親子旅遊

跳至

首頁
23456...7

尾頁

男爵府

回覆 whyyou 的帖子

但現在開到成個網頁都有,點解無人舉報?

大宅

開心吸收勳章

有圖有真相
下次要偷6音拍片

公爵府

bblover123 發表於 17-2-28 23:14

網站只係上載資料,唔容易告得入。所以所謂嘅民宿唔會一開始就寫清楚地址。而且又唔算大奸大惡,警方亦唔會花大量時間處理。我屋苑都出過告示,提醒唔可以作商業用途。所以,己所不欲,我從來唔會考慮airbnb.

瑪瑙宮

大廚勳章

whyyou 發表於 17-2-28 22:01
唔好自己呃自己喇,其實你只要google一下就知東京大阪市區根本就冇合法民宿,airbnb上面嗰啲全部都非法咖 ...

如果我知我棟樓有呢類非法民宿。。。就算吾影響我都成日報。。。因為呢d不能放鬆,初期一兩户。。。見ok 又多d,所以初形時就要嚴捉。。。等佢d客被趕。。。吾好搞到雜晒棟大厦。。。

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

公爵府

引用:回覆 shinku 的帖子唔係呀,佢地在過關前,

原帖由 Marine125 於 17-02-28 發表
回覆 shinku 的帖子

唔係呀,佢地在過關前,已經有張好大O既紙,叫排隊的人準備酒店或者BNB BOOKING的收據 ...
咁奇怪?去咁多次日本未試過要check酒店收據喎!淨係入境表填地址就得。

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

bblover123 發表於 17-2-28 23:14

有人舉報過,但犯法既人太多,
邊捉到咁多
但你如果有留意,
間唔中就會有一單捉左見報架啦

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

早幾日睇過一個講airbxb 既節目,訪問幾個受害人。間屋污糟,爛,去到至話唔租已經係小事,有d 人租到間屋係廁所浴涼位隔離有條爆晒口既電線,有人入住時d 舊租客仲響度,有個美少女訓繄覺時個男屋主入屋坐響佢床邊摸佢又傾計。

佢地call airbxb, 一係冇人聽,一係解決唔到。寫劣評都冇用,因為屋主會删走劣評。唔知大家有冇留意果個網站真係冇乜劣評....

別墅

回覆 littledot 的帖子

要呀!在16年12月底入境大阪,排隊已經叫定入境遊客拿出酒店或AIRBNB收據,之後個關員仲好認真咁對個地址添

別墅

回覆 bosch 的帖子

我有寫過唔好嘅COMMENT,但就依然存在。
曾經想BOOK一間,但個個COMMENT都話唔好,所以冇BOOK到,是在SEOUL的

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

Marine125 發表於 17-3-1 09:48
回覆 littledot 的帖子

要呀!在16年12月底入境大阪,排隊已經叫定入境遊客拿出酒店或AIRBNB收據,之後個 ...
好認真對地址, 係咪對緊果D毒堀或者犯罪場所咋? 我諗CHECK邊間有犯法容易過CHECK邊間有做B&B....

別墅

回覆 goo_littlebb 的帖子

咁又唔知,因為張收據寫明係BNB,而前前後後好多人入境都係拿住呢張野,所以唔知佢地對乜野。

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

Marine125 發表於 17-3-1 10:02

咁又唔知,因為張收據寫明係BNB,而前前後後好多人入境都係拿住呢張野,所以唔 ...
唔定架,我之前去福岡,係 book 正規酒店,
佢都一樣對好耐

最攪笑係攞行李過海關,
個海關仲要用日文問我去邊,
我都唔知點答佢,咪用日文答「福岡」羅,
之後佢就要開我行李睇

我心諗,我黎日本旅行係福岡機場入境,你想我答你乜姐,
唔通我係日本入境然後答你我打算去台灣玩呀??

男爵府

回覆 bosch 的帖子

咁,不如提議版主開個 bnb 的 forum

男爵府

回覆 Marine125 的帖子

但如果去到先知,咁點做?

別墅

回覆 bblover123 的帖子

但入境紙一定要填會住邊架

男爵府

毒販大把錢,自己開間假的 BnB,發張收據,海關都查唔到。

禁止訪問

大宅

因為我好怕住酒店,最近去日韓台甚至澳洲都係book airbxb同hoxeaway,
So far好好彩冇試過出事
不過我book之前都盡量揀啲有用家comment既。

大宅

bosch 發表於 17-3-1 09:11
早幾日睇過一個講airbxb 既節目,訪問幾個受害人。間屋污糟,爛,去到至話唔租已經係小事,有d 人租到間屋 ...

係喎,你講開又好似呢個網站真係唔覺有乜劣評,睇親都係好評咁喎。
乜屋主可以删人哋D評價咁離譜,呢D唔係admin right 嘅咩?咁以後睇佢哋D評價都無乜參考價值。

珍珠宮

野又爛 又污糟 唔駛錢, 我都唔住
即時退貨啦! 你仲訓到咁多日 1晚都想死 自己墊褸,又唔咁轉身

首頁
23456...7

尾頁

跳至