想生BB

跳至

首頁
23456...8

尾頁

男爵府

maryng1208 發表於 18-6-6 08:26
你快點去急症啦
早點解決,快點復原,再努力過

知道了,謝謝你

男爵府

ruby0322 發表於 18-6-6 08:35
我自己就去政府做, 一來平D, 二來政府都幫我CHECK好多野, 所以都冇問題, 但就要等下囉. ...

我都打算去政府,但又覺得去急症好似有d怪(因爲好似吾急&怕要等好耐)所以上來問多句先,我一陣打去醫院問下

我都打算政府,始終平d,如果私家,估計最少8K

大宅

maryng1208 發表於 18-6-6 00:01
我同你擔心的一樣, 怕亂吃吃壞自己, 介吾介意share 你今年幾歲? 我年34, 未小產時以為生仔好容易, 小產後 ...
我是超高齡, 4x了,所以時間有限, 想盡快谷行自己試多一次,但真的怕吃壞自己。

你仲好後生, 聽聞多運動亦有幫助, 所以你可以試下呀。你亦可以揾醫生check 下各種指數,然後針對性部署。我的醫生見到我的年齡就好似覺得我冇得救咁,好無助,唯有喺呢度爬下文,自己幫自己。

別墅

bbmo403 發表於 18-6-6 08:41
我都打算去政府,但又覺得去急症好似有d怪(因爲好似吾急&怕要等好耐)所以上來問多句先,我一陣打去醫院 ...

唔會呀, 我都係去急政排架, 你同佢講你有D咩事, 佢地會知同安排, 不過我個陣去係星期6, 所以要等到星期一先可以做手術, 等個陣就訓左一日醫院, 其實就好唔開心...冇屋企人陪 :(同埋應該唔止8K呀私家, 之前我問吸宮要差唔多2萬, 所以真係好貴, 最後我決定去政府做

別墅

maryng1208 發表於 18-6-6 00:01
我同你擔心的一樣, 怕亂吃吃壞自己, 介吾介意share 你今年幾歲? 我年34, 未小產時以為生仔好容易, 小產後 ...
我同你既感覺係完全一樣...本身唔多鍾意但由有左到冇左而家學識珍惜了....希望我地都可以快D有BB黎到身邊啦, 加油...

別墅

ruby0322 發表於 18-6-6 08:48
唔會呀, 我都係去急政排架, 你同佢講你有D咩事, 佢地會知同安排, 不過我個陣去係星期6, 所以要等到星期一 ...

我一次政府 一次私家 但政府果次經歷就好差 醫生、姑娘、阿姐好似食左火屎咁 好暴躁 行慢d都比人鬧 醫生檢查時 整到好痛

別墅

dettol75 發表於 18-6-6 09:06
我一次政府 一次私家 但政府果次經歷就好差 醫生、姑娘、阿姐好似食左火屎咁 好暴躁 行慢d都比人鬧 醫生檢 ...
咁慘~我個間OK呀, 係格離床D人好嘈.....佢地做檢查又冇好大力....同埋D姑娘都好好人, 係D派野食既姐姐會鬧人囉....不過間間醫院唔同

大宅

唔會呀, 我都係去急政排架, 你同佢講你有D咩事, 佢地會知同安排, 不過我個陣去係星期6, 所以要等到星期一 ...

政府唔係要等兩個禮拜佢地自己confirm 個case 先做野咩, 原來都可以即做呀? 咁你係食約定做手術呀?

昨晚好肚痛, 痛到喊, 仲以為會自己排出來, 點知瞓醒又冇事, 都唔知要等到幾時。

別墅

sleepyqueen 發表於 18-6-6 09:21
政府唔係要等兩個禮拜佢地自己confirm 個case 先做野咩, 原來都可以即做呀? 咁你係食約定做手術呀?

昨晚 ...
我冇等喇, 我去私家睇完知道自己係空心, 諗左一晚就去左政府排急政, 我個陣唔係好多人, 但我有小小出血絲所以佢比我緊急...之後佢幫我CHECK左好多野照左幾次CONFIRM真係冇就問我塞藥定係吸宮....我唔想塞藥所以我做左吸宮...之後等左一日有位佢就比我做, 做完下午我都出院了.
我係去返本身自己想生BB個間政府醫院做架...不過我去之前有打過去問, 佢都叫我去急政排...你有肚痛應該要快D去呀

大宅

ruby0322 發表於 18-6-6 09:34
我冇等喇, 我去私家睇完知道自己係空心, 諗左一晚就去左政府排急政, 我個陣唔係好多人, 但我有小小出血絲所 ...
原來政府都咁好呀。我上次去私家做, book 左大房, 點知同房的老人家的家人車輪式探病,仲當自己屋企咁高談闊輪,我只係手術前後留左幾個鐘, 但係完全冇休息過,真係怕左, 想去政府就係驚要再等兩個禮拜。謝謝你的分享, 我都係盡快去急政好D。

男爵府

因為我有個囝要照顧,所以要weekend 先可以去, 又吾想留院

別墅

sleepyqueen 發表於 18-6-6 09:46
原來政府都咁好呀。我上次去私家做, book 左大房, 點知同房的老人家的家人車輪式探病,仲當自己屋企咁高談 ...
其實政府都OK架, 咁當然睇下去邊間, 有D我聽人講都好得人驚....但我覺得佢地都好用心幫我CHECK, 幫我照左3次, 又抽血又驗尿個D...但政府醫院一定會好多人同好嘈
但真係平好多, 我上次都係300幾蚊搞掂晒....

別墅

ruby0322 發表於 18-6-6 09:56
其實政府都OK架, 咁當然睇下去邊間, 有D我聽人講都好得人驚....但我覺得佢地都好用心幫我CHECK, 幫我照左3 ...

咁好有得比你揀塞藥定吸宮 你邊間政府醫院 多數政府都係塞藥

別墅

dettol75 發表於 18-6-6 12:09
咁好有得比你揀塞藥定吸宮 你邊間政府醫院 多數政府都係塞藥
唔係呀, 佢一定要問你架WOR~除非唔知周期大過幾多先唔可以做吸宮既者我係東區呀

別墅

sleepyqueen 發表於 18-6-6 09:21

昨晚 ...

點解你肚痛唔即刻入急症?我上次有流血 即刻去左急症 好快(直頭唔駛等)就有醫生睇

別墅

ruby0322 發表於 18-6-6 12:10
唔係呀, 佢一定要問你架WOR~除非唔知周期大過幾多先唔可以做吸宮既者我係東區呀
...

間間做法唔同掛

複式洋房

dettol75 發表於 18-6-5 22:41
Q10 葉酸 D3+鈣

請問有冇邊隻 Q10 推介? 謝謝

大宅

dettol75 發表於 18-6-6 12:12
點解你肚痛唔即刻入急症?我上次有流血 即刻去左急症 好快(直頭唔駛等)就有醫生睇
...

我試過流緊血佢都要我等, 之後越流越多都係要等, 真係間間唔同做法。

別墅

sleepyqueen 發表於 18-6-6 13:50
我試過流緊血佢都要我等, 之後越流越多都係要等, 真係間間唔同做法。

因為我當時流血流得好多 又暈 又面青口唇白

男爵府

bbmo403 發表於 18-6-5 23:49
吾好意思,我想問下係咪直接去急症排就得?還是要預約? 我剛剛confirm 空心,醫生話可以直接去政府或者約 ...

你有冇見紅見啡/醫生轉介信?可直接去急症接待處俾信佢地,最好嗌肚痛~會先分流去(多數次緊急,除非狂流血)話唔同會等到傻我係威記就急症照一次然後俾建議我即時(當時星期4)入院塞藥(有流血但唔係好多,已近10w個囊得6w幾,醫生怕留體內有機會發炎)我想等下可否自然流失,就要求之後星期一,給果第二晚就自己走左~即時入院訓一晚,分別照足4次陰照,第二日下午3點幾返屋企休息了

首頁
23456...8

尾頁

跳至