自由講場

跳至

首頁
23456...53

尾頁

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆樓主:

如去政府排,確診左就好快有治療。唔擔心,加油

伯爵府

有得醫,定啲。

男爵府

可以醫治的, 正面去面對, 祝福你早日康復.

侯爵府

冷靜,積極面對,唔好比自己打沉自己

永遠不要和白痴爭辯,因為他會把你的智商拉到和他同一水平,然後用豐富的經驗打敗你。

男爵府

Giant 發表於 16-9-9 17:37
個腦一片空白,上嚟發洩吓壓力。
點算? 幾多年命? 我唔捨得個仔同C6………
我要鎮定,唔可以俾仔知道。

男爵府

2024年龍年勳章 笑得好勳章

伯爵府

回覆 zone123 的帖子

祝妳找到合適的醫生, 撇除癌魔及早日康復.
可否講下點發現及有什麼徵兆

祝平安.

男爵府

回覆:確診胃癌,全身震緊

樂觀對病情有幫助架,祝福你早日康復,加油!

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

你之前話唔舒服.你check左仲係早期.一定醫番好.加油!唔好太擔心影響情緒.

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

加油,好多人支持你

禁止訪問

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

水晶宮

睇多個醫生攞多些意見醫治,祝早日康復

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆樓主:

有得醫,俾少少時間自己接受呢個事實,然後就樂觀面對。祝福你早日康復
“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

大宅

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

加油!祝福妳..早日康复!
[img]http://www.baby-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=212624&do=album&picid=839365[/img]

水晶宮

為你加油!先唔好自亂陣腳,吸一口氣放鬆,再諗諗點做,會不會睇多個醫生?加油加油!隨時上來呻,We will be with you!

公爵府

2024年龍年勳章

為左仔仔, 加油

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

祝福
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

男爵府

回覆 Giant 的帖子

我媽咪當年二期都醫得好,幫佢做手術係東區醫院嘅Department of Surgery 主管,但佢已經加入跑馬地私家醫院,相信政府醫院仍有好醫生,堅強樂觀戰勝癌魔,祝福你!
Life can only be understood backwards; but it must be lived forwards.

男爵府

樓主,你要加油,先多看一個醫生確認一下。唔知你會唔會信,去有機店買梳打粉,開水飲,令身體變得少酸性。同時改變一下飲食習慣。

另外要聽醫生指示,食藥。情緒不要大起大落,多諗好方面。

我有同事早前確實有肺癌,三十歲,個仔才一歲,做好治療,早三個星期已回工作崗位了。加油並祝福。

首頁
23456...53

尾頁

跳至