夫婦情感

跳至

首頁
23456...15

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章

Pingvin 發表於 18-3-5 20:20
壓力方面雖然唔係財政,不過呢排真係有d唔正常地大,佢後來有同我講返。
我接受唔到新婚個幾月諗離婚,我想 ...
如果你真係想比多一次機會佢,你應該好嚴厲咁同佢傾一次,以後亦唔可以有同樣事情發生

子爵府

回覆樓主:

你要同屋企人講,我怕有日佢失控,真係死咗都唔知乜嘢事。

男爵府

回覆樓主

好恐怖 樓主,你冇事呀嘛?呢個時候都係返自己屋企地避下好啲

複式洋房

回覆 jamlee309 的帖子

我唔敢話比爸爸媽媽知,佢哋都年紀大血壓高心臟唔好,我怕刺激佢哋,仲要個幾月前老公先喺婚禮時比咗個好感人嘅致辭,答應佢哋會比幸福我,爸爸媽媽都好鍚我老公,當佢仔一樣看待,而且佢哋都一直好想抱孫,依家比佢哋知道佢咁樣對我,我好難想像後果。
我都覺得佢好自私,可笑嘅係佢知我唔肯食藥嘅時候,竟然話我自私。

我唔知呢段婚姻點行落去,新婚已經咁,條路只會越嚟越難行。我今日個腦一直諗返起佢對我做過嘅事,個頭好痛退唔到燒,身心疲累。

十年修得同船渡,百年修得共枕眠,我一直覺得同佢嘅緣份好難得,誰不知原來係個天同我開玩笑。

複式洋房

回覆 drumay 的帖子

我都諗住喺娘家避一排先,要忍住喺爸媽面前扮無事真係唔易。

大宅

回覆樓主

都已經唔關計唔計安全期、帶唔帶套、生唔生仔住嘅問題啦

一個男人,可以咁樣對你完全冇理你感受,咁樣處理問題。。。你應該好好諗清楚,哩次只係一個開始。。。

伯爵府

畀面勳章

Pingvin 發表於 18-3-5 10:12
新婚個幾月,原本好sweet,但因為一次記錯安全日子有unprotected sex,老公驚會依家有BB要求我食事後丸,我 ...

咁的男人,尼件事後,唔好生bb住!
考慮清楚是否仲一齊!
失婚唔可怕,嫁錯人最可怕!
佢唔愛你!成件事係好殘忍

伯爵府

畀面勳章

回覆樓主

事後藥其實係打胎藥一種!
食完將個經期推前!令子宮內膜剝落,
提早月經!唔比受精機會!受左精都因為內膜唔夠或經期中,唔會成功著床!
咁強勁的藥!影響重大!傷子宮!
佢真係好狠心對你!

男爵府

Pingvin 發表於 18-3-5 10:12
新婚個幾月,原本好sweet,但因為一次記錯安全日子有unprotected sex,老公驚會依家有BB要求我食事後丸,我 ...

值得開心既係咁快已經睇到唔順佢意既後果,你都係諗下呢個人可唔可以一世仲好過再諗生bb,新婚無耐已經咁癲,日子再耐d難保會點.....保重

男爵府

Pingvin 發表於 18-3-5 22:30
回覆 jamlee309 的帖子

我唔敢話比爸爸媽媽知,佢哋都年紀大血壓高心臟唔好,我怕刺激佢哋,仲要個幾月前 ...

你唔同父母講,他日你老公發起癲黎打到你入醫院,甚至死埋,你父母仲大刺激。又或者你喺佢地面前扮無事,到第日一下子就話離婚,佢地完全之前唔發現有問題,到時父母係年紀更大同刺激更大,今日隱瞞究竟有咩好處?
除非你話老公已經認錯去睇緊醫生,否則你對父母嘅大話只會愈講愈多...

複式洋房

回覆 KILW 的帖子

佢到依家都仲同我堅持事後丸喺科學上係無害...... 佢真係唔知自己錯咗d咩。點解會咁......

洋房

回覆樓主

講堅,突然殺人個啲往往都係一時火遮眼,平日又好正常,嘅人。(過往大把殺人犯例子)尤其是你話佢平日好sweet,之前又好滾動個啲,呢啲人做事處心積慮,諗過度過先做。如果眼見事情同佢諗法不一,絕對堅持到底,不擇手段反抗。

我幾肯定佢之前對你超好,又會處心比驚喜你咁。到你地住埋一齊有磨擦你就(奶)哂嘢啦。過幾年一旦開始淡,第一個害你呀。

自己小心啲。

複式洋房

好多謝大家嘅建議,點醒我好多嘢,我會試吓同老公傾吓睇吓點,爸爸媽媽方面的確遲早都要比佢哋知。

男爵府

Pingvin 發表於 18-3-5 10:33
佢之前無試過咁,不過我知佢呢排壓力好大。其實佢喺屋企時間好少,工作上又咩都唔同我講,問佢有咩可以幫到 ...

真心建議你,儘快離婚,否則後悔莫及

男爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主

就算暫時唔想生BB都無理由失控成咁,換係我會考慮分開

子爵府

回覆樓主:

其實我覺得你比較麻煩既然大家依一刻冇共識係要有既點解你自己堅持唔肯食呢? 仲要攪足3個鐘成件事我睇落好白痴你好似個細路要氹食藥同大人糾纏, 然後見人冇野又跟出食飯係咪on9架? 講到尾最後咪又係要食點解唔可以快快趣攪惦係要人發癲攪到大家唔開心? 我覺得你本人應該要檢討下先。淨係見你係到糾纏果幾個鐘已經覺得係弱智, 唔好話對住你老公精神失常辛苦, 對住你啲長唔大唔成熟既人先最難頂

red_bean_ding    發表於 18-4-6 14:34
goat    發表於 18-3-16 10:25
學會放下    發表於 18-3-12 09:52
JX2BB    發表於 18-3-6 11:56

翡翠宮

1. 新婚幾個月絕對唔建議咁快有BB
2. 絕對唔會用安全期呢D咁原始既避孕方法

珍珠宮

好痴線
禁錮你
想綁住你
迫你食藥
叫你有左bb就落

暴力+冷血既人睇唔到佢愛你
有人話個男人信安全期蠢,唔關佢事架,有得爽有得內射梗係爽左先算,佢都講到明,有左b唔想要咪落左佢
樓主你想生bb都要同老公有共識,你都唔保護自己唔錫自己,個男人更加唔會錫住你,有咩事從來傷心傷身都係女人,樓主自求多福

複式洋房

樓主,建議你同C6 去家計會諮詢下姑娘或醫生既意見,等專業人士話你知究竟事後丸有咩副作用,好過你同C6 堅持己見。其實好多人食過,都無問題。

你C6 似係有情緒問題,雖然佢令你好傷心,但真係要搵方法解決。唔係一味責怪佢錯

複式洋房

回覆樓主

樓主希望你了解左老公因咩事呢排咁燥先,再傾下佢想幾時要小朋友?俾佢見到你對佢嘅支持,再溝通效果會好好多。
好多人都驚你將來有家暴,但其實好多家暴都可以預防。

首頁
23456...15

尾頁

跳至