想生BB

跳至

首頁
23456...8

尾頁

大宅

tcms16 發表於 18-1-31 23:17
點解做埋ivf 都唔得?醫生有冇解釋

ivf唔係一定得,醫生話無原因。

大宅

回覆樓主:

早幾個星期,我知道我有個朋友有咗bb,佢又係小產完之後好快就有左 。而我試咗好耐都冇 bb, 當我知道咗之後, 打後嗰一個禮拜,我日日喺屋企喊

大宅

CS008 發表於 18-1-30 15:47
最常聽到嘅係:你地好快啲搞搞佢,做人仔喎,等飲你地百日宴呀⋯⋯我心諗,我生到請你飲唔要人情又點話,問 ...

唉,一見到你咁打,我又想喊

用戶要求終止服務

coiecheung 發表於 18-2-1 00:58
ivf唔係一定得,醫生話無原因。

咁你有冇試過?起碼試過都唔得對自己都唔會後悔,如果唔係會後悔

用戶要求終止服務

光感美白 發表於 18-2-1 02:06
早幾個星期,我知道我有個朋友有咗bb,佢又係小產完之後好快就有左 。而我試咗好耐都冇 bb, 當我知道咗之後 ...

咁你有冇看下不育醫生了解下?

用戶要求終止服務

Sa97 發表於 18-1-31 19:19
我同大家都一樣自己想有又未有,遲結婚過我果d 朋友都生埋,真係唔想知人地野,自己又心up. 結左婚三年半都 ...

你今年幾歲?唔得就唔好浪費時間,直接ivf. 我自己都係ivf 成功的,2014年5月做,2016年6月先成功,不過我係醫生問題先要兩年先成功,我轉左醫生之後就一take pass

大宅

光感美白 發表於 18-2-1 02:06
早幾個星期,我知道我有個朋友有咗bb,佢又係小產完之後好快就有左 。而我試咗好耐都冇 bb, 當我知道咗之後 ...
雖然呢度大家唔認識,但起碼可以講心入面嘅野,想喊就喊,喊完搵老公錫返就無事喇,大家一齊加油,樂觀面對,我比起以前放寬心左好多,醫生都話我仲後生,可以俾自己試埋今年,真係唔得就考慮ivf

大宅

coiecheung 發表於 18-2-1 00:54
你婆婆好好呀,好錫你…但你媽媽講野真有點過份,如果我媽這樣話我無用,我唔會再同佢講生仔事…已經唔開 ...
婆婆好開明,幾個姨姨都知我情況,有時家庭聚會,佢地都會叫我唔好諗太多,仲成日安慰我,有小朋友都唔係想像中咁好架咋,無晒自由....唯獨係我阿媽成日話我,兩次經歷之後,我阿媽算對我好左,初初結完婚佢會打我個肚,話我咁耐無聲氣、無鬼用、唔爭氣、蛋都生唔到隻.......真係好hurt

複式洋房

回覆 tcms16 的帖子

36了,睇左兩個醫生都話仲有時間可以自然試下先,但我唔想再繼續等了,黎緊會睇醫生,希望兩三個月內開始 ivf.
你之前第一個醫生用左兩年中間有冇D 咩唔妥/ 做完ivf 身體有冇唔舒服? 請問最後做左幾次成功? 上網睇有案例第11次先成功,生b條路真係唔易行

大宅

CS008 發表於 18-2-1 09:36
雖然呢度大家唔認識,但起碼可以講心入面嘅野,想喊就喊,喊完搵老公錫返就無事喇,大家一齊加油,樂觀面對 ...

我想自然,我覺得,可能我無兒女命……

大宅

tcms16 發表於 18-2-1 08:48
咁你有冇看下不育醫生了解下?

我有卵巢多囊症

大宅

CS008 發表於 18-2-1 09:41
婆婆好開明,幾個姨姨都知我情況,有時家庭聚會,佢地都會叫我唔好諗太多,仲成日安慰我,有小朋友都唔係想 ...

你媽真過份,再係咁就唔好再同佢講生仔事。
我只係我媽知咋,其實我媽都想講比我d阿姨知,佢忍得好辛苦 係我禁住佢唔比佢講,生仔事盡量唔比人知最好,知道後咪又不停問,又唔係幫到我。
我妹都知,我叫佢唔講佢都話咗比佢d朋友知,激死我

大宅

coiecheung 發表於 18-2-1 15:27
你媽真過份,再係咁就唔好再同佢講生仔事。
我只係我媽知咋,其實我媽都想講比我d阿姨知,佢忍得好辛苦 : ...
所以有時真係唔想同阿媽講咁多,但唔同佢講,佢定時定候又會問下你,唔應佢又唔係,我都試過發脾氣,叫佢唔好再迫我,但佢過一排又好似唔記得又再講講講......

大宅

光感美白 發表於 18-2-1 14:37
我想自然,我覺得,可能我無兒女命……
唔好咁講,或者俾個限期自己,再試自然唔得,就俾次機會自己試一次人工,真係唔得,就同老公二人世界開開心心咁過,點做都好,最緊要開心,同身體健康

複式洋房

回覆 CS008 的帖子

如果我媽咁對我,我會唔睬佢避開佢一排,咩都唔同佢講,不過我自細都好反叛

大宅

Sa97 發表於 18-2-1 17:21

如果我媽咁對我,我會唔睬佢避開佢一排,咩都唔同佢講,不過我自細都好反叛
佢唔係過來人,點會明丫,佢個年代話生就生,成日同我講以前啲人一唔避就中,邊有而家咁多野,佢連宮外孕都未聽過,唔明點解會係條輸卵管度著床,個陣我解釋左好耐

複式洋房

回覆 tcms16 的帖子

醫生說機會率問題,而且我們已36歲,C6丁丁差,都知機會微。現在先調理好身體,睇下會唔會做多次IVF。

大宅

CS008 發表於 18-2-1 16:22
所以有時真係唔想同阿媽講咁多,但唔同佢講,佢定時定候又會問下你,唔應佢又唔係,我都試過發脾氣,叫佢唔 ...

佢再問你,你發悔氣講返佢d說話…我無用 我唔爭氣……睇下佢點

複式洋房

以前d 人咁早結婚又冇咁多野玩自然早訓 d 精卵質素都好 d 啦,咁古代都冇cancer 冇愛滋而家個社會咪又有,時代唔同物質唔同生活唔同不能相提並論。 有苦自己知,好彩我地可以互相支持打氣

大宅

Sa97 發表於 18-2-2 00:39

以前d 人咁早結婚又冇咁多野玩自然早訓 d 精卵質素都好 d 啦,咁古代都冇cancer 冇愛滋 ...

同埋以前d人20拎歲就結婚,現在d人就遲結婚,遲生仔,又大壓力……同埋電話都有影響

首頁
23456...8

尾頁

跳至