自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

brindlewin 發表於 18-10-8 14:20

佢話你冇錯,大門不是你一人的,係公物,擺咩大款 :unkn ...

問題係,点解要鬧人?無礼貌?我鬼知隻門唔識自己閂咩。善意提醒住客人人都接受呀!
之後过兩日個人都唔見咗.

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我樓下果個仲衰, 買野要預佢一份佢先識對住你笑, 如果唔係黑口黑面, 再唔係當你透明
我都係度住左十幾年啦
耐唔耐要比D 靚生果佢, 15蚊起標..

名店曲奇, 蛋糕呀...

每次出街 都眼定定睇下你 攞乜野手袋, 著乜野衫, 總之由頭 SCAN 到落腳..., 返黎又眼定定望下你買乜野返, 睇下有冇佢份.. 老老實實, 男人老狗,真係好黑人憎

我都好想搵人 掉走佢

wcpcelia    發表於 18-10-9 11:13

子爵府

selinako^^ 發表於 18-10-8 14:58
我樓下果個仲衰, 買野要預佢一份佢先識對住你笑, 如果唔係黑口黑面, 再唔係當你透明
我都係度住左十幾年啦
...

之前遇過同你有D似,成日眼定定望住你又撩你講嘢,有次買珍珠奶茶番去,話:冇我份架?
初頭諗住講笑,第2次買外賣番去,佢一手伸過嚟想搶我袋外賣 : 睇吓買咗D咩~
好彩我身手敏捷!
之後已經唔多理佢,點知衰到同你講嘢想痴埋嚟
請你番嚟做保安,唔係令住客覺得安全受威脅架
咪以後快腳出快腳入,話我 : 洗唔洗行咁快呀~
仲比佢鬧

於是我唯有唔行咁快,以後黑住塊面望都唔望佢招呼唔再打,
佢唔敢再出聲,仲懶係幫我撳開門掣

selinako^^    發表於 18-10-8 20:44
見我打錯字唔洗客氣可隨意提醒我,請勿縱容我

大宅

回覆樓主

樓主交五萬蚊管理費?如果比得個千零二千,收手啦

大宅

大將軍 發表於 18-10-8 13:01
咁大支嘢,快d買獨立豪宅搬,到時炒唔炒,咪由你話事

大支野

翡翠宮

搵區議員
誇唔誇D呀

禁止訪問

男爵府

回覆樓主

樓主冇錯喎 除非佢住公屋 一般屋苑大堂既係服務加保安員 係要有禮貌 如果黑面兼冇禮貌 絕對會比人投訴 而家啲管理費好貴 今時今日既大堂除左做保安要做埋服務㗎

珍珠宮

15週年勳章

ValerieBaBa 發表於 18-10-8 02:49
屋苑樓下個管理員成日對住客黑口黑面,講嘢又粗粗魯魯冇禮貌,有次我帶朋友返屋企,因訪客要登記,佢對我朋 ...

你果個係面黑黑啫, 佢都又做野叫人登記, 我果個有次直頭放左個我唔識既人(無登記)上來我屋企,
條友開左大門想入我屋企, 我都未投訴

男爵府

屋苑樓下個管理員成日對住客黑口黑面,講嘢又粗粗魯魯冇禮貌,有次我帶朋友返屋企,因訪客要登記,佢對我朋 ...

真心問樓主,你平時有幾禮貌待人?絕對相信人同人之間系相輔相成。睇你文字形容,相信你平時都系懶巴巴閉之人啦!乜都投訴餐飽果D,好想知你系乜水啊?搵攬事議員幚手,不知所謂

珊瑚宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

jt77 發表於 18-10-8 06:07
咁都要搵區議員,不如打三條9仲實際

大宅

關區議員乜事?

大宅

直接打電話去管理處,如果多幾戶投訴,管理處會做嘢

wcpcelia    發表於 18-10-9 11:13

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

咁小事都要搵區議員?知唔知區議會職能係咩?

黑面都要投訴到人打爛飯碗,心地真係唔要得。你比果小小管理費你估全部都是比保安員嗎?人地收緊最低工資多小小。打爛人飯碗係作孽行為。

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

DonnieBB 發表於 18-10-8 11:15
曲線要講明, 樓主諗到搵區議員, 我驚佢會真心信你

係就成為三條九又一經典

水晶宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章

積德就不要打爛基層員工飯碗

子爵府

樓主是否香港人?聽講國內同胞,乜都好鐘意揾區xx幫手

珍珠宮

回覆樓主:

或者樓主應該先講下自己住咩屋苑,如果係超級豪宅,保安幾皮嘢一個月,咁真係要滿面笑容,服務周到,說話得體。不過哩啲豪宅就唔駛搵區議員,自己直頭踩上管理公司,搞掂佢。

大宅

回覆樓主:

只要你逢做節封5百利是,我相信佢以後見到你唔單止笑哂,仲立即開埋門

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

ginsengseafood 發表於 18-10-8 06:56
點解搵區議員? 區議員的職責負責埋私人公司的職員笑唔笑?

睇完樓主個po笑咗,睇埋你回應我笑到

首頁

尾頁

跳至