美容扮靚

跳至

首頁
23456...7

尾頁

子爵府

masaki126 發表於 17-5-10 00:52
圖左唔係之前..圖右唔係之後咩...
我睇係圖左(眼袋大d,虎紋勁d.......)

比你咁講一講又好似係……
你搞到我而家撲朔迷離喇!
我唔識呀……純粹覺得圖左靚女少少咋

侯爵府

我俾人夾住買了一枝噴面一枝洗面膏。

噴面枝野立到嘔,噴完痴手。

洗面膏有一陣奇怪的好似尿味,有咪有尿素? 我見有d日本化妝品有尿素。洗面膏全白一枝,唔知佢成份,但 400 幾蚊,不想掉依家用來洗腳。

大宅

ope 發表於 17-5-10 02:05

點解會比人夾住迫買?咁慘$400~洗腳

水晶宮

jesswu 發表於 17-5-10 01:03
比你咁講一講又好似係……
你搞到我而家撲朔迷離喇!
我唔識呀……純粹覺得圖左靚女少少咋:sweati ...

我又係以為右圖眼肚細左,白左,以為右圖後after....都話我分唔到

水晶宮

ope 發表於 17-5-10 02:05

尿素冇味,唔排除有人將尿同尿素混淆
如果係大陸野乜都有可能

good_pig    發表於 17-5-22 22:22

珍珠宮

35# 我估右邊係after,比左邊眼袋細左+虎紋淺左

侯爵府

jesswu 發表於 17-5-10 00:01
但我分到wor...圖左係咪其實後生d,輪廓修番d,皮膚滑d,鼻細左、頸紋淺左同埋雙下巴修左……
...

佢張圖左右反轉左咁喎....另一邊左面係左邊,另一張左面係右邊.... 修左眉...

水晶宮

回覆樓主:

賣傳銷產品嘅人真係好勇,下下出真面目示人,展示無比自信和高度良好自我感覺! 真心佩服。
我用左skincare咁多年,都未曾感受過護膚對我有咩大改變,只係覺得有做總好過冇做,盡下人事…

珍珠宮

Elenalan 發表於 17-5-10 11:54
賣傳銷產品嘅人真係好勇,下下出真面目示人,展示無比自信和高度良好自我感覺! 真心佩服。
我用左skincare咁多年,都未曾感受過護膚對我有咩大改變,只係覺得有做總好過冇做,盡下人事…
起碼眼霜對你work

水晶宮

greentea000 發表於 17-5-10 12:00
起碼眼霜對你work
搽護膚品只係會冇咁快變差...但40歲人冇可能變番30歲...
人只會一年比一年老...比同齡冇大落後已經算係有效...

護膚唔應該太盲目追求不切實際的要求..

我家姐40+, 佢零護膚, 都冇眼紋...咁樣比較, 我d錢使得唔值...

珍珠宮

回覆 Elenalan 的帖子

但係佢有無你咁惡劣工作環境?

當然只可以同同年齡層相比

水晶宮

greentea000 發表於 17-5-10 12:13
回覆 Elenalan 的帖子

但係佢有無你咁惡劣工作環境?
咁佢又唔使曬, 真係差好遠...
我出入地盤, 見到地盤d女仔EO, 睇住佢地後生靚女, 曬到d皮膚柴皮咁...殘得好快...

子爵府

Elenalan 發表於 17-5-10 12:05
搽護膚品只係會冇咁快變差...但40歲人冇可能變番30歲...
人只會一年比一年老...比同齡冇大落後已經算係有效 ...

以前我同你家姐一樣零保養,三十歲前係咩都冇搽,三十歲後客串式買一樣半樣人氣產品(例如ANR、EA cerimide、skII神仙水),中意就搽下,貪靚果日就搽下……
係防曬出街就一定搽,唔係為貪靚,純粹係我由細到大唔曬得,一曬就敏感……

生完個女全職湊,更加唔理,連鏡都冇照咁滯……
係四十二歲果年驚覺有斑,個女又開始大,果下叮一聲開始注重自己個樣,同埋眼見好多朋友生完B之後變曬大媽,好驚……

我個人覺得,女人keep係需要,但keep的落力程度同效果唔一定成正比……撇開太severe的環境因素,我覺得一個人的老化速率同基因關係會大d,即係有人生完一個成肚花曬,有人生幾個個肚都滑嘟嘟,睇下自己阿媽,大約可以估到第時自己老d會點……

除左護膚,我信運動同飲水有幫助,我慶幸我一向有做呢兩樣野(我每日飲2至3公升水),就算唔會因為咁靚左後生左,都一定會精神d活力d……
而家我會投放有限度的時間和金錢用skincare(一個月限死$500至$800),留力做適當醫美laser, hifu果d,效果wise呢d療程會有效過搽貴野,當然所涉風險亦會大d……

大宅

Elenalan 發表於 17-5-10 11:54
我用左skincare ...
skincare..我覺得係有用既..當然無可能話年輕10年啦.eg:
好乾時做個mask..自己都會feel到無咁乾...
美白..做面色通透.光澤都ok...但去斑就無可能全部去到.
eyecream更加-0-....唔好講唔用..有時買錯/唔好用個d...一用就知..d眼袋/眼紋走晒出來

當然仲有d人..天生麗質咩都唔用都好好..但呢個應該會係40-45歲慢慢改變....因為大家都敵唔過老~_~

大宅

jesswu 發表於 17-5-10 14:23
以前我同你家姐一樣零保養,三十歲前係咩都冇搽,三十歲後客串式買一樣半樣人氣產品(例如ANR、EA cerimide ...
我生完我個仔..3年已經出斑啦....
不過我30歲已經開始係出面做facial...做機個d...咁多年..都keep到無紋個d.
至於laser個d...都唔會成日做...停左幾年.今年又做番.....

唉...女人真係多野搞..樣呀.身材呀....

男爵府

我朋友都係做呢行,佢一直都講到呢支野有幾好,身邊所有人都轉哂用佢,用一支噴噴其它護膚品都唔洗用就有效果,講到好似神仙水咁...咁其他護膚品就唔洗生存啦!而且,我跟朋友仲上過呢間公司上化妝班一次,試用完佢D化妝品,我發覺又不是想像中咁好!所以佢好唔好用,真係要自我行量啦..

男爵府

我信~~~佢支野無用

子爵府

masaki126 發表於 17-5-10 17:58
我生完我個仔..3年已經出斑啦....
不過我30歲已經開始係出面做facial...做機個d...咁多年..都keep到 ...

我生完個女4年左右開始浮d斑出來……
我覺得係年紀+生完小朋友荷爾蒙變化的影響所造成……
我一向冇做facial,係舊年開始做1064打斑,skincare都係近兩年先開始用……

你講得啱,40打後先見真章,30幾分別唔會太大,40係走樣急速期,keep到唔走樣果個就跑贏

我覺得keep不keep到係7分先天3分努力,同埋女人千祈不要身材走樣,其實只要keep到著衫好睇,自自然然就會比人感覺young d....所以我堅守條腰唔可以過25吋

水晶宮

jesswu 發表於 17-5-10 19:37
我生完個女4年左右開始浮d斑出來……
我覺得係年紀+生完小朋友荷爾蒙變化的影響所造成……
我一向冇做faci ...

身形我就一向差唔多,但我d斑都係生完B先浮哂出來

子爵府

Elenalan 發表於 17-5-10 19:54
身形我就一向差唔多,但我d斑都係生完B先浮哂出來

Jm...身型其實係極極極重要呀!可能你生完B都身型都冇走過樣你唔知身型差對外觀有幾大威脅性……我一向瘦底成世未肥過,生完阿囡肥左3年幾……講緊只係肥左廿零磅,但已成個格局好唔同,入大媽列了

首頁
23456...7

尾頁

跳至