照超聲波發現仲有組織係入面,所以塞左藥出醫,到而家塞左兩日 ...

我啱嗰次小產, 塞咗一次藥但完全唔work.
之後覆診醫生轉口服藥俾我, 同一日嘅傍晚排咗胎組織出嚟。 之後等10日返醫生覆診, 點知仲未清得晒, 仲有少少同埋子宮內膜未去返正常嘅厚度, 所以醫生再開多次口服藥俾我。
一星期之後返去覆診, 終於清晒。
所以唔清未必一定要刮宮或吸宮㗎! 加油

大宅

QQVICKY 發表於 16-8-1 23:31
2次小產
第一次小產 空心胎
第二次小產 8周照 無心跳 停左係六周四

我兩次小產
第三次成功懷孕 bb已出世 現在八個月大 很健康 不要放棄 成功在前!祝早日成功到底(emoji)(emoji)

大宅

我剛剛睇完中醫,佢話我黃體素不足,所以兩次懷孕都早期流產。

我之後都不停上網搵資料,睇下有冇人同我一樣情況,其實我都好徬徨,一向身體差既我只係識不斷睇中醫調理,但可惜有中醫調理之下都第二次流產,感覺真係好痛苦同無助,直到剛剛又轉睇左另外一個中醫佢就話我黃體素不足,加上之前長期食西藥肝功能受損影響荷爾蒙,所以一懷孕到6-8週都係生長唔到

總結意見:有人講話飲滴雞精、懷孕前食阿士匹靈、葉酸等等⋯⋯亦有人講去台灣驗免疫系統問題,我真係好想順順利利生個B,都要受盡身心折磨,各位同路人,可唔可以比d指引我呀!

大宅

hellobaby12345 發表於 16-8-9 23:39
我兩次小產
第三次成功懷孕 bb已出世 現在八個月大 很健康 不要放棄 成功在前!祝早日成功到底(emoji)(emo ...

想問 你今次有無特別調理身體

大宅

QQVICKY 發表於 16-8-10 09:00
想問 你今次有無特別調理身體

我小產後黎第一次m就放胎
但我成個孕期有食亞士匹靈

複式洋房

唔使灰心,加油

複式洋房

木仔 發表於 16-8-10 08:32
我剛剛睇完中醫,佢話我黃體素不足,所以兩次懷孕都早期流產。

我之後都不停上網搵資料,睇下有冇人同我一 ...

我估我類似 今年兩次啦
第一次宮外孕 啱啱第二次就發現黃體指數番得唔好所以响七周自然流咗 我都好想知可以做咩令黃體好d
我問過醫生係咪我身體出現問題 佢就話呢d係一早整定嘅

別墅

我上個月都自然流產左,當時六週,隔一個星期就搵中醫開始調理身體到宜家都睇緊,早幾日開始來番經期,但好少好少,想問下是否正常?
另外,當時最後覆診時醫生開定了一包葉酸給我,叫我下次再有時就食,咁我是否宜家可以開始食定先?準備再懷孕前就可以食定先是嗎?

大宅

Nataliepo 發表於 16-8-10 14:44
我上個月都自然流產左,當時六週,隔一個星期就搵中醫開始調理身體到宜家都睇緊,早幾日開始來番經期,但好少好 ...

準備有Bb 三個月前已經可以食

別墅

咁我開始食定先。
各位,繼續加油,唔好灰心,雖然我都唔細(35),但都仍有機會的

複式洋房

JCAirways 發表於 16-8-9 17:57
我啱嗰次小產, 塞咗一次藥但完全唔work.
之後覆診醫生轉口服藥俾我, 同一日嘅傍晚排咗胎組織出嚟。 之 ...

多謝sister你俾信心我,我現在睇左中醫,雖然未有排出任何野,但會搵個私家醫生照一照再睇下有咩意見俾我。謝謝你!

複式洋房

QQVICKY 發表於 16-8-8 13:37
咁不如你去私家 起碼唔會咁無助 一定比到答案你

我會呀,前日睇左中醫,會食埋呢幾日睇再去私家照一次再睇下點樣處理,希望清曬啦

複式洋房

邪童 發表於 16-8-10 12:30
我估我類似 今年兩次啦
第一次宮外孕 啱啱第二次就發現黃體指數番得唔好所以响七周自然流咗 我都好想知可 ...

複式洋房

邪童 發表於 16-8-10 12:30
我估我類似 今年兩次啦
第一次宮外孕 啱啱第二次就發現黃體指數番得唔好所以响七周自然流咗 我都好想知可 ...
我同你情況好似,第一次宮外孕,第二次冇心跳。
你怎樣知道自己黃體唔好,係去抽血知道?

複式洋房

Man_So 發表於 16-8-10 19:08
我同你情況好似,第一次宮外孕,第二次冇心跳。
你怎樣知道自己黃體唔好,係去抽血知道?

係呀 因為之前宮外孕 所以一知就抽血睇下 黃體指數升得1.6倍 最後見到閃閃 不過就過唔到8週

複式洋房

邪童 發表於 16-8-10 19:22
係呀 因為之前宮外孕 所以一知就抽血睇下 黃體指數升得1.6倍 最後見到閃閃 不過就過唔到8週
...

你係一知懷孕就去驗血?正常黃体係幾多?咁醫生點講有冇藥可以食幫忙下?我都係二次了,第一次宮外孕我好恐懼,嚇到我頭兩年都唔敢試!真係唔想第三次

複式洋房

Man_So 發表於 16-8-10 20:10
你係一知懷孕就去驗血?正常黃体係幾多?咁醫生點講有冇藥可以食幫忙下?我都係二次了,第一次宮外孕我好恐懼 ...

知道就去驗血 因為陰超乜都睇唔到 抽血黃體指數
第一次 五百幾
第二次 八百幾
第三次 1千四百幾
佢地話要起碼一倍

首頁
23456...8

尾頁

跳至