想生BB

跳至

首頁
23456...7

尾頁

別墅

Poohpooh12345 發表於 17-11-7 17:21
想問JM係邊間做IUI而又成功左?
我黎緊1月想試做iui,但唔知搵邊間好
我CHECK晒所有野係正常,輸卵管都通, ...

我第一胎都係搵董醫生做左一次iui就成功左 而家想追第二胎 早幾個月做左一次natural iui失敗左 而家做梗第二次用針藥嘅 希望齊齊成功!

Btw 我老公形態都係麻麻地

大宅

Ahbi112 發表於 17-11-11 12:08
我第一胎都係搵董醫生做左一次iui就成功左 而家想追第二胎 早幾個月做左一次natural iui失敗左 而家做梗第 ...

介唔介意講你第一胎當時幾多歲?當時咩原因你會做iui既?

別墅

Poohpooh12345 發表於 17-11-11 15:26
介唔介意講你第一胎當時幾多歲?當時咩原因你會做iui既?

第一胎嗰時33歲 當時試左大半年都未成功 又好想有小朋友 同時明白時間好重要 所以決定去搵董醫生幫手

大宅

Ahbi112 發表於 17-11-12 21:47
第一胎嗰時33歲 當時試左大半年都未成功 又好想有小朋友 同時明白時間好重要 所以決定去搵董醫生幫手
...

你老公形態麻麻,咁你第一胎有無比supplements 你老公食?

別墅

Poohpooh12345 發表於 17-11-12 22:13
你老公形態麻麻,咁你第一胎有無比supplements 你老公食?

有呀 嗰時食茄紅素同蠔皇素 同埋盡量早啲訓

大宅

Ahbi112 發表於 17-11-13 08:00
有呀 嗰時食茄紅素同蠔皇素 同埋盡量早啲訓

我老公而家同我睇緊中醫,唔知可唔可以再食supplement呢

大宅

Poohpooh12345 發表於 17-11-13 09:09
我老公而家同我睇緊中醫,唔知可唔可以再食supplement呢

我老公睇中醫加supplement. 相隔一1小時吃

大宅

breadmother 發表於 17-11-15 14:09
我老公睇中醫加supplement. 相隔一1小時吃

中醫都話可以照食

別墅

我係11月開始係仁安做IUI, 醫生比左5日藥+2日針藥, 今日食第5日藥喇, 聽日(23/11)就第1次自己打針, 好緊張~

男爵府

Rencyyeeyee 發表於 17-11-22 21:26
我係11月開始係仁安做IUI, 醫生比左5日藥+2日針藥, 今日食第5日藥喇, 聽日(23/11)就第1次自己打針, 好緊張~ ...

打之前真係好驚...不過打左你就會覺得自己好叻叻加油

別墅

回覆 felixsky 的帖子

多謝你呀, 我會努力我老公學左幫我打..自己真係唔敢..

男爵府

Rencyyeeyee 發表於 17-11-22 22:49

多謝你呀, 我會努力我老公學左幫我打..自己真係唔敢.. ...

你老公真係好,我老公見到支針已經走左出廳...佢話打完先好叫佢入房

別墅

你老公好搞笑請教下~你做iui做到邊個step呀? 我星期六再去見醫生,唔知下一part應該做D咩既呢?

男爵府

Rencyyeeyee 發表於 17-11-23 10:02

你老公好搞笑請教下~你做iui做到邊個step呀? 我星期六再去見醫生,唔知下 ...

我其實係做natural iui架,我4號做架,宜家已經我放精前無打針食藥,我只有一粒卵架喳不過醫生話我粒卵靚所以建議我做iui。不過做完之後返到屋企要隔4日打一次安胎針,支針其實同你個支好似一樣。你打完破卵針見醫生佢應該安排時間同你放精,我個醫生幫我mon住粒卵,放精之前都會照一照超聲波睇下排左未,甘岩個時照到排緊,佢就話時間岩岩好

別墅

你醫生好好呀,同你跟得咁足,你都好叻,靚既1粒都夠晒 你都係仁安做架?唔知星期六照,我D卵長大成點呢?!我已經33y, 今次試第1次,我都有心理準備唔得

大宅

felixsky 發表於 17-11-23 10:12
我其實係做natural iui架,我4號做架,宜家已經我放精前無打針食藥,我只有一粒卵架喳:happ ...

Natural iui bingo 好叻呀!你醫生真是跟得好足喎是邊個醫生?

男爵府

Rencyyeeyee 發表於 17-11-23 11:38
你醫生好好呀,同你跟得咁足,你都好叻,靚既1粒都夠晒 你都係仁安做架?唔知星期六照,我D卵長大成 ...

我唔係仁安做架,我在中環勝利做。我之前都諗住睇董醫生不過佢有排排,所以我咪諗住搵另一個醫生睇住先驗下自己身體有無問題先囉。睇呢個醫生第一日同我照卵話粒卵17.5mm, 第二日再返去照19.3mm,之後佢就建議我第三日一早做iui, 前後3日搞惦哂我都覺得好快

男爵府

breadmother 發表於 17-11-23 12:45
Natural iui bingo 好叻呀!你醫生真是跟得好足喎是邊個醫生?

係男醫生來架蔡醫生

大宅

felixsky 發表於 17-11-23 13:08
係男醫生來架蔡醫生

價錢係咪貴過仁安?起碼佢Mon 住粒卵,我第一次看董醫生做natural 都冇話粒卵幾大就估幾日后可以做。有時諗仁安可能太多人,好多野都憑經驗估

男爵府

breadmother 發表於 17-11-23 13:17
價錢係咪貴過仁安?起碼佢Mon 住粒卵,我第一次看董醫生做natural 都冇話粒卵幾大就估幾日后可以做。有時 ...

我加埋哂所有驗血同埋診金超聲波藥錢around $12000, 不過如果你已經驗哂AMH個d就會便好多,佢做一次iui 收$3000,另外勝利收book房加儀器費$2000幾,所以如果你剩做應該只係around$6000。我都聽好多人講在仁安做之前唔會再照超聲波睇下粒卵排左未,所以我見我醫生有甘做我都好開心因爲我都一心諗住佢唔照架啦⋯⋯

首頁
23456...7

尾頁

跳至