時政擂台

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

引用:Quote:freshrose 發表於 16-9-7 17:13 請問

原帖由 MonsterREX 於 16-09-07 發表
點解唔拉得?只是香港沒有呢條法例
阿爺只是在忍,因為一直只是“說”而沒有實際行動
香港是中國一部分,“ ...
下,我地未到2047, 咁快一國一制,你的思想真可怕

侯爵府

引用:Quote:freshrose 發表於 16-9-7 17:13 請問

原帖由 MonsterREX 於 16-09-07 發表
點解唔拉得?只是香港沒有呢條法例
阿爺只是在忍,因為一直只是“說”而沒有實際行動
香港是中國一部分,“ ...
仲有原來香港唔需要法例,隨便就可以拉人,真係時光倒流返文革之前

珍珠宮

BK Milk勳章 畀面勳章

freshrose 發表於 16-9-7 20:12
仲有原來香港唔需要法例,隨便就可以拉人,真係時光倒流返文革之前

...

自從有黃狗官亂輕判/放生啲黃屍犯,香港已經變到比大陸更人治。自佔中開始,黃屍面前法律第二是常識吧!隨便襲警、傷人、縱火一樣唔需要受法律制裁,香港一早俾黃人攪到衰過文革。

侯爵府

引用:Quote:freshrose 發表於 16-9-7 20:12 仲有

原帖由 kikikay 於 16-09-07 發表
自從有黃狗官亂輕判/放生啲黃屍犯,香港已經變到比大陸更人治。自佔中開始,黃屍面前法律第二是常識吧! ...
咁都係,警察打人,高官整劏房出租,689 收5 千萬都不了了之,香港變成咁都唔止你口中黃屍出過力,政府都好努力推廣架

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

freshrose 發表於 16-9-7 17:11
你地咪勁喇, 人地收黑金就唔可以, 咁689 收5千萬又點解釋? 真係好雙重標準
...

689 有解釋,你唔接受啫!
最好大家都查,查個水落石出,重重判刑!

最憎講民主的人偏見,你用暴力係為香港未來,所以贏哂!

侯爵府

引用:Quote:freshrose 發表於 16-9-7 17:11 你地

原帖由 evip 於 16-09-07 發表
689 有解釋,你唔接受啫!
最好大家都查,查個水落石出,重重判刑!
真係好想有人可以查下689, 你咁民主你覺得咩機構去查下689 有無貪污好?

水晶宮

Miulo 發表於 16-9-5 05:31
不過今次結果會令人更失望,更多垃圾充斥

由A垃圾轉B垃圾罷了

水晶宮

MonsterREX 發表於 16-9-5 23:48
趕狗入窮巷
即使迫到中央出招,高高在上的香港人也只會覺得是被迫害,不是這些“議員”的好事。
也許,阿 ...

你講嘅根本是事實,2047一國一制指日可待,仲要係出師有名咁收返你地呀!
所以為自己打算一下吧

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

mlcbb 發表於 16-9-7 09:03
成日話人收黑金,有證據就去icac,無證無據你話佢地係外星人都得啦

建制一樣收緊維穩費,佢地又好好?
你都識講建制收的係維穩,係為左穩定香港/中國,但佢地收黑金係賣港,若兩者都沒有確實証據,明理人都不會賣港賊啦,香港亂真係香港之福嗎?

大宅

2018復活節勳章

啫喱黃 發表於 16-9-5 07:44
比眾志、熱血果D入到仲大劑,一唔合心意用區議員身分放火燒左立法會,跟住燒特首辦,再燒警局都似,我更唔 ...

香港只會永無寧日

珍珠宮

freshrose 發表於 16-9-7 20:33
咁都係,警察打人,高官整劏房出租,689 收5 千萬都不了了之,香港變成咁都唔止你口中黃屍出過力,政府都好 ...

你慳啲啦,警察係嚴正執法,制服啲暴徒!

珍珠宮

freshrose 發表於 16-9-7 20:33
咁都係,警察打人,高官整劏房出租,689 收5 千萬都不了了之,香港變成咁都唔止你口中黃屍出過力,政府都好 ...

仲有嗰5千萬係離職協議,人地澄清咗九世,連劣屍黨都做689唔入,你係咪唔識字所以冇睇報紙?

伯爵府

csdenis 發表於 16-9-7 16:06
哇你咁講野泛民建制都唔肯過你。政黨經費大部分係靠捐款。長毛個問題係佢以個人身份收錢(當然佢話係替社民 ...

呢D 咪政治係黑暗loh... 收得第三者錢, 係咪仲可以持平咁為市民做野??

仲要講到收政治捐款全無問題, 政府每個議員都有出糧, 仲有各類津貼, 點解仲要咁多錢?? 錢用左去邊??

珍珠宮

freshrose 發表於 16-9-7 20:53
真係好想有人可以查下689, 你咁民主你覺得咩機構去查下689 有無貪污好?

貪曾都俾人查到啦,如果有實俾人查到㗎!
點解咁耐都查唔到689痛腳啫?

伯爵府

kikikay 發表於 16-9-8 00:23
貪曾都俾人查到啦,如果有實俾人查到㗎!
點解咁耐都查唔到689痛腳啫?

ICAC 係直接向特首匯報, 要查689 係需要等佢下台, 貪曾一樣要等向下台先查

珍珠宮

mlcbb 發表於 16-9-8 00:27
ICAC 係直接向特首匯報, 要查689 係需要等佢下台, 貪曾一樣要等向下台先查
...

黃屍成日都話佢唔會連任成功,咁你咪放長雙眼囉,洗乜咁心急啫

禁止訪問

侯爵府

kikikay 發表於 16-9-8 01:26
黃屍成日都話佢唔會連任成功,咁你咪放長雙眼囉,洗乜咁心急啫

...
大鑊鳥,嗰五千萬五千萬五千萬handshake 咪有排loop? 分分鐘要loop到2047, OMG
永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

子爵府

414928 發表於 16-9-7 21:33
你都識講建制收的係維穩,係為左穩定香港/中國,但佢地收黑金係賣港,若兩者都沒有確實証據,明理人都不會 ...

嗯可能想亂世出英雄,香港人人皆英雄

子爵府

kikikay 發表於 16-9-8 00:14
你慳啲啦,警察係嚴正執法,制服啲暴徒!

我還嫌警察太溫柔,對暴徒就應該狠

首頁

尾頁

跳至