家庭理財

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

chasiusiu 發表於 18-4-30 19:21
之前都可以係微信買到高息產品,但近幾個月唔可以買了

昨日先買左

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

回覆 cattz288 的帖子

真係一額汗! 原來之前實名左既大6支付寶, 同HK支付寶係兩個AC黎, 之前實左名果個係可以存余額宝, 但用HK支付寶黎LOGIN, 係唔比港人存的! 雖然已有大6戶口同電話號碼!唔理喇, 驚驚, 都係提現返算喇拎去WECHAT存安全D

放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mandy952 發表於 18-4-30 19:42
昨日先買左
我啱啱都試入左100蚊
放下自在

琥珀宮

cattz288 發表於 18-4-30 21:32
我啱啱都試入左100蚊

我都係100元

象牙宮

circleda 發表於 18-4-29 20:02
無奶油喎,我係支付寶裡面記錄一定係回鄉証。

你綁上國內銀行卡未?

係!新認證既大6 alipay已經開唔到余額寶
放下自在

大宅

fanny918 發表於 18-4-27 11:01
我早几年開左平安銀行,宜家做的半年理財保本有4.3釐左右,可能有D銀行會高小小,不過費事煩差唔多就算。另 ...

請問微信寶4%點做架?
另貨幣基金是指匯率?

男爵府

cattz288 發表於 18-4-30 21:32
回覆 cattz288 的帖子

真係一額汗! 原來之前實名左既大6支付寶, 同HK支付寶係兩個AC黎, 之前實左名果個係 ...
WECHAT比支付寶安全?我仲想搞個支付寶實名

象牙宮

北島 發表於 18-5-2 12:40
WECHAT比支付寶安全?我仲想搞個支付寶實名

wechat銀包可login後轉銀包地區! 支付寶分兩個app! 之前我用香港信用咭實名, 所以名係英文, 但之後加大6戶口, 又要對返回鄉咭名(即係中文), 所以變成國內alipay都有兩個戶口! 哎~好混亂
放下自在

男爵府

cattz288 發表於 18-5-2 13:02
wechat銀包可login後轉銀包地區! 支付寶分兩個app! 之前我用香港信用咭實名, 所以名係英文, 但之後加大6戶 ...
噢,咁我考慮轉開wechat

象牙宮

北島 發表於 18-5-2 13:06
噢,咁我考慮轉開wechat

其實你開左大6戶口, 就alipay同wechat都可開通! 到時用邊個都得! 不過之前兩邊都可以用hk card實名先整左我呢d古怪戶口出黎
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 18-4-30 22:16
係!新認證既大6 alipay已經開唔到余額寶

係,我早幾日上嚟問,班jm係咁質疑我
我已做曬要做的都開通唔到

象牙宮

豬仔嘜 發表於 18-5-2 15:11
係,我早幾日上嚟問,班jm係咁質疑我
我已做曬要做的都開通唔到
...
我懷疑佢又改左POLICY
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 18-5-2 15:47
我懷疑佢又改左POLICY

都唔駛懷疑,一定係改了

象牙宮

豬仔嘜 發表於 18-5-2 15:54
都唔駛懷疑,一定係改了

用wechat喇! 唔駛9點搶買
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 18-5-2 16:03
用wechat喇! 唔駛9點搶買

Wechat也不行鳥

象牙宮

豬仔嘜 發表於 18-5-2 16:54
Wechat也不行鳥
下?! 又係話不受港人玩?
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 18-5-2 17:58
下?! 又係話不受港人玩?

係呀,要國內身份證者先玩得

象牙宮

豬仔嘜 發表於 18-5-2 18:23
係呀,要國內身份證者先玩得

乜咁既! 好彩我復活節上左去搞啫
放下自在

水晶宮

cattz288 發表於 18-5-2 18:28
乜咁既! 好彩我復活節上左去搞啫

上去點攪? 聯絡wechat?
我都攪左,去銀行攪理財

象牙宮

豬仔嘜 發表於 18-5-2 18:29
上去點攪? 聯絡wechat?
我都攪左,去銀行攪理財

我意思係早d上去開戶口咋! 再之前就用hk信用咭實名開大6錢包

放下自在

首頁

尾頁

跳至