自由講場

跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

生完成副偈都唔同晒,甩頭髮、生痔瘡、皮膚乾……

####article/1526077/%E8%84%AB%E9%AB%AE5%E5%A4%A7%E5%BE%B5%E7%8B%80%20%20%20%E4%BA%82%E6%9C%8D%E4%BD%95%E9%A6%96%E7%83%8F%E6%9C%83%E4%B8%AD%E6%AF%92?itc=20004

公爵府

回覆樓主:

湊小朋友冇時間做運動做facial,但基本保養唔可以懶,每晚沖完涼搽護膚品,特別係眼霜,5分鐘點都抽得山。出門前用1分鐘搽防曬都夠啦~臨訓前玩電話15分鐘已經夠敷mask,怕訓著就鬧鐘,掉塊mask係床頭繼續訓。以前我仔bb,如果老公可以湊一陣等我沖涼先,我會敷住mask抱佢訓(黑媽媽佢睇唔到唔怕嚇親)

水晶宮

開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

emimi 發表於 16-10-26 17:38
湊小朋友冇時間做運動做facial,但基本保養唔可以懶,每晚沖完涼搽護膚品,特別係眼霜,5分鐘點都抽得山。 ...
哈哈...我之前放產假係BB一喊要食奶, 我就一邊開奶, 一邊去敷MASK, 佢飲完就啱啱好夠鐘洗. 所以放完假返工, D人都話我皮膚好咗.

男爵府

rainlamrainlam 發表於 16-10-26 12:41
岩岩30歲...

30歲?冇理由會殘!唔好比藉口自己!

公爵府

iris5a 發表於 16-10-26 17:25
謝謝回覆

我都係K FANS, 有時都會IHERB, 覺得K 有時都幾貴 (C9心態)

我買咗就會豪用,心態係用落自己塊面絕對值,同埋我次次都會問佢拎好多sample,有試用又會去拎,變相慳咗,可惜我至愛海藻mask停產了...

公爵府

好媽媽勳章

我都係約30歲,但又係勁殘,鬼咩,長期唔夠瞓,返工又忙又要OT,我好緊張個女d學業成績,所以日日收工仆返去睇功課,街都唔會去,每朝我又要勁早起身湊女返學一腳踢。我眼見身邊d朋友收工又約fd,乜都係交晒俾工人姐姐去跟,緊係靚啦

利申:女細個我係ftm,真係完全唔殘,夠瞓同唔夠瞓真係差好遠

水晶宮

回覆:有無做左呀媽既覺得自己個樣已經殘到無可挽救既地步?

禁止訪問

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆樓主:

生左都要努力keep下. 唔想比人感覺好殘

公爵府

回覆:rainlamrainlam 的帖子

剛生完就覺,而家2個上哂小學,雖然好忙但點都會花少少時間去保養,我都好懶只係沖完涼搽下sleeping mask

男爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

回覆樓主:

30啫!去剪個髮,搽下唇膏……由少做起,再做下Yoga及從食療落手改善,千祈咪自暴自棄~

大宅

Cheddar85ang 發表於 16-10-26 15:26
唔你真係一啲都唔懶
我都仔大女大,多咗時間,所以我都有keep。
係回想起好謝嗰段日子,真係眼皮長 ...

可唔可以分享吓你謝完果段時間之後點keep番好?

大宅

我!

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

lulumelody 發表於 16-10-26 14:56
me too 還有勞心勞力,要經常鬧仔女!

最傷係呢樣,一開聲鬧死好多細胞

公爵府

回覆樓主:

又攰又唔夠休息當然殘

珍珠宮

黑白豬 發表於 16-10-26 18:56
我都係約30歲,但又係勁殘,鬼咩,長期唔夠瞓,返工又忙又要OT,我好緊張個女d學業成績,所以日日收工仆返 ...

唔夠睡的話,就算冇生育過都一定殘。睡眠比任何護膚品重要,你要好好管理一吓時間。

侯爵府

iris5a 發表於 16-10-26 11:03
超殘

日日都累到唔想食唔想郁, 只想瞓

我working mum,身心疲累

水晶宮

nonono29 發表於 16-10-26 21:25
可唔可以分享吓你謝完果段時間之後點keep番好?

其實都係辭咗工後,個人放鬆咗,無再將心思放在工作上,感覺有活力咗,至少個腦無咁實。
後來正式無做,初時都係休息吓,之後覺得無咁累,就開始活動多啲。
游泳、跳健康舞、做gym及打羽毛球。運動後整個人充滿生氣,瘦咗又精神咗。

大宅

我唔會放棄治療,我番shift收左工食完飯陪完仔玩下就會自由活動時間敷mask做下運動

大宅

雖然生左仲瘦過未生,但個樣真係超殘,日日返工化晒妝,d同事都仲會問我做乜個樣咁殘,見一個問一個

我真係想講,我已經好努力化到自己精神d,但奈何個女七星女,身體弱,夜晚攝一攝就即刻傷風兩三個星期唔斷尾,次次唔係搞到氣管炎就中耳炎~仲要完全唔肯用睡袋,隔半個鐘就踢一次被,我就全晚無間斷咁幫佢蓋被~

經過三年既洗禮,無論我做幾多facial,著幾靚既衫,剪幾trendy既髮,都係得一個字「殘」

首頁
23456...7

尾頁

跳至